Jogosan esik rosszul? Más nagymama is van hogy így viselkedik vagy ilyeneket mond az unokára?
21 hónapos a lányom, aláírom hogy nagyon virgonc és eleven kislány, de szerintem manapság minden gyerek hisz nem az van mint például velem hogy be raktak a járokába és legyek ott.
De mindegy leirom a helyzetem, jelenleg egy telken élünk a szüleimmel (szerencsére nem örökké hanem pár hónapig)
Reggelente ha elkészülünk általában átmegyünk köszönni, este szint úgy mert nála ez az elvárás...
Na mindegy így volt ez a mai napon is, átmegyünm, ő persze stresszel mert ez a dolga az a dolga.
Hozzátéve nincs neki segítsége... Célozva rám.
Sorry nekem sincs sok időm a gyerek mellett örülök ha az én dolgomat megtudod csinálni. Mindent akkor kell ha alszik a kislányom, vagy ha nem akkor pedig ide oda kell nézegessek. Pl főzésre és a gyerekre egyaránt mert néha szeret veszélyes dolgokat művelni.
Nem is ez a probléma, ha át megyünk a kislányom hozzányúl mindenhez, mindent elér, megy az ágyra édesanyám ott tartja a telefon töltőt, és probléma ha hozzá nyúl, nekem is az mert én meg attól tartok belenyúl a konnektorba.
Felkapcsolja az éjjeli lámpát, felmászik a fotelbe, elhuzza a függönyt, hozzá nyúl a távirányítóhoz, az ébresztőórához.
Általában ezek vannak.
Na ez anyukámnak nem tetszik, olyan kijelentést tett ami nagyon bántó, mégpedig hogy te egyre utálatosabb vagy, szó szerint ezt mondta a kislányom rá, na és hogy miért nem ül le!!
Én meg értem 50 éves múlt, ő már kinőtt ebből de ez az elvárás és kijelentés szerintem nem volt épp egy nagymamához méltó!
Én azt terveztem holnaptól be sem megyek, jöjjön át ő.
A stresszt is teljesen ránkragasztotta. A kislányom már ott is elkezdett sírni, majd mi bejöttünk. Anyu jött velünk behozta a gyerek játékát, addig is folyamatosan sírt, de ahogy kilépett az ajtón ez megszűnt!
Érdekelne más mama is ennyire kiakad-e?!
"Te meg a tipikus buta ember vagy, akinek még az olvasas is nehezére esik! Nem egy és nem is két ember írta le, hogy VAN GYEREKE!"
Te vagy a buta és még szaporodsz is...
Első oldalon szépen felpontozva ott vannak olyan válaszok ahol úgy fogalmaznak hogy a" kölyköd" neveletlen. Hát aki ilyet mondana szemtől szembe nekem, úgy hogy neki is van gyereke, úgy arcon csapnám a fal adná a másikat! Undorítóak az itten felpontozott neveletlen gyerekező válaszolók. Te is az vagy, akit itt szépen beideztem. Jó példát mutatsz a gyerekednek gratulálok, ha ezeket az undorító stílusban valoszolokat véded. És ilyen emberi "neveli" ki a következő generációt. Okosabb lettél volna ha csendben maradsz.
Aki lekölyközi a másik gyerekét, bocs, de nem tudom elhinni hogy neki is lenne saját gyereke. Akkor tudná mi az hogy tisztelet amit a másik ember felé adunk. Ha meg ennek ellenére mégis igaz, és van gyereke, azt a gyereket sajnálom. Őszintén tiszta szívből. El tudom képzelni milyen "nevelés" lehet amögött hogy az ő alig két éves gyereke csendben megül egyhelyben akarmeddig.. Az biztos hogy az a nem egészséges. Egy egészséges gyerek eleven. Aki SZELLEMILEG is egészséges. A megtört/betört kisgyerek viselkedik így max. Ennyit erről. Ha nem hiszitek el, ti, nagyon jól nevelt gyerekek kevésbé jól nevelt szülei, kérdezzetek meg egy pszichológust, a kérdésben szereplő gyerek neveletlen e, mit mond erről! Meg fogtok lepődni a válaszon!
"Hát aki ilyet mondana szemtől szembe nekem, úgy hogy neki is van gyereke, úgy arcon csapnám a fal adná a másikat"
Eddig azt hittem szimplán csak buta vagy, aki nem tud olvasni, most már látom, hogy igazából végtelenül ostoba vagy és agresszív. Te undorítózol itt másokat?
Hát nálad kevesebb undorítóbb válasz volt itt, az tuti. És mindemellett még agresszív is vagy, bravó!!! Te meg ezt tanítod a gyerekednek? Hogy ha valami nem tetszik egyből ütünk??! Mondjuk az biztos, h velem nagyon rosszul járnál, ha csak kezet próbálnám rám emelni... :)
Igen képzeld, én szoktam a gyerekemet úgy említeni, hogy „kiskölykök” vagy simán kölyök. Sőt a környezetemben nagyon sokan szokták ezt a kifejezést használni. Nincs ebben semmi! A kölyök a gyerek szinonimája, aki ennyitől is bedühödik és habzó szájjal toporzékol, mint te, annak kezeltetnie kéne magát, még hozzá sürgősen. Itt pedig rajtam kívül egyetlen ember használta ezt a szót a sok válasz közül, szóval vedd be a dilibogyódat és higgadj szépen le!
""Őszintén tiszta szívből. El tudom képzelni milyen "nevelés" lehet amögött hogy az ő alig két éves gyereke csendben megül egyhelyben akarmeddig""
Én a te gyerekedet sajnálom, hogy ilyen idegbeteg, agresszív anyja van. Mutasd már meg hol írt itt bárki olyat, h az ő ennyi idős gyereke bármeddig megül egy helyben??! Értő olvasás, ált. iskola első osztály, javaslom ismételd át, mert láthatóan nehezen megy a dolog. Mégis miért sajnálod ismeretlenek gyerekét? Amiért az ő gyerekük nem sz*arja telibe, amit mondanak nekik és tudnak viselkedni?! Hát akkor inkább magadba kéne nézni, ha számodra ekkora nehézséget okoz normális viselkedésre tanítani a fantasztikus gyerekedet! Sehol nem írt senki olyat, h órákon át egy széken kéne ülnie, de 5-10 percet igen is ki kell tudnia bírni nyugton. Vagy talán az orvosnál a váróban/postán/boltban stb helyen is nyugodtan rohangálhat fel-alá, elvehet, megnyomhat mindent?? Ha meg akar enni egy marék földet vagy bele akar nyúlni a konnektorba, akkor sem érti meg mi az a NEM SZABAD?! Sajnálom, hogy ilyen tehetetlen vagy a saját gyerekeddel kapcsoltban, de nehogy már másokat fikázz, ráadásul ilyen primitív stílusban, amiért ők tudnak hatni a gyerekükre.
És jól írt az egyik válaszoló, valóban az ilyen neveletlen kiskölykök és agresszív, idegbeteg szülei miatt nem tudja a másik se normális körülmények között felnevelni a sajátját, mert egyesek képtelenek megtanítani nekik mit jelent az, hogy Nem szabad! Nem szabad rohangálni össze-vissza másoknál, nem szabad mindent elvenni, nem szabad fellökni a másikat, nem szabad ordibálni egy okmányirodában stb stb.
Ja és nem kell minden baromságot belemagyarázni a kommentekbe, csak hogy titeket igazoljon, akik bőven kisebbségben vagytok a neveletlenséget illetően! Csordaszellem meg birkaság a nagy sz*art, elhiszem h fáj az igazság, hogy a kérdező gyerekéhez hasonló gyerekek szimplán nincsenek megnevelve, de ne akarj már minden idiótaságat belemagyarázni. Ez szimplán annyit jelent, h a többség igen is úgy gondolja, h egy ennyi idős gyereknek tudnia kell, mit jelent a nem szabad és nem kéne gondot okozzon 5-10 perc ücsörgés!
Azért elképesztő egyes „anyukák” szájából mennyi minősíthetetlen stílusú mocsok ömlik ki. Agresszívak, egyből verekednének egy jelentéktelen baromságon és persze mindenkit támadnak és mocskolnak, akik nem értenek velük egyet.
Mielőtt másokat ismeretlenül és ok nélkül szidtok, nem ártana magatokba nézni, jó mélyen. Miféle agresszív állat az, aki egyből ütne, ha a másik olyan szót használ, ami számára nem teszik?!Mondjuk az ilyennek, aki a semmi miatt pofozkodni akarna, gond nélkül letörném a kezét a helyéről (évek óta boxolok). A kölyök kifejezés a gyerek szinonimája és nagyon sokan használják, igen anyukák is! Semmi sértő nincs benne, de aki ennyire nem tudja kezelni az indulatait, nem értem miért nem kér segítséget, ahelyett hogy a nem létező eszét osztaná.
A döntő többség, engem is beleértve maximálisan egyetért abban, hogy ez a gyerek NINCS rendesen megnevelve. Mert, ha meglenne, tudná mi az hogy nem, ezt nem szabad. És ezt kb mindenki normálisan le is tudta írni, érdekes módon pont azok írnak támadóan és személyeskednek, akik szerint a világ legtermészetesebb dolga, hogy ez közel 2 éves le sem tojja, amit az anyja mond neki.. Azért ez elég sokat elárul..
Az olvasás pedig egy tök jó dolog, ha egyesek a dühöngés helyett mondjuk olvasnának, látták volna, hogy több válaszoló is írta, hogy VAN gyereke! Aki pedig nem írta oda külön, hogy van-e még nem jelenti automatikusan azt, hogy nincs. Igen, nekem is van, igaz nem 21, hanem 23 hós. És (ezek szerint csodával határos módon) képes felfogni, hogy ha valamire azt mondom Ezt nem szabad, hagyd abba! Sőt, továbbmegyek tud ülni 5-10 percet nyugalomban, anélkül, hogy bármit is el akarna venni, meg akarna fogdosni vagy épp nyomkodni. Nem vagyok tehetetlen szülő, aki beéri annyival, hogy rászól a gyerekére, hogy fejezd be, majd az le sem kakilva folytatja tovább, ő meg szépen ráhagyja, mondván ő megpróbálta. Ja és ezekre ugyanúgy képes volt 21 hónaposan is. Nem lehetetlen kér az ember és nem azt várja el, hogy órákig egy mukk nélkül üljön egy széken. De roppantul érdekelne, hogy akiből ekkora dühöt vált ki, hogy más képes „kordában tartani” a gyermekét, az mit csinál, ha a kicsi bele akar nyúlni pl a konnektorba vagy homokot akarna enni vagy bármi más rosszaságot? Ott is ráhagyjátok, mondván jajj hát milyen kicsi még, nem érti mi az hogy nem?! Ha a válasz erre pedig az, hogy nyilván nem engeditek, akkor nem értem a mások házában mindenre felmászást és minden megnyomkodását, összetapizását miért engeditek és miért okoz ekkora problémát leállítani a saját gyereketeket!
Igen, én is azt látom, hogy továbbra sem épek azok, akik szerint tök normális, hogy ilyen neveletlen egy közel 2 éves. Meg azok se, akik itt magukból kikelve dühöngnek és mocskolódnak..
Normális családoknál elmondom neked, hogy ez úgy megy, hogy a gyerek nevelve van! Rá van szólva, ha valami olyat csinál, amit nem kéne. Nem úgy működik, hogy haptákba kell vágni az egész házat és az utolsó utáni kütyüt is el kell pakolni, h nehogy véletlenül elérje a gyerek, mert a végén még te leszel hibásnak kihozva. Épp ezért van ott a szülő, hogy ilyen helyzetben leállítsa a gyerekét. Aki erre sem képes, az nem értem minek szül..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!