Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Szerintetek normális, ha...

Szerintetek normális, ha anyám (78 éves) hozzáfért az e-mailjeimhez és azokat olvasgatja, kinyomtatja?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Anyámmal nem túl jó a viszonyom, sose volt az.

Egyik alkalmommal, mikor muszáj volt megnéznem egy emailt elkértem és bejelentkeztem anyám táblagépén. A jelszó benne maradt és mint megtudtam kb. fél éven keresztül olvasgatta a privát levelezéseimet. Volt amit ki is nyomtatott és megmutotott másnak is.

Volt benne olyan levél is, ami rá nézve sértő volt, barátnőm egyik levelében azt írta róla, hogy "sose volt normális". Ezt a levelet is ki is nyomtatta, több ismerősének megmutatta, család több tagjának felolvasta. azzal fenyegetőzött, hogy elviszi ügyvédhez.

Én semmi sértőt nem mondtam egyébként róla, csak barátnőm mondta azt, hogy sose volt normális.

Meg volt sértődve mikor itthoni gépemen megváltoztattam a jelszót.

Szerinte ez teljesen természetes viselkedés és ő van megsértve.

Ti mit gondoltok erről?

2019. ápr. 22. 00:53
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
30%

Egyetlen gép se jegyzi meg csak úgy a jelszót, ahhoz rá kell klikkelni az opcióra. Ha annyi eszed van, hogy ezt megtetted, akkor csak magadat okolhatod.

Én tudom anyám jelszavait mindenhová, mert szegénykém annyira nem nagy talentum számítástechnikailag, de eszembe nem jut a dolgait nézegetni, hacsak nem kér meg valamire. Tudom a férjem jelszavat is emailhez, Facebookhoz , azt se szokasom hasznalni. Mondjuk a mincsaladunk normalis, betartja a maganelethez valo szabalyokat. A gyerekem pnek anno 8 evesen nyitottam Facebookot -nem kell belekotni, kulfoldre koltoztunk- az o leveleit se olvasgattam soha

2019. ápr. 22. 08:19
 12/43 anonim ***** válasza:
83%
Normális ember ha észre veszi hogy más nem lépett ki a fiókjából kijelentkezik, nem olvasgat
2019. ápr. 22. 08:55
 13/43 anonim ***** válasza:
88%

Le lehet pontozni, de nevetségesnek találom, hogy a kérdezőt okoljátok, feltételezgettek róla, és vádoljátok. Semmilyen esetben sem normális más leveleit olvasgatni, pláne kinyomtatni!!! Erről ennyit. Arról pedig, hogy nem lépett ki... Biztos veletek sose fordult elő, hogy idegességetekben olyanra kattintottatok, amire nem kellett volna ( jelszó megjegyzése). Kórházban volt, gondolom kapkodott, minél gyorsabban akarta intézni az ügyét, félrenyomott, talán el se olvasta a felugró ablakot. Vagy veletek sose volt még ilyen? Hát persze, ti tökéletesek vagytok.

Nem gondolom, hogy bármilyen komoly lépést kéne tenned, megváltoztatni a jelszavadat, kilépni a gépén alap, esetleg megbeszélni vele, hogy ezt mégis miért tette.

2019. ápr. 22. 08:56
 14/43 anonim ***** válasza:
50%
Én meg nevetségesnek találom hogy ezt valaki elhiszi. Persze, a majd nyolcvan éves néni a neten kémkedik más fiókjában-nyomtatni nem tud, de "beviszi" egy szaküzletbe a nam is tudom mit, és kinyomtattatja.
2019. ápr. 22. 09:05
 15/43 anonim ***** válasza:
71%
Annyira vicces, hogy amiről nem tudjátok elképzelni, hogy a saját életetekben is megtörténhet, az egyből kamu.
2019. ápr. 22. 09:16
 16/43 A kérdező kommentje:

# 15/15

Kedves utolsó!

Mégis miért kamuznék? Mi értelme lenne?

Nem egy olyan hatalmas történet, hogy csak úgy érdemes lenne egy ilyet kitalálni vagy kitalálnom. Ráadásul semmi értelme sincs annak, hogy hazudjak.

De szívesen meghallgatom, ha megmondod mi az amit ennyire irreálisnak tartasz.

A kinyomtatást csak úgy tudtam meg, hogy azzal hívott fel egyik nap, hogy nem hagy rám semmit és majd ügyvédtől fogjuk csak megtudni a halála után, hogy miért. Majd unokokáknak megmutatta a kinyomtatott papírt.

Nem tudom ki nyomtatta ki az emaileket, de biztos nem ő, mert nem ért hozzá és nyomatatója sincsen.

Mikor unokák kérdezték, hogy be van e lépve az emailembe azt mondta, hogy nincsen (Yahoo), aztán fiam megnézte a fiókomot használó gépeket és ott volt Yahoo felületén a táblagépe típusszáma, hogy be van lépve (Yahoo Google Play alkalmazásos applikációval).

Az emailbe pedig a Yahoo alkalmazással léptem bele, tehát NEM volt semmilyen olyan kérdés, hogy "megjegyzie a jelszót?"

Itt többen felvetették, hogy én vagyok a hibás - lehet - mert ráböktem, hogy jegyzezze meg a jelszót a gép. Ilyen nem történt, mert alkalmazás nem kérdez soha ilyet.

2019. ápr. 22. 09:18
 17/43 anonim ***** válasza:
76%

Az én nagymamám 84 éves és ért a számítógépekhez, nyomtatni is tud. Muszáj volt neki anno megtanulnia a munkája miatt. Úgyhogy kár azon lovagolni, hogy milyen idős a kérdező anyukája...

Szerintem az érthető, hogy rosszul esett neki. Még az is, hogy túlreagálja, az öregek mindig túlreagálnak mindent (tapasztalatom szerint). Összességében csak a korát tudom felhozni védelmére. Beszélni kell vele, elnézést kérni a barátnőd nevében. Ennél többet nem lehet tenni.

2019. ápr. 22. 09:29
 18/43 anonim ***** válasza:
9%
Kamu, mert semmi sem jegyzi meg automatikusan a jelszavakat. És aki ennyire rosszban van az anyjával, az nem ott olvasgatja az emailjeit. Miért nem telefonon nézte meg?
2019. ápr. 22. 09:42
 19/43 anonim ***** válasza:
11%

"Az emailbe pedig a Yahoo alkalmazással léptem bele, tehát NEM volt semmilyen olyan kérdés, hogy "megjegyzie a jelszót?""

Kár, hogy ez nem igaz.

2019. ápr. 22. 09:45
 20/43 anonim ***** válasza:
44%
Ezt már hányszor írod ki?
2019. ápr. 22. 09:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!