Hogy viselkedik a nagymama nálatok?
Már lassan 19 hónapos a kisfiam, de az anyukám viselkedése kiakaszt.
Folyton puszilgatja, harapdálja, egyszerűen nem hagyja levegőt venni sem, a nyakán lóg örökké.
Ha jelen van akkor, amikor etetem a gyereket, akkoris odamegy hozzá, és vagy cirókamarókázza, vagy csiklandozza, vagy bármi... Engem ez nagyon idegesít!
Már rászóltam, hogy legalább evés közben hagyja békén, de még én voltam a gonosz anya, hogy ilyet merek kérni.
Ha elvan szépen magában a gyerek, játszik, lefoglalja magát, anyu akkoris odamegy hozzá, és nekiáll harapdálni, dögönyözni, nem hagyja békén.
Szerintem a szeretetet nem csak úgy lehet kifejezni, hogy agyon van zabálva a gyerek!
Bárkit kérdeztem ismerősök közt, mindenki azt mondta, hogy náluk a nagymama nem viselkedik így...
Tinálatok hogy van ez?
Megjegyzem, egy házban, de külön emeleten lakunk.
Anyukám játszik a lányommal, de nem dögönyözi agyon, csak amíg a lányomnak is kedve, addig szórakoztatja. (Óvónő, tudja, hol a határ.)
Anyósom viszont állandóan a karjában akarná tartani, de azt hogy bírná már ki egy négykézlábazó örökmozgó? Mindenhova karban vinné, mintha a babám nyomorék lenne, nem tudna közlekedni. Így rászólt a férjem, hogy ne fogdossa, ne vegye ölbe, nem szereti a babám, hagyja őt békén, vagy menjen le mellé a földre játszani. Szerencsére felfogta, bár szinte remeg, hogy hozzányúlhasson legalább.
Valahogy próbálj meg beszélni anyukáddal, mert ez tényleg nem normális. Ne akkor szólj rá, amikor éppen "csinálja", hanem amikor alszik a babád, amikor nyugi van. Gondolom teljesen el van ájulva a nagymamaságnak még a gondolatától is, totál lila köd, attól lett ilyen :) Finoman szereld le !
Azt hiszem, az én anyukám megtalálta az arany középutat. Ha jól elvan a lányom (10 hónapos) egyedül, akkor ül mellette és nézi, vagy beszél hozzá. Ha látja, hogy kicsit már únja a banánt, akkor felveszi, puszilgatja, csiklandozza, dögönyözi, amit a lányom vidám sikongatással "díjaz". :)
Ha én csinálom ugyanezt, és elkezd mondjuk csuklani a lányom, akkor anyu rám szokott szólni, hogy hagyd már békén, elég volt... :)
Igen, evés alatt, meg amikor tök jól elvan egyedül, akkor hagyni kéne a kicsiket...
Látom, valaki már pontozott:) Nem én voltam...
Anyukám nálunk is óvónő, de a határt nem nagyon ismeri...
Néha olyan dolgokat enged meg neki, hogy a hajam égnek áll.
Megtanítottuk a gyerkőcnek, hogy a járdán csak úgy sétálhat, ha fogja a kezünket... Erre anyu meg kézfogás nélkül ment vele, mondván majd ráér megtanulni hogy kell sétálni. Főút mellett lakunk, a járda közvetlen az út szélén van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!