Miért csinálja ezt az anyám?
Vannak ilyen emberek. Szokták mondani, hogy olyan szegény sosem lesz valaki, hogy ígérni ne tudjon...
Nekem apám tök ugyanez. Én már megszoktam, hogy azt se higgyem el, amit kérdez - a húgomék pl meggyűlölték emiatt, már szóba sem állnak vele, amiért ilyen megbízhatatlan.
Ha valaki apámat kérdezné, akkor ő simán elmagyarázná, hogy akarta ő, csak nem úgy jött össze, jajj, hát ő tényleg akart segíteni... :) Lyukat beszélne az illető hasába, hogy a végén még őt kéne sajnálni, hogy ő milyen segítőkész, és persze nem férhet bele minden...
Ha anyukád is ilyen, akkor sokat nem tudsz vele kezdeni, ez személyiségvonás. Mivel itt gyerekről van szó, nyomatékosan közölheted vele, hogy legyen szíves csak akkor ígérni bármit a gyereknek, ha be is tartja, mert neki még rosszul esik. Vagy szimplán arra kéred, hogy ne ígérgessen semmit, mert ellenkezik a nevelési elveiddel és kész, veled beszélje meg a terveit és ne vele.
Amikor ígér, akkor azonnal mondd neki, hogy ok, jövő héten kedden délután várlak, vagy este 6-ra várlak, vagy azt, hogy egyeztessünk, pontosan mikor jössz, mert anyósom is jön, vagy hasonló..
Ha a gyereknek ígér és fültanú vagy, akkor odamehetsz hozzá azzal, hogy hétvégén adják a moziba ezt és ezt, mikor tudnád elvinni a gyereket 14.00-kor vagy inkább 17.00-kor , vagy vasárnap.
Ha ezekre nemmel válaszol (aminek kicsi az esélye), akkor nagyon határozottan és erélyesen megmondanám neki, hogy ne legyen már ennyire hazudozó, hitegető, álszent, stb. Gondolom, nem politikus..
3
"Hitszegő"
Ez a szó egyáltalán hogy kerül ide?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!