Van olyan akinek nem a nagynénje a keresztanyja?
Ez családfüggő szokás, meg szerintem területenként változik országon belül. Nekem nem családtag a keresztszülőm (igaz, nem is tartjuk a kapcsolatot egyéb okból), sőt, én úgy tanultam egész életemben, hogy erre a tisztségre barátokat szokás felkérni, véletlenül sem családtagot. Meg hogy nem is feltétlen egy pár a két keresztszülő, hanem pl az egyik az anya, a másik az apa ismeretsége.... Így lesz gyakorlatban kèt keresztszülői pár (mármint hogy a keresztszülőkhöz nyilván tartozik férj/feleség/pár, akiket nyilván ismerni fog, még ha ők nem is lesznek így családtagok papírforma szerint).
Na most párom meg hülének nézett, mert náluk meg tök alap, hogy a szülő testvére lesz az. Én nem bírtam összerakni 27 éves fejjel sem, hogy mi az istennek lenne a keresztapja a gyereknek, ha egyszer a nagybátyja, és az magában szorosabb kapocs? És hogy miért olyan alap, hogy én leszek a keresztanya, hogy még csak meg sem kérdezett senki? De náluk meg ez a teljesen természetes, neki is ugyanígy van.
Szintén anyum barátnője a keresztanyum.
Én is már felnőtt voltam, mikor hallottam, hogy van olyan, hogy rokont kérnek fel. Nem értettem, mi értelme a "dupla rokonságnak".
De azóta megszoktam, főleg Budapesten kívüli ismerősöktől, hogy náluk a keresztanya sokszor valamelyik szülő testvére.
Az én keresztanyám a nagymamámék szomszédja volt, a nagymamám pedig a keresztanyám fiának lett a keresztanyja.
Ma már egyik sem él.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!