Nagymamámat befektessem a pszichiátriára?
Közel egy éve elhunyt a nagypapám, a nagymamám azóta nem a régi. Egyre furcsább és most már az egészségére veszélyes(!) dolgokat csinál.
A mai napon elütötték a macskáját, ezért a 3 kidcicáját akik 4 naposak ő szeretné nevelni. Ma reggelre szereztem tápszert és fecskendőt a kiscicáknak, na meg nedves törlőkendőt, hogy a kismacskák hasát tudja simogatni, hogy a bélmozgást segítse mint mikor az anyjuk nyalja a kölykök hasát.
EDDIG minden okénak tűnt, DE MA azon kaptam a mamát, hogy ő nyalja a kiscicák hasát és a bélsár a szájával érintkezett. Azonnal rászóltam, hogy ezt nem szabad, iszonyatos betegségeket kaphat el. Ő rám förmedt, hogy takarodjak el biztos azt akarom, hogy meghaljanak az ő kicsikéi. Nem csak arról van szó, hogy undorító, de konkrétan a kismacskák bélsara a szájára került és a műfogsorán is láttam apró barnás foltot..
Szerinte ezzel minden rendben, mivel az anyjuk kapott féreghajtót és amúgy is azért halt meg az ő mircikéje, mert elütötték nem volt beteg.
Félek, hogy előbb-utóbb, valami bajt okoz magának. Kikönyörögtem, hogy a héten, nála alhassak már félek egyedül hagyni. Időnként azt hiszi rám, hogy az anyám vagyok (az-az az ő lánya)
78 éves, főzni sütni szokott még de azokat is odaégeti, vagy félbe hagyja. Pl a fánkot kisüti de az utolsó adagot az olajban hajgya. Lezárja a gázt majd 1-2 órára rá kiveszi és megeszi.
Minden segítséget agresszívan visszautasít. Azért engedte, hogy nála aludjak mert elhitettem vele, hogy nincs haza buszom. 25 percre lakom tőle és autóval jöttem.
Trollok kíméljetek tényleg komolynak érzem a gondot, és aggódom.
23/L
Köszönöm a válaszokat!
Tegnap előtt este elkezdett halandzsa nyelven beszélni és ijesztő hangokat kiadni, mint aki fuldoklik. Aztán tört zúzott nekem akart jönni..
Bezártam a szobájába és kihívtam a mentőket. Kiderült, hogy skizofrén, azon belül még még nem tisztázott milyen..
Most kórházban van, a pszichiátrián, engem látni sem akar azt hiszi meg meg akarom mérgeztetni az orvosokkal.
Hallottam nemrég egy olyan történetet, hogy egy demenciás idős hölgy mindenféle hasonlóktól fél, tehát, hogy a környezetében lévő emberek veszélyeztetik őt, közben orvosnál tök jól előadja magát, mert annyira meg jól van, és nem tudták igazán "rajtakapni" semmin. Családban amúgy volt olyan, hogy teljesen megroppant valaki szellemileg a másik halála után, nemcsak szenilitás tüneteket kezdett mutatni, hanem beszélt is hozzá, mintha ott lenne, aki meghalt.
(Követtem a történetet, írtam többször).
Vigyázzál azzal a pszichiátriával ott iszonyat könnyen kaphat diagnózist bárki. Nem mondom,hogy nem igaz, de (átvitt értelemben) ne engedd el a nagyanyád kezét!
A nem tisztázott skizofrénről. A pszichiátria olyan, mint mikor az iskolában beskatulyáznak, hogy te kettes tanuló vagy. (Azon belül nem tisztázott, milyen). Sosem leszel hármas, vagy négyes, soha.
Ez olyan, hogy ráhúzzák, hogy skizofrén, mert rá lehet húzni esetleg több tünet alapján. Nézegetik három napig, aztán majd írnak rá valami közelebbit. És nagyon erős gyógyszereket kap majd. Ha a diagnózis "egyéb skizofrénia" meg közelebbről nem meghatározott, az azt jelenti, hogy nem tudtak mit kitalálni, és ebbe a halmazba meg belefér az összes többi, ami másba nem. Nagyon vigyázzál. Azért majd nem ártana még néhány kivizsgálás rendes orvosoknál. Ha kiengedik. Lehet, hogy valami zárt otthont fognak javasolni. Kellene azért valami kivizsgálás még. És legyél kedves nagyon az ápolókkal :S.
Világ életében sok haragosa volt, meg "állandóan kukkolták a szomszédok" de én gyerekfejjel azt hittem csak rossz természetű zsémbes nő, szüleimnek sem tűnt fel, anyukám egyke és sosem volt jó kapcsolata az anyjával (lehet ezért). Így sokat nem találkoztak-beszéltek csak ami muszáj volt.
Az ufos dolgaira meg azért nem adtunk, mert sok ilyen telejósda meg pl itt gyakorin ezotéria kategória hívők vannak..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!