Gonosz vagyok az miatt, hogy nem akarom hogy a nagymamám eljöjjön a szalagavatómra? Hogy mondjam el anyáéknak?
Nem vagy gonosz azért, mert egy beteg embert nem akarsz elvinni a szalagavatódra, egyetértek. Az esküvőnkre sem jött a 90 éves papa sok km-ről, mert minek kínozzuk vele (ő mondjuk nem is akart jönni). Ha a mama erősködne, tapintatosan a limitált létszámra kell hivatkozni.
Viszont csatlakozom a többiekhez, hogy rettentő riasztó, hogy neked "ciki" a "te napodon". Nemrégen utaztam vonattal, és egy bácsi rosszul lett, összeesett és összepisilte magát. A család úgy támogatta a vonatról leszállva. Egy pillanatig meg nem fordult a fejemben, hogy ez ciki, inkább végtelenül szomorú és sajnáltam. Ha már a szalagavatód a "te napod", akkor kezdj el hozzá felnőni, ugyanis az érettség ünnepe az vagy mi a fene...
Megértem, hogy nem akarod meghívni a nagyidat. Arról nem írtál, hogy volt-e valaha igazán közeli kapcsolatod vele, gondolom nem, nekem sem az enyémmel. Épp ezért én sem akartam volna elviselni a szalagavatómon. Azt is megértem, hogy a szüleid végig idegesek lennének miatta, hogy rosszul lesz-e, vagy hogy előveszi-e a "legjobb" modorát és mindenkit beéget. Vannak aranyos, kedves nagyszülők, akikkel biztosan jó kimozdulni és együtt ünnepelni, ha betegek, ha nem, de vannak olyanok, akik nem igazán törődnek az unokákkal, és nem igazán hajlandóak normálisan viselkedni ilyen helyzetben, pl. megjegyzéseket tesznek, pofákat vágnak. Ha nem tud jó arcot vágni a szalagavatódhoz, akkor minek akar elmenni? Nemcsak a te örömödet teszi tönkre, hanem a szüleidét is.
Mindenképp a létszámlimites ötletet kéne bevetni. Beszéld meg a szüleiddel, hogy hazudjátok neki ezt közösen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!