Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » A nagyszüleim miért ilyen...

A nagyszüleim miért ilyen antisznobok?

Figyelt kérdés
Büszkék arra, hogy a semmire házasodtak, hogy nem jártak se könyvtárban, se színházban, hogy szegénységben nevelték a gyerekeiket. Lenézik a középosztályt és a gazdagokat, a diplomásokat, az értelmiségieket, mindenkit utálnak, aki nem falun él nehéz fizikai munkát végezve, 3-5 gyereket nevelve, anyagi problémákkal küzdve.
2019. ápr. 6. 17:22
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
34%
"Az ő fejükben ők a kizsákmányolt réteg, akitől elvették a lehetőséget a tanulástól/nyaralástól"igazat mondtak, még akkor is ha te rossznak akarod őket látni. Ne a könyvekben keresd milyen volt akkor élni, hanem beszélgess a nagyszüleiddel. Ők fognak igazat mondani, nem a történelemkönyvek, meg a propagandafilmek.
2019. ápr. 6. 17:49
 12/27 A kérdező kommentje:

De én mit tehetek arról? Vagy az apám, aki harminc éves koráig nem is találkozott velük, az ország másik felében élt, önerőből diplomázott le, és sosem volt korrupt (jó persze, volt némi befolyása és előnye, amivel néha élt, de sosem lopkodott össze semmit)

Miért baj, ha az unokáik tovább akarnak tanulni és haragszanak rájuk, mert "derogál" nekik otthon kapálni?

2019. ápr. 6. 17:53
 13/27 anonim ***** válasza:
52%

"volt némi befolyása és előnye, amivel néha élt, de sosem lopkodott össze semmit"

Ezis meglopás ha azt nézzük, mert lett volna olyan aki többet ért volna ott, csak nem kapott esélyt.

2019. ápr. 6. 17:54
 14/27 A kérdező kommentje:
De most ki nem csinálja ezt? Ki nem volt olyan helyzetben, hogy a rokonának szerzett protekciót vagy egy barátnak? Édesanyám is úgy kapta meg az első munkáját, hogy a nagyapám ajánlotta be őt, pedig ő aztán minimális kapcsolatokkal rendelkezett.
2019. ápr. 6. 17:56
 15/27 anonim ***** válasza:
83%

Most Koncz Gábor színész jut eszembe, aki elmesélte, hogy mikor ő már havonta többet keresett mint az édesapja évente, akkor is le kellett mennie a szülőfalujába kaszálni, mert az édesapjának csak az volt a munka, amit Pesten csinált azt nem tekintette munkának.

A nagyszüleid is így vannak ezzel.

Bár azért a legtöbb nagyszülő örül ha a gyereke, unokája diplomás lesz és nem kell megszakadnia a földeken.

2019. ápr. 6. 18:00
 16/27 anonim ***** válasza:
60%
"Miért baj, ha az unokáik tovább akarnak tanulni és haragszanak rájuk, mert "derogál" nekik otthon kapálni?" Talán mert bennük az maradt meg hogy a "műveltebb" réteg tolvaj, aki a kisemberek vérén él jól. És talán hiányoljak azt a segítséget ami "derogál" az unokának, ezért dühösek.
2019. ápr. 6. 18:05
 17/27 anonim ***** válasza:
25%

már bocs, de én is ilyen vagyok, csak diplomám van.

Akkor most én is olyan vagyok mint a nagymamád.

Szimpi egy unoka vagy!

2019. ápr. 6. 19:04
 18/27 anonim ***** válasza:
40%

és félreértés ne essék, ezt most nem pozitívumnak szántam, hanem kritikának!

előző hozzászóló

2019. ápr. 6. 19:05
 19/27 anonim ***** válasza:
92%
Ennyit láttak, ennyit ismernek, ennyit értenek.
2019. ápr. 6. 19:07
 20/27 anonim ***** válasza:
65%
Mi az, hogy "antisznob" ??
2019. ápr. 6. 19:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!