Havonta 1x a nagyszülőknél?
Nagy vita alakult ki a nagyszülőkkel.
Nemsokára születik az unoka és az egyik nagyszülő elvárása, hogy minden hétvégén találkozzunk.
Amikor mondta, finoman közöltük, hogy ez lehetetlen mi havi egyet tudunk elképzelni.
1 hétvégén egyik nagyszülők
1 hétvégén a másik
2 hétvége a miénk maradna
Ez tényleg akkora nagy bunkóság lenne?
Hétfőtől péntekig este tudunk együtt lenni a férjemmel csak a hétvégén tudunk kirándulni stb.
1,5 órára laknak tőlünk, szóval a csak beugrunk pár percre se opció.
Nézd, apamnal ez volt az egyik válóok : minden egyes vasárnap az anyai nagyszuloknel ebéd. ... Elege lett belőle. Mondjuk nem ez volt az egyetlen ok, az is igaz.
Havonta egyszer épp elég. Nem tetszik nekik, akkor nem tetszik, ti úgy csináljátok, ahogy nektek jo
Hát én még ebbe se mennék bele, hogy gyakorlatilag minden harmadik hétvége csak a közös, mert am
gy szülőknél kell csücsülni.
Minek? De, a beugranak 2-3 órára párhetente nagyon is opció!
Mé MOST húzzátok meg a határokat, különben arra eszméltek, hogy egy pillanat időtök nem lesz kettesben, és előbb-utóbb szétmentek.
Én sem értem a tervezést. Ez nem munka :)
- Másfél óra nem nagy távolság egyáltalán. Ők is mehetnek hozzátok. Nem mindig nektek kell menni.
- Mehettek együtt is kirándulni a nagyikkal.
- Ha kicsit nagyobb lesz a gyerek, akkor lehet ő a nagyikkal, ti meg tudtok kettesben programot csinálni a pároddal.
- Nem kell megtervezni ilyen katonásan minden hétvégét, hogy 1. hétvége itt, 2. ott, 3. otthon, 4. otthon. Majd ahol jól esik. Nem vagyunk gépek. Lehet, hogy jól fog esni a nagyikkal lenni egymás után többször is. Valamikor meg nem.
- Nemcsak hétvégén lehet találkozni. Főleg, ha otthon leszel egyedül, szerintem, jól fog esni, ha időnként valamelyik nagyi rád néz.
Hasonló a szitu, nálunk csak tervben van még a gyerek, de én már előbb ráuntam erre.
Minden vasárnap anyósnál ebéd, sógorom is jön a két lányával. Meguntam a húsleves-rántott hús-rántott cukkini-sajtos hús-krumplipüré kombinációt is (néha Bakonyi szelet befigyelt).
Egy hónapban egyszer megyünk, ennyi kibírható.
Amúgy is találkozunk néha hétközben is, a lányokkal is, mert egy városban lakunk.
Köszönöm.
Nem terv, csak jelzés értékű, ki van zárva, hogy minden hétvégén ott legyünk vagy ők legyenek nálunk.
Azért írtam, hogy vannak másik nagyszülők is + más rokonok és barátok. Nem beszélve arról, hogy vásárolni, főzni stb. Is kell. Így azért elég kevés idő marad.
Oda-vissza 3 óra, azért nem kevés főleg gyerekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!