Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogyan mondjuk meg, hogy...

Hogyan mondjuk meg, hogy babánk lesz?

Figyelt kérdés
Egy házas pár vagyunk, mindketten 30 évesek. Eddig egyikőnk szülei sem szeretnének unokákat. Ti hogyan mondanátok el a helyünkben, hogy unoka lesz? Mi néha arra gondolunk hogy teljesen megszakítjuk a szülői kapcsolatunkat.

2019. jan. 6. 23:21
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
74%
Ha az én szüleim kijelentették volna nekem, hogy nem akarnak unokát közöltem volna hogy én sem ilyen szülőket akartam de ez jutott. Változtatni nem tudok rajta.
2019. jan. 7. 00:44
 12/19 anonim ***** válasza:
53%

Külön éltek?

Remélhetőleg igen.

Tojnék arra, hogy mit gondolnak. Nehogymár ők szabják meg, hogy nektek mikor legyen jó a családalapitás. Kész röhely. Közölném velük, hogy jön a baba, ha örülnek neki és elfogadják- jó, ha nem akkor sem hagynám, hogy elrontsák a boldogságom. Élném tovább az életem, várnám a babát és kerülném őket messziről.

2019. jan. 7. 01:55
 13/19 anonim ***** válasza:
89%
Igazuk van az előttem szólóknak. A babát magatoknak vállaljátok. És már nem annyi idősek vagytok,h meg kellene felelnetek a szülők akaratának. De azért az érdekelne,h mi az oka annak,h nem akarnak unokát...
2019. jan. 7. 06:17
 14/19 anonim ***** válasza:
61%
Én nem akarok gyereket, mégsem értem, hogy min agonizáltok. Ti vállaljátok a gyereket, nem a nagyszülők. Viszont nekik jogukban áll majd elutasítani, ha később a nyakukba akarjátok majd varrni a gyereket, amikor rájöttök, hogy nem is olyan rózsaszín cukormáz az egész.
2019. jan. 7. 07:09
 15/19 anonim ***** válasza:
85%

Teljesen érthetetlen, hogy mi a problémátok. 30 évesen nem kell a szüleitek beleegyezése semmihez. (Kivéve ha valami miatt gyámság alatt álltok)

Szépen közlitek mindenkivel, hogy gyereketek lesz. Aztán majd mondanak rá valamit.

Ami még fontos, hogy ha a nagyszülők nem akarnak unokákat, akkor ne számítsatok tőlük segítségre. Szóval nem ér haragudni a mamára, ha nem megy a gyerekért az óvodába.

2019. jan. 7. 08:02
 16/19 anonim ***** válasza:
74%
Külön éltek és eltartjátok magatokat?
2019. jan. 7. 08:04
 17/19 anonim ***** válasza:
85%

"Anya, apa, gyerekünk lesz. X időre vagyok/van kiírva."

Ennyi. Nem kell kombinálni, nem kell nyalizni, nem kell magyarázkodni, hogy de nem baj, ha nem akarják. Majd ők reagálnak, ahogy akarnak. A különbség a lelkes nagyikhoz képest annyi, hogy nyilván nem felesleges őket tukmálni a részletekkel. Elmondjátok a tényt, később meg, hogy fiú/lány lesz, harmadjára meg azt, ha megszületett. A többi rajtuk múlik.

De, ahogy írták, a hozzáállás változhat.

2019. jan. 7. 08:31
 18/19 anonim ***** válasza:
38%

7 . off: igy van általában 50 körül van igazán nagyszülői korban a szülö !

Kérdező ,boldog babavárást nektek ..hidd el a nagyszülők végül alig fogják várni ,hogy megszülessen :-)

2019. jan. 7. 09:14
 19/19 anonim ***** válasza:
92%

Nem a nagyszülőknek szülsz unokát, hanem magadnak gyereket.

Hogy jön ez ide, hogy ők mit akarnak?

Nem is értem...

2019. jan. 7. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!