Ti hogyan beszélnétek rá a szüleiteket, hogy ne hordjanak hozzátok hétről hétre nagyon sok ételt? Most így nyáron, nem tudom, mit csináljunk!
Mióta gyerekünk lett, a szüleim egy rakat ételt hordanak hozzánk, amikor eljönnek látogatóba. De úgy kell elképzelni, hogy háromféle leves, 5-6 féle főétel, 10 db joghurt.
Tuti, hogy kompenzálnak, amiért csak heti egyszer látják a távolság miatt az unokát. De: a gyerek ezekből alig eszik (még csak 2 éves) és mi sem sokat.
Hétköznap a munkahelyünkön eszünk, lefagyasztani ennyi mindent nem tudunk és nem is akarunk, és a legtöbb dolog, amit hoznak, nem is jó kimelegítve.
Semmit nem maguk termelnek, iszonyatos pénzeket ölnek az egészbe. Nem nálunk ebédelnek olyankor, mikor hoznak, hanem beülünk valahová.
1. nem fogadom el
2. kidobom előttük a maradékot a kukába
Kérj előre, hogy te mit szeretnél és mennyit. Kérj olyat, ami eláll vagy olyat, amt szeretsz/szeretne a gyerekek, de neked nincs idod elkesziteni.
Legyel konkret es hatarozott es hatha igy neked is es nekik is jo lesz es nem romlik rad az etel. Egyebkent esetleg szomszedok, akiket egy ilyen utan meg lehet hivni egy kis vacsira/uzsira, hogy fogyjon az etel? :-)
Persze a mennyiseget kerd, hohy csokkentsek. De tenyleg nekem sokat segitett, hogy konkretan megmondtam mre van szuksegem. Ha van fagyaszto kerj olyat, ami fagyazsthato (porkolt, makaroni, levesek, gyumolcs).
Én ha látom, érzem, hogy ebből vérig sértődés lesz, ha nem fogadom el, akkor (és csakis akkor) elfogadom, és amint apuci, anyuci (anyós, após) kitette a talpát az ingatlanomból, és egy sarokkal odébb van (ergo eltelt 20 perc és nem jött vissza), akkor azonnal hívom az egyik helyi szociális intézményt, ahol boldogan szétosztják az idősek, rászorulók, hajléktalanok és beteg embere között.
Win-win-win. Anyós nem tudja meg soha (win), nekem nem kell megennem (win), rászorulók laknak jól (win). Mi kell ennél több, jobb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!