Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Havonta 1x a nagyszülőknél?

Havonta 1x a nagyszülőknél?

Figyelt kérdés

Nagy vita alakult ki a nagyszülőkkel.

Nemsokára születik az unoka és az egyik nagyszülő elvárása, hogy minden hétvégén találkozzunk.

Amikor mondta, finoman közöltük, hogy ez lehetetlen mi havi egyet tudunk elképzelni.

1 hétvégén egyik nagyszülők

1 hétvégén a másik

2 hétvége a miénk maradna

Ez tényleg akkora nagy bunkóság lenne?

Hétfőtől péntekig este tudunk együtt lenni a férjemmel csak a hétvégén tudunk kirándulni stb.

1,5 órára laknak tőlünk, szóval a csak beugrunk pár percre se opció.

2018. jan. 22. 09:19
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
54%

Nem mentek és kész.

Nehogy már ti rohangáljatok a babával csak mert ök lusták.

2018. jan. 22. 12:22
 12/18 anonim ***** válasza:
91%

Eleve nevetséges, hogy még meg sem született a gyerek, de már előre betervezitek, illetve beterveztetik veletek kb. az egész hátralevő életeteket.

Micsoda ostobaság ez, hogy minden hónapban kötelező jelleggel 1 hétvége az egyik nagyszülőknél, meg 1 hétvége a másikaknál? Na ne.

Majd minden hónap végén írjátok egy nagy határidőnaplóba a következő havi tervezetet, hogy melyik hétvégén hova mentek? Így fogtok élni mostantól?

Ez viccnek is rossz. Szépen éljétek a SAJÁT életeteket, ahogy nektek tetszik, és amikor éppen ráértek és van kedvetek, akkor bejelentkeztek a szülőkhöz és mentek, vagy pedig ők hozzátok.

De nem kötelező jelleggel, beosztva, mintha munka lenne... Úristen.

2018. jan. 22. 13:18
 13/18 anonim válasza:
40%

Majd elfogadják a helyzetet. Ugyan mit tehetnének? Külön család vagytok, külön élettel.

Nem értem, mi ez az "elvárás-dolog" a nagyszülők részéről. Nem kell mindenbe beleszólni, a másik nyakára járni... Biztos vagyok benne, ha segítség kell, szólni fognak a gyerekek. De, hogy állandóan ott alkalmatlankodjanak. Ha újra kezdhetném, biztos a legelejétől meghúztam volna a határokat. Akkor nem ült volna apósom órákat itt várni, hogy felébredjen végre az unokája. Hozzáteszem, sajnos egy utcában lakunk, így ez napi szintű volt... Nagyon is megkeseríthetik az ember életét. Nem másnak szülünk gyereket, nem a nagyszülőnek szüljük. Még mielőtt valaki megjegyezné, nem kértem tőlük soha, semmilyen segítséget, mert Anyósom még egy pelenkát se tud kicserélni és a fél éves gyereket diós csigával akarta etetni és hasonló szépségek....

2018. jan. 22. 13:32
 14/18 anonim ***** válasza:
57%
Ezen én is elképedek hogy csórikám még meg se született, de már marakodtok rajta.....mit tervezgettek? Majd ahogy alakul, úgy jártok programokra. Inkább azt érzem hogy nem bírod anyósékat és jól esett kiírni. Megértem, de attól még hülyeség.
2018. jan. 22. 14:57
 15/18 anonim ***** válasza:
86%
Akkor menjetek, amikor szeretnétek, mert ez nem valami kötelesség, amit be kell tartani.
2018. jan. 22. 15:20
 16/18 A kérdező kommentje:

Ez nem marakodás. De ha felvetette ezt a témát muszáj voltam reagálni.

Ha annyit mondok, megyünk amikor akarunk, nem Biztos hogy egyértelmű, hogy nem minden hétvégén.

És miért nem lehet előre tervezni, hogy 3-4 hetente beiktassuk a nagyszülőket? Nem naptárban vezetjük, de nem árthat, főlegha téma is lett.

Direkt nem írtam, hogy kinek a szülei mondták.

2018. jan. 22. 15:36
 17/18 anonim ***** válasza:
50%
Én tuti nem mondanék olyat a gyerekeknek, hogy bocsi ebben a hónapban már találkoztatok a nagyikkal, most egy hónapig nem láthatjátok őket. Szeretnek velük lenni. De szerencsére mi is szeretjük a szüleinket és nem teherként tekintünk rájuk.
2018. jan. 22. 19:23
 18/18 anonim ***** válasza:
22%

Szerintem teljesen jó a ti elképzelésetek.

Anyukámék kocsival 1 órára laknak, náluk havonta egy hétvégén vagyunk, szombat kb. ebédidőre érünk oda, és vasárnap estefelé indulunk haza.

Anyósék pár száz méterre laknak, így velük sokkal gyakrabban találkozunk. Van hogy Anyós beugrik 1-2 órára unokázni, vagy éppen a dédi, vagy sógornőm...vagy akár egyszerre több is a felsoroltak közül, de egész napra, ebéddel mindennel együtt hozzájuk is csak havonta egyszer megyünk át.

Nekünk teljesen jó így, és szerencsére nekik is. Én sem akarnék minden hétvégén menni, bármennyire is szeretem őket.

2018. jan. 23. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!