Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogyan tudnám úgy megajándékoz...

Hogyan tudnám úgy megajándékozni nagymamám, hogy ne érezze rosszul magát?

Figyelt kérdés

Mindig is közel álltunk, sokat járok (relatíve) haza a családhoz (mama és anya) még felnőtt fejjel is. Mindig viszek valami kis dolgot, ruhaneműt stb, amit mama mindig ki szeretne fizetni. Ilyenkor a szokásos visszakérdezésem:most akkor én is fizessem ki az ételt, amit megettem? A húst, amit csomagoltál nekem stb?

Van egy öreg felültöltős mosógépük és a fedele egészen rossz, de nincs alkatrész hozzá, a szaki azt mondta, hogy használják, míg tönkre nem megy. Na már most anyával arról beszéltünk, hogy szívesen vennék karácsonyra egy újat nekik. De mama meghallotta és azt mondta, hogy nagyon rosszul érezné magát, ha én venném meg. Nem szoktam felesleges dolgokat vásárolni, szerintem meg tudnám venni olyan 70-80 körül, pláne kari leárazáskor. Hasznos lenne nekik is, mert ha most hirtelen bedöglik, biztos nem tudnak újat venni, de lehet én sem tudok majd mondjuk 6 hónap múlva. Ki tudja?

Szerintetek megvegyem? Lehet, hogy picit mérges lesz, de csak belátja, hog nem bűn elfogadni egy ajándékot.

2018. okt. 30. 06:12
 1/9 anonim ***** válasza:
83%
Most indul az otthon melege program, keress rá, mosógépet is támogatnak.
2018. okt. 30. 06:15
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Persze. Én megvenném.
2018. okt. 30. 07:02
 3/9 anonim ***** válasza:
95%

Vedd meg neki, és ha feltétlen ragaszkodik a fizetéshez - ami elképzelhetö, a saját büszkesége miatt -, akkor mondj egy olyan alacsony árat, ami nem gond neki, a karácsonyi leárazással indokolva.

Így neki is meglesz az érzése, hogy ö fizette ki, neked meg az, hogy hasznos ajándékot adtál neki!

2018. okt. 30. 07:07
 4/9 anonim ***** válasza:
79%

Inkább megkellene beszélni és közös nevezőre jutni.

Én is ilyen voltam régebben hogy rosszul éreztem magam ha kaptam valamit. Sértés volt, azt gondoltam hogy engem annyira se tartanak aki ezt megtudnà tenni. Hogy miért voltam ilyen azt én se tudom, de tényleg rossz érzés volt. Most már egy kicsit változott ez de most se szeretem, mert akkor màr jön hogy ezt viszonozni kell!! Úgy hogy beszéljétek meg és elkell fogadni.

2018. okt. 30. 08:00
 5/9 anonim ***** válasza:
92%
Mondd azt neki, hogy nyertél vásárlási utalványt, és csak keveset kellett hozzátenni, hogy meg tudd venni. (Arról jutott eszembe, hogy én tényleg nyertem, én meg egy kisebb tévét vettem neki. :) )
2018. okt. 30. 08:41
 6/9 anonim ***** válasza:
76%
Persze simán vedd meg. Idősebbekben még az a gondolkodás él, hogy egy mosógép 1-2 havi fizetés volt, mondd neki, hogy ma már sokkal olcsóbb. Meg lehet az a szöveg, hogy te ezt a környezetvédelemért is teszed, hogy ne pazaroljátok az áramot (hagyományos erőművek terhelik a környezetet), a régi eszközök sokkal többet fogyasztanak, mint a maiak.
2018. okt. 30. 09:10
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek. Annyit tett értem és mégis így érez, hogy ha kap valamit tőlem, tőlünk, akkor az rossz. Mert ő nem tudja megvenni. Na nem mondom, hogy ne tudná (ha akarná, kis megazorítással), de minek várni? Amúgy az akciós/én is kaptam stb közül már mindent ellőttem. Bár azt vettem észre, mostanában egyre többször kér, hogy hozzunk dolgokat (persze kifizeti, de sosem azt az árat mondom, ami a tényleges) pl most fürdőszobaszőnyeget (ami nekünk van és tetszik neki), vagy jó minőségű törölköző, párna, ágyneműhuzat (tesóm révén könnyen és olcsón tudunk venni). De pl egyszer szülinapjára drága edény és lábas készletet kapott, és szerintem 2-3 évig csak ünnepekkor vette elő.

Neki ilyen a gondolkozása, én sosem gondolnék kevesebbet róla, ha kérne tőlem, tőlünk bármit.

2018. okt. 30. 11:21
 8/9 anonim ***** válasza:
53%

A öregek már csak ilyenek, büszkék is, szégyellik is elfogadni a dolgokat.

Ki lehetne cselezni, hogy sokkal olcsóbb árat mondtok, vagy amit említettek már, hogy az otthon melege programban jutottatok hozzá, vagy nyertétek, vagy ilyesmik.

2018. okt. 30. 14:50
 9/9 anonim ***** válasza:
52%

Egyébként az a teljesen normális értékrend, ha szülők, nagyszülők nem engedik, hogy a gyerekek vásárolgassanak nekik. Nálunk is generációk óta az az elv, hogy amit kapunk, azt a gyerekeknek kell visszadni. De néha egy-egy dolgot simán vehetsz.

2018. okt. 30. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!