"Vegàn" esküvőm lesz. Jogos, hogy több rokonom nem jön el ezért?
A párommal mindketten növényi étrenden vagyunk, azaz semmilyen állati eredetű terméket nem fogyasztunk (húsok, tejtermékek, méz, tojás stb).
Az étrendünk állatvédelmi okokból van így.
100 fős esküvőnk lesz szeptemberben. Tucatnyi állatnak kellett volna meghalnia azért, hogy legyen az esküvőn hús.
Mi ezt értelem szerűen nem akarjuk,így beleírtuk a meghívòva, hogy növényi ételek lesznek, illetve személyesen is elmondtuk.
Ez annyit tesz, hogy zöldségleves lesz, rántott zöldségek,köretek, saláták, gomba pöri tojás mentes tésztával. Lesz még töltött káposzta is hús nélküli töltelékkel, magföllel.
Éjfélkor zöldség pástétomok és sült zöldségek lesznek kenyérrel. +vegàn kolbász is lesz, házilag készül, nem szójàs.
A sütik és torták növényi tejjel készülnek, tojás nélkül. Illetve rengeteg gyümölcs és gyümölcs saláta is lesz.
Itt jön a probléma, hogy 12!! rokon mondta vissza az esküvőt emiatt. Közölték, hogy ők nem nyulak és nem jönnek el.
Nagyon kiborultam, elképesztően rosszul esik, hogy életünk nagy napját kihagyják, mert nem bírnak ki néhány órát hús nélkül.
Azért írtam le az ételeket, hogy lássátok, nem olyan szörnyű, tényleg mindent megteszünk, hogy úgymond a hagyományos esküvői kaják legyenek..
Ti visszamondanátok ezért egy meghívást?
Mi évek óta a párommal úgy járunk esküvőre, hogy egy falatot nem eszünk, mégsem szóltunk egy rossz szót sem!! Soha nem vártuk el, hogy külön kaja legyen nekünk! Mindig alkalmazkodtunk és örültünk az ifjú párnak..
Tényleg olyan nagy kérés, hogy életükben egyszer ők is alkalmazkodjanak? Annyira rosszul esik. Mit gondoltok?
Azt írta lesznek köretek is. Gondolom rizs sultkrumpli ilyesmi. Lesz kenyér is. Ne legyél már szánalmas, hogy ezek mellé márpedig te éhen fogsz halni 🤣🤣🤣 meg márpedig kell a rántotthúsos szendó
Gombapöri tésztával is nagyon finom
Nem az orvosok miatt nem csinálom a növényi étrendet.
Kérlek magyarázd el, ha olyan okos vagy, hogy ha nekem 0 inzulint termel a szervetetem már hosszú évek óta, akkor hogyan fog újra termeli, ha nem eszek húst csak zöldségeket? Hm?
Ha levágják egy ujjad, vagy megáll a szíved, majd te is csak zöldséget egyél, mert akkor biztosan visszanő...
Nem csak zöldségeket eszik egy vegán
Ja, gyümölcsöt is :)
Tényleg úgy gondolod, az a normális, ha elmegyek egy lakodalomba és ehetek krumplit? Egy kis szénhidrátot, csak úgy magában? Ja, nem, lesz mellé savanyú ubi, ami cukros lében van elrakva... Most sokkal jobb.
Miért hív vendéget, aki nem akar vendégül látni?
Ha úgy gondolod, hogy a húson kívül csak zöldség es gyümölcs létezik, tényleg azt bizonyítja, hogy nem jártál utána a témában. Teljes kiőrlésű gabonák nem emelik meg hirtelen a vercukrot, mint pl egy fehér lisztes rántott hús. De tényleg nem kell nekem hinni, ne higyj el senkinek semmit, járj utana!
Nekem a hormomhaztartasom tette rendbe, illetve a bőrproblemamat a növényi alapú étrend. Halas vagyok, hogy váltottam, pedig húst ettem hússal.
A húsipar jo pénzt fizet, hogy az ember elhigyje nélkülözhetetlen az élethez.
De figyelj, nekem nehogy azzal gyere h a vérvegan meg akar itt téged győzni mindenről, érdekel tényleg a véleményed, mi van a husban amit csak abból tudsz bevinni? Hátha en nem tudok valamit, amit te igen.
Amikor a vegák istenítik az etrendjüket mindig eszembe jut egy angol blog, egy csaj 10 évig volt vegán, kihullott a haja tönkrementek a fogai.... azt irta soha többet nem lenne vegán. Van par ismerősöm aki jól elvan vegasággal de mindenkinek nem alkalmas, ezt kell tudomásul venni.
Ellenben rakbetegeknél ketogén diétával komoly sikereket értek el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!