Jobban élünk mint a sógoromék ez indok az unokák megkülönböztetésére?
Kedves Kérdező!
20 hónapos gyerekemmel vagyok itthon.Gyedet kapok,heti 2x dolgozom, férjem dolgozik,jól élünk.
Tesóm egyedül neveli a gyerekét,9 éves a fia.Iskola szünet van, anyám itt volt 3 hétig vigyázni a gyerekére,most 3 hétig apám jön.Mivel idősek,az én gyerekemre nem tudnak még vigyázni.
Felesleges lenne ezen rugóznom,hogy ilyen-olyan megkülönböztetés van.
Szerintem téged nem igazán kedvel az anyósod.
Te meg úgy érzem, nem igazán kedveled a sógornődet.
Szabályosan meglop, és te még azért ácsingózol, hogy jöjjön?! Kiosztanám úgy, hogy haj nem marad a fején, nem a te kontódra ell jótékonykodnia a másik családdal, hanem meg kellett volna rendesen nevelni a kölykét, hogy ilyen háttérre, ilyen körülmények meleltt ne csináljon gyereket, nem a másik unokától elvenni játékot, élelmet, amikor nincs otthon senki! Ilyet se hallotam még, hogy ti gyűjtögessetek pénzt a keresztgyereknek...
Ilyen nagyanyára van te gyerekednek szüksége? Örülj inkább, hog ynem jön, és nem kergeti hamis ábrándokba a gyerekedet. Nekem is iylen nagyanyám volt, azt hiszed, jó volt látni, hogy amannak mindent odatolt, tőlem meg még az anyám által adott zsebpénzt is elkunyerálta, meg amit anya velem adott, azt nem nekem főzte meg, hanem félretette a másik unokának? Meg befogott, hog ysegítsek neki lekvárt főzni x-éknek, de nekünk ünnepekre ha adtt egy üveggel? Ááá, hagyd a fenébe, vana te gyerekednek normális nagyszülője, ezzel a nővel meg nem kell foglalkozni. Őket szereti, az az unoka a kedvesebb neki. el kell engedni, hidd el, neked is jobb lesz így, mert nyugodt lelkiismerettel tudod majd elküldeni a pi...ba, pontosabban a másik famíliához, ha neki kell valami "családi" alapon...A zárat meg cseréld le, és inkább a szomszédnak/barátnak adj kulcsot, ha egy idegen meglopna (de kötve hiszem), az kevésbé fájó, mint ha a tulajdon anyósod...
Üljetek le egyszer, és beszéljétek meg, milyen kapcsolattartást szeretnétek. Ne arról beszéljetek, milyen gyakran látogatja a másik unokáját, hanem hogy veletek hogy legyen. Te is szeretnéd, hogy elvigye a gyereket? Vagy nálatok vigyázzon rá? Vagy csak vendégségbe jöjjön át? Ti mennyit mennétek? És mikor? Rágjátok ezt végig, és írjátok be a naptárba egy hónapra előre.
Azt a jó szokását, hogy nem hoz csokit, a Jóisten tartsa meg. Egy másfél évesnek nem is való, és a nagyobbaknak is jót tenne, ha a család nem édedsséggel fejezné ki a szeretetét.
Nézd, ők kedvesebbek neki, szívesebben látogatja őket és segíteni akar. Ehhez joga van. Nem köteles egyformán, patikamérlegre téve viszonyulni a két gyerekéhez.
Az viszont gyomorforgató, hogy kilopja a hűtőtök tartalmát és elviszi hozzájuk. Én visszakérném a kulcsot. Nem is értem, mi ez a hülyeség, hogy kulcsot kell adni valakinek, mert vészhelyzet lehet...Ugyan már! Jobban jársz, ha valami titkos helyre teszelegy pótkulcsot, és nem számolsz arra, hogy a növényeidet locsoltatod. Mi rendszeresen utazunk, munka, nyaralás miatt, másfél-két hetet simán kibírnak locsolás nélkül. Ha meg kertes ház, rakd ki a kertbe őket.Butaság emiatt kiszolgáltatni magadat másoknak, ráadásul a fene tudja, mit kutat át és lopkod még össze, amikor beszabadul. Én rosszul lennék még a gondolattól is, hogy valaki a dolgaim között matat, amikor nem vagyok otthon, nézegeti, mim van...ááá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!