Hogyan mondjuk meg, hogy babánk lesz?
Külön éltek?
Remélhetőleg igen.
Tojnék arra, hogy mit gondolnak. Nehogymár ők szabják meg, hogy nektek mikor legyen jó a családalapitás. Kész röhely. Közölném velük, hogy jön a baba, ha örülnek neki és elfogadják- jó, ha nem akkor sem hagynám, hogy elrontsák a boldogságom. Élném tovább az életem, várnám a babát és kerülném őket messziről.
Teljesen érthetetlen, hogy mi a problémátok. 30 évesen nem kell a szüleitek beleegyezése semmihez. (Kivéve ha valami miatt gyámság alatt álltok)
Szépen közlitek mindenkivel, hogy gyereketek lesz. Aztán majd mondanak rá valamit.
Ami még fontos, hogy ha a nagyszülők nem akarnak unokákat, akkor ne számítsatok tőlük segítségre. Szóval nem ér haragudni a mamára, ha nem megy a gyerekért az óvodába.
"Anya, apa, gyerekünk lesz. X időre vagyok/van kiírva."
Ennyi. Nem kell kombinálni, nem kell nyalizni, nem kell magyarázkodni, hogy de nem baj, ha nem akarják. Majd ők reagálnak, ahogy akarnak. A különbség a lelkes nagyikhoz képest annyi, hogy nyilván nem felesleges őket tukmálni a részletekkel. Elmondjátok a tényt, később meg, hogy fiú/lány lesz, harmadjára meg azt, ha megszületett. A többi rajtuk múlik.
De, ahogy írták, a hozzáállás változhat.
7 . off: igy van általában 50 körül van igazán nagyszülői korban a szülö !
Kérdező ,boldog babavárást nektek ..hidd el a nagyszülők végül alig fogják várni ,hogy megszülessen :-)
Nem a nagyszülőknek szülsz unokát, hanem magadnak gyereket.
Hogy jön ez ide, hogy ők mit akarnak?
Nem is értem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!