Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogyan tudnám rávenni a...

Hogyan tudnám rávenni a nagyszüleimet, hogy kapjak egy kiskutyát?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok, a nagyszüleimmel élek és már hosszú ideje szeretnék egy kiskutyát (samoyed), de sajnos - vagy nem sajnos -, nem kertes házban lakunk, így úgy érzem az egész kutya-téma lehetetlenebb, mint gondoltam. Kisebb koromban évekig könyörögtem, hogy hadd kapjak egy kutyàt, de mindig nemet mondtak, ami teljesen jogos volt, hiszen visszatekintve látom, hogy 10-12 évesen képtelen lettem volna arra, hogy neveljek egy kutyát és gondoskodjak is róla, viszont most, hogy elmúltam 18 úgy érzem, hogy végre elég érett vagyok a feladatra.

Tegnap hoztam fel a témát először, de sajnos meg sem hallgattak, vitába torkollt az egész, mielőtt bármit is tudtam volna mondani, de mindenképp szeretném újból felhozni, hogy legyen esélyem elmondani a dolgokat az én szemszögemből is. Szerintem a probléma az, hogy az esetek 90%-ában még mindig úgy kezelnek engem, mintha 9 éves lennék, ami hihetetlenül bosszantó tud lenni és épp ezért szerintem nem is hiszik el, hogy gondját tudnám viselni egy kutyának. Az iskolában nagyon jól teljesítek, itthon mindent megcsinálok, amire megkérnék, sőt olyan dolgokat is, amelyekre nem kérnek meg, de szerintem es alapvető dolog, hogy segítünk a szüleinknek.

Számomra nem lenne teher korábban felkelni, hogy levigyem a kutyát sétálni, nem lenne teher vele foglalkozni, sőt. Viszont a nagyszüleim úgy gondolják, hogy elvonná a figyelmemet a tanulástól, ami véleményem szerint nem igaz. A szabadidőmben inkább foglalkoznék a kutyával, minthogy a telefonomat nyomkodjam és érdektelen dolgokkal legyen a fejem tele.

A másik fontos dolog szerintem az, hogy egészen kicsi korom óta vannak mentális problémáim (értsd: szorongás, depresszió, ocd), és soha nem volt senki az életemben, akire támaszkodhattam volna és tudom, hogy egy kutya hű társam lenne jóban és rosszban, ugyanúgy, ahogy én is hű társa lennék neki.

Tudom, hogy egy kiskutya nem olcsó mulatság, viszont úgy vélem a pénzem megvan ahhoz, hogy egy fajtiszta, törzskönyvezett kutyát el tudjak hozni egy tenyésztőtől, illetve a későbbi kiadásokban is tudnék segíteni, hiszen nem is várnám el, hogy mindent ők fizessenek. Szerintem ők leginkább attól félnek, hogy rájuk fog maradni a kutyus, ha jövőre elmegyek egyetemre, hiszen kollégiumban vagy albérletben lennék, de én úgy gondolom, hogy erről még lenne időnk beszélni, tekintve, hogy az is szóba jött, hogy elköltözünk.

Nem igazán tudom, hogy mit tehetnék, hogyan tudnám bebizonyítani, hogy mennyit jelentene nekem egy kutyus, hiszen akárhol olvasgattam, mindenhol csak azokat tanácsolták, amelyeket én eddig is napi szinten elvégeztem, illetve csinàltam. Hálás lennék, ha valaki tudna mondani pár tanácsot, a bunkó kommentekkel pedig légyszíves kíméljetek!

2018. aug. 20. 13:25
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
91%
Én nagyon szeretem az állatokat, a kutyákat meg külön imádom. A kutya drága egy dolog, azt gondolom, hogy ezt meg tudod ítélni, hogy van e rá keret. Ami problémás, hogy kollégiumba nem viheted, sőt az albérletek nagy részébe se és akkor a nagyszüleidre maradna. Ez úgy gondolom, hogy ez egy jogos aggály. Akkor legyen kutyusod, amikor külön élsz.
2018. aug. 20. 14:14
 12/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2018. aug. 20. 14:15
 13/20 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem neked TELJESEN ELESLEGES kutya.

A legelső szempont a lakóhely váltás - lehet nem is vihetsz kutyát az új helyre. És EZ a lényeg. Hiába van kutyád, ha a koleszba vagy albérletbe nem vihetsz állatot - vagy dupla annyit fizetsz, hogy kaphass egy szobát.

És ha nem viheted magaddal, az bizpny nagyanyádék nyakán marad.

A kutya tartási ktségeiről ne beszéljünk inkább.

2018. aug. 20. 14:34
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Mivel még az életed, a jövőd épp kialakulóban van, kifejezetten rossz döntés lenne egy kutya, ami állandó gondoskodást, törődést igényel. Pont, hogy nem ér rá és most kell végiggondolni, mi lesz akkor, ha kollégista leszel? Teljesen érthető, ha a nagyszüleid erre cseppet sem vágynak egy lakásban. Tényleg nem bántásból írom, de már az is megérne egy boncolgatást, Téged miért a nagyszüleid nevelnek, miért nem a szüleid? Nem lehet, hogy úgy érzik a nagyszülők, épp elég az a rájuk szakadt felelősség, ami a rólad való gondoskodással, felneveléseddel jár, de újabbat már nem kívánnak? Azt tanácsolom, hogy ezzel a kívánsággal várj addig, amíg teljesen önállósodsz és akkor vállalj kutyát, amikor már egyedül is tudsz gondoskodni róla.
2018. aug. 20. 15:02
 15/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Igazából nem is a felelősség, hanem szerintem az, hogy azért nyilván nem fiatalok, és félnek, hogyha nem tudnám magammal vinni, akkor rajtuk maradna a kutya segítség nélkül, ami érthető is, és újból átbeszéltük és szerintem is jobb lenne, ha várnék még minimum 1-2 évet, amíg kialakul az, hogy az egyetem és a lakás is hogy lesz. én sem szeretném, hogyha csak heti kétszer látnám a kutyust, ès nem is hozzám lenne szokva, illetve belegondolva önzőség lenne, ha a nyakukba varrnék egy élőlényt, akit elsősorban nem is ők szerettek volna.
2018. aug. 20. 15:15
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Meg egyetemistaként nem biztos hogy keresnél annyit hogy fedezni tudd a kutyatartás magas költségeit.
2018. aug. 20. 15:19
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Még ha egy yorkshire-t vagy csivavát akarnál akkor csak-csak megértenélek, de egy szamojédet lakásba?! Hidd el én is meghalok egy ilyen kutyáért, évek óta szeretném, simán meg is engedhetném magamnak (150+ alaphangon egy ilyen kutya), sőt, erdőszélen lakok, de a negyediken egy társasházban. Tudom, hogy kínzás lenne neki (meg valószínűleg a szomszédoknak is, nagyon beszédes fajta = állandóan ugat), ezért várok még pár évet vele, amíg kertesházba nem költözök, mert ez a felelősségteljes döntés.
2018. aug. 20. 15:51
 18/20 Keresztes Bence ***** válasza:
25%
Írta valaki hogy "van 20-30 ezer forintod minőségi kutyatápra?" Ez hülyeség, meg hogy ne kínozd a kutyát mert az kertes házba való, mi panel lakásban lakunk, és egy pici (10 kiló alatti) kutyánk van lassan 8 éve, ezek a kis kutyák jobban szeretik a panelt, ráadásul a miénk nagyon szereti a főtt kaját, nyílván kell a gyógyszerekre költeni ha beteg, de a mi kutyusunk 1x volt beteg a 8 év alatt, a szőrét mi nyírtuk (kutyaszőr nyíróval és nem ollóval) a körmeit kozmetikus vágta, és persze néha pedigree-t meg hasonló jutalom falatot vettünk neki de nem olyan horror összeg egy kutya fenntartása mint ahogy írták, az elején ha kiskutyát akarsz akkor menhelyről ajánlom, ivartalanítás meg chippelés drága kicsit de 50 ezerből meg van a kettő, röviden: a nagyszüleid nem hiszem hogy megtudod győzni de ha később akár panelba költözöl el akkor is nyugodt szívvel tarts kisebb termetű kutyát
2018. aug. 21. 16:47
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
A kutya mondta hogy jó neki a panelban? Vagy honnan veszed utolsó? Csak kérdezem.
2018. aug. 21. 19:11
 20/20 anonim válasza:
100%

Kedves #18-as!

Szamojéd kutyáról van szó és nem egy csivaváról vagy egy máltairól.

2018. aug. 21. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!