Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Lelkileg hogyan lehet feldolgo...

Lelkileg hogyan lehet feldolgozni a demens rokon ápolásával járó dolgokat?

Figyelt kérdés
Tudom, adjuk otthonba. Folyamatban van, de amíg nem lesz hely, mi ápoljuk továbbra is. Néha sírunk, néha nevetünk kínunkban. Ésszel tudom, hogy milyen ez a betegség, de ugyanakkor napi 24 órában azért nagyon kemény megélni. Gondoltam megkérdezem, ki hogyan vészelte át ezt az időszakot és hogyan nem dilizett be.
2018. jan. 23. 15:11
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
53%

Téli Béke!

Nyilvánvaló, hogy nincs szemelyes tapasztalatod erről, különben nem írnál ilyet. Érző ember nem tudja nem magára venni, ha az anyja/apja/nagyszülő olyat mond, amit nem kellene. Miután egy szerettedrol van szó, nem tudod erzelemmentesen felfogni.

2018. jan. 24. 15:15
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Téli béke:

Csak egy kérdés: hogyan végzed el az érzéseidet kikapcsolva a napi rutin dolgokat, ha bemész, megkérdezi, ki vagy, mit keresel itt? És elzavar, hogy takarodj a házából, vagy kihívja a rendőröket?

Hogy hívsz ápolót, ha közli, ő mindent meg tud csinálni, és nem enged be idegent a lakásába?

Az otthonokba berakni csak úgy nem lehet, max nagyon durva kiskapukkal (végigcsináltam). Csak az mehet be, aki önként megy.

Amikor már súlyos, gondnokság alá veheted. Tudod, mi ennek a menete? Bíróság elé kell menned az anyáddal, ahol a szakértő véleménye mellett azt firtatják, valóban beszámíthatatlan-e, és nem csak le akarod nyúlni a vagyonát, és a nyugdíját.

Igen, elméletben jól hangzik, amit leírták, de a valóságban nem tudod kizárni.

2018. jan. 24. 17:13
 23/28 anonim ***** válasza:
69%

Utolsó előttinek : " Érző ember nem tudja nem magára venni."

11 évig ápoltam gondoztam, az élet utolsó percéig. Az érzésekkel nincs baj. De aki csak a saját érzelmeit dédelgeti, ne vegye magához idős családtagját, mert nem lesz jó ápolója. Baj, ha nem tudja uralni az érzelmeket, folyamatában ápol, gondoz, tudja épp milyen állapotban van a családtag, de nem fogadja el Nem tudja megkülönböztetni az idős zavart állapotát a tisztától, és amikor az édesanya kizavarja a szobából, azt az ápoló családtag magára veszi. Elhiszi, hogy tényleg rá haragszik az édesanyja, és rá akarja kihívni a rendőrséget. Ennél nagyobb butaságot még nem is hallottam. A kérdésből egyértelmű, kérdező soha nem ápolt, és soha nem gondozott.Aki nem tudja elfogadni a megváltoztatás szándéka nélkül az idős személy lehetséges elbutulását, demenciáját, ne gondozza. És nem vagy egyedül, vannak akik képtelenek elfogadni, hogy édesanyjuk nem ismeri meg, kizavarja, vagy rendőrséget akar rá hívni. Pedig ennél sokkal hajmeresztőbb dolgok is adódhatnak.

2018. jan. 25. 15:17
 24/28 anonim ***** válasza:
33%

éli béke:

Csak egy kérdés: hogyan végzed el az érzéseidet kikapcsolva a napi rutin dolgokat, ha bemész, megkérdezi, ki vagy, mit keresel itt? És elzavar, hogy takarodj a házából, vagy kihívja a rendőröket?

Először is soha semmilyen körülmények között nem ápolok rutinból. Minden személy más, minden nap más, de óráról órára is változhat az idős állapota, vagy éppen percről percre, nem lehet rutin munkát végezni.Előző válaszomban találod a kérdésedre a választ. Igen, ismerem a menetét Gyám kijelölésének, a demencia fokozatainak, az idősnek felelősségteljes, a tényleges szükségletek ismeretével rendelkező gondozóra van szüksége. A túlgondozásba csak az időssel foglalkozó családtag betegszik bele, mit sem segítve a demenciában szenvedőn.

2018. jan. 25. 15:24
 25/28 anonim ***** válasza:
43%
Hozzá nem értők lehet lepontozni előző hozzászólásaimat. De nehogy elgondolkodjatok, mert megárthat.
2018. jan. 25. 16:47
 26/28 anonim ***** válasza:
27%

Téli Béke!

"A kérdésből egyértelmű, kérdező soha nem ápolt, és soha nem gondozott"

A valaszodbol egyértelmű, hogy nem vagy képes az értő olvasásra.

A többi iromanyodbol meg az az egyértelmű, hogy valami szuper lény vagy, aki képes az érzelmeit az akaratával irányítani. Már ha egyáltalán vannak érzelmei. Nem tűnik fel az sem, hogy te vagy az egyetlen a valaszadok közül, aki erre képes. Inkább menj, keress más témát

2018. jan. 26. 06:24
 27/28 anonim ***** válasza:
64%

Előző te tényleg nem érted, ne haragudj, nem

magyarázkodok. Nem vagyok szuper lény, ezt tanultam.Nyilván nekem ennyivel könnybb, de még így sem volt könnyű.

2018. jan. 26. 06:37
 28/28 anonim ***** válasza:
mi ketten elunk a ferjemmel tobb mint 40 eve. ez az a dolog amitol rettegek semmi mas. hogy egyikunket elerheti ez a betegseg. mivel itt ahol elek nem olyan nagy gond az otthonbeli elhelyezes, ha barmelyikunk ilyen allapotba kerulne mar az elejen a betegseg sulyosbodasa eseten betennenk a masikat az otthonba. Pontosan azert mert mindkettonk beleroppanna hogy elveszitene azt akivel lassan fel evszazada egyutt elunk. egyikunk csaladjaban sem volt ilyen betegseg(legalabbis nem tudunk rola) ezert talan van remenyunk hogy ez nem sujt majd egyikonket sem.Mindig felneztem a paromra a rendkivuli eszbeli es egyeb kepessegei miatt. nem birnam elviselni hogy a szemem elott tavolodik el tolem es ezzel nem mergeznemmeg az o hatralevo idejet se hogy a feleseget egy masik ember kepeben lassa viszont aki csak kulsoleg hasonlit ra. akik itt vegigcsinaltak ezt a feladatot, mindannyian hatalmas erovel vagytok voltatok megaldva. Kivanok mindannyiotoknak bekes szebb jovot mint amit mar ateltetek ezelott.
júl. 11. 12:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!