Illik a felnőtt unokát megpuszilgatni, megcirógatni? Kellemetlenül érzem magam, amikor ezt kérdezem, de nagyon idős anyám szerint, az már bűnnek számít!
Bűn? :O
Szerintem a nagyszülők vagy egyéb rokonok zöme ezt teszi... Milyen család az, hogy rég nem látott rokonnál vagy szülinaposnál nincs puszi? :D Ez teljesen normális. Engem a párom már nem elő apjának a 2. feleségének a gyereke is megpuszil, ha évi párszor találkozunk s ebben sem látok semmit. Családi dolog, akkor is, ha elég távoli, kb. semmi közöm nincs hozzájuk, de olyan a helyzet, hogy tartunk valami laza kapcsolatot, karácsonykor, húsvétkor van esély rá, hogy találkozzunk... S akkor családias a légkör.
Egy nagyszülő pedig? Az nagyságrendekkel szorosabb s természetes, hogy nagy unokát is megpuszil, mert szereti és családtag. Semmi rosszat nem vagyok képes felfedezni benne, talán mert nincs.
Üdvözlő puszi vagy egy kedveskedő puszi rendben van.
Megpuszilgatni, megcirógatni azt nem igazán.
El vagyok képedve némelyik válaszon.
Én 39 éves nő vagyok, nagymamám 93, kis madárcsontú nénike.
Amikor találkozunk, megölelgetjük, megpuszilgatjuk egymást, de simán van, hogy megsimogatjuk egymás arcát, ha elmegyünk egymás mellett, vagy megfogjuk egymás kezét, ha egymás mellett ülünk az asztalnál.
Ki tudja, meddig tudjuk még ezt megtenni.......
5-ös, ez hülyeség, engem (33 éves vagyok) anyukám szokott ölelgetni, és puszilgatni is, és imádom :)
Szerintem is ez attól függ, hogy az unokának ez tetszik-e. Meg kell tőle kérdezni, és megmondani neki, hogy nyugodtan legyen őszinte, nem baj, ha ő ezt cikinek (nem bűnnek) tartja. Ha őt sem zavarja, sőt szereti, akkor senkinek semmi köze hozzá :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!