Ez elfogadható indok lehet a névváltoztatásra? Mennyi ideig tart maga a folyamat?
A családnevemet azért szeretném megváltoztatni,mert sosem volt közeli kapcsolatom a szüleimmel, nem igazán éreztem őket a családomnak. A nagymamám lánykori nevét szeretném viselni. A keresztneve(i)met pedig sosem éreztem hogy passzolna hozzám, egyszerűen nem tetszenek. A név amit fel szeretnék venni helyette benne van a magyar névnaptárban így nem látom akadályát. Illetve a mostani keresztnevemet lehet meghagynám harmadik névnek (a mostani harmadik nevem helyett amit mindenképp elhagynék.)
Illetve ha megvan a kérvény onnantól számítva kb mennyi idő? Érettségi után szeretném intézni azaz júniusban. Már régen nagykorú vagyok így ez nem lesz akadály.
Elég indok, viszont külön eljárás megváltoztatni a kereszt-és vezetéknevet (= 2x 10 ezer ft).
Az indok elég, viszont ezt a 3. nevet nem értem, elméletileg csak 2 keresztneved lehet.
Több hónap amíg jóváhagyják.
A pénz nem lesz akadály. (ennyi pénz legalábbisnem)
úgy értettem a 3. nevet hogy 2 keresztnevem lenne. most is annyi van, és ami most az első az lenne a második. és ami most a másodikazt elhagynám.
köszönöm a válaszokat. több hónap alatt mitkell érteni, fél év?
mert akkor elkezdenémm előbb, de akkor viszont az a kérdésem hogy ez befolyásolja e az érettséginél az ügyintézést, h milyen néven érettségizek milyen névre küldik az eredményt stb?
köszönöm még egyszer mindenkinek aki segitett,legyen szép estétek!:)
Amíg a kezedben nincs az új anyakönyvi kivonat, addig az érettségin is a régi neved érvényes, elkezdheted hamarabb.
A 2 keresztnevet egyszerre lehet változtatni, ha pl. Mária Lujza vagy, akkor az egy utónévnek számít és helyette kérheted pl. a Laura Mária utónevet.
Elvileg van egy határidő, ameddig ki kell érkeznie mindennek, most nem tudom hogy 2 vagy 3 hónap.
köszönöm szépen akkor elkezdhetem március körül?
nem szeretném kiírni ide, de egyik sem talált:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!