Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Van olyan akinek nem a nagynén...

Van olyan akinek nem a nagynénje a keresztanyja?

Figyelt kérdés
Mert mostanában vagy nem is annyira mostanában ez lett a "divat".
2019. júl. 31. 00:13
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
61%
Mi felénk (külföldön élünk) több pár keresztszülőt is szokás rakni, nem cssk egyet. Ezért van az,hogy hogy édesanyám húga és bátyja (annak párjai), édesapám öccse és két jó családi barát alkótja a keresztszüleimet. (4,5 pár ha úgy vesszük). Húgomnak apám nővére anyám unokatestvére, és három családi barát a keresztszüleje ( és ugye ezeknek párja, azaz neki 5 teljes pár) környezetembe mindenkinek minimum 3 pár keresztszüleje van és ez vegyesen testvéri alapon vagy családi barátságon.
2019. júl. 31. 02:10
 12/20 anonim ***** válasza:
90%

Ez családfüggő szokás, meg szerintem területenként változik országon belül. Nekem nem családtag a keresztszülőm (igaz, nem is tartjuk a kapcsolatot egyéb okból), sőt, én úgy tanultam egész életemben, hogy erre a tisztségre barátokat szokás felkérni, véletlenül sem családtagot. Meg hogy nem is feltétlen egy pár a két keresztszülő, hanem pl az egyik az anya, a másik az apa ismeretsége.... Így lesz gyakorlatban kèt keresztszülői pár (mármint hogy a keresztszülőkhöz nyilván tartozik férj/feleség/pár, akiket nyilván ismerni fog, még ha ők nem is lesznek így családtagok papírforma szerint).

Na most párom meg hülének nézett, mert náluk meg tök alap, hogy a szülő testvére lesz az. Én nem bírtam összerakni 27 éves fejjel sem, hogy mi az istennek lenne a keresztapja a gyereknek, ha egyszer a nagybátyja, és az magában szorosabb kapocs? És hogy miért olyan alap, hogy én leszek a keresztanya, hogy még csak meg sem kérdezett senki? De náluk meg ez a teljesen természetes, neki is ugyanígy van.

2019. júl. 31. 05:44
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Környezetemben, a keresztszülők, nincsenek rokoni kapcsolatban a gyermekkel.
2019. júl. 31. 08:55
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Igen. És 42 éves vagyok.
2019. júl. 31. 09:11
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Anyám gyerekkori barátnője a keresztmamám.
2019. júl. 31. 09:58
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Szintén anyum barátnője a keresztanyum.

Én is már felnőtt voltam, mikor hallottam, hogy van olyan, hogy rokont kérnek fel. Nem értettem, mi értelme a "dupla rokonságnak".

De azóta megszoktam, főleg Budapesten kívüli ismerősöktől, hogy náluk a keresztanya sokszor valamelyik szülő testvére.

2019. júl. 31. 11:56
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem anyám unokatestvére a keresztanyám. Az a baj, hogy messze laknak (sőt másik országban), úgyhogy nem igazán volt kapcsolattartás. Egyszer meghívott magukhoz két hétre, elvitt klassz helyekre, és rám költött egy csomót (ruhák, stb).De más kapcsolat nincs.
2019. júl. 31. 13:01
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is anyám legjobb barátnője. Mondjuk többet találkoztam így vele, mintha egy rokon lett volna.
2019. júl. 31. 13:32
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Van. Apukám volt katonatársa és annak a felesége a "keresztszüleim", igazából névadó szülők, nem vagyok keresztelve.
2019. júl. 31. 15:56
 20/20 A kérdező kommentje:

Az én keresztanyám a nagymamámék szomszédja volt, a nagymamám pedig a keresztanyám fiának lett a keresztanyja.

Ma már egyik sem él.

2019. aug. 1. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!