Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Havonta 1x a nagyszülőknél?

Havonta 1x a nagyszülőknél?

Figyelt kérdés

Nagy vita alakult ki a nagyszülőkkel.

Nemsokára születik az unoka és az egyik nagyszülő elvárása, hogy minden hétvégén találkozzunk.

Amikor mondta, finoman közöltük, hogy ez lehetetlen mi havi egyet tudunk elképzelni.

1 hétvégén egyik nagyszülők

1 hétvégén a másik

2 hétvége a miénk maradna

Ez tényleg akkora nagy bunkóság lenne?

Hétfőtől péntekig este tudunk együtt lenni a férjemmel csak a hétvégén tudunk kirándulni stb.

1,5 órára laknak tőlünk, szóval a csak beugrunk pár percre se opció.

2018. jan. 22. 09:19
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
91%

Nézd, apamnal ez volt az egyik válóok : minden egyes vasárnap az anyai nagyszuloknel ebéd. ... Elege lett belőle. Mondjuk nem ez volt az egyetlen ok, az is igaz.

Havonta egyszer épp elég. Nem tetszik nekik, akkor nem tetszik, ti úgy csináljátok, ahogy nektek jo

2018. jan. 22. 09:26
 2/18 anonim ***** válasza:
93%
Elvarasa max.a főnöködnek lehet, baratok, rokonok, ismerősök és mindenki más max.kérhet, ti meg megfontoljatok és döntest hoztok, hogy eleget tesztek-e a kérésnek. Felnőtt, önálló emberek vagytok, úgy éltek ahogy nektek jó, nagyon még magyarazkodni sem kéne. Én elmondanám nekik 1x azt, amit leírtal, aztan ha utana is duzzog, hát tegye. Majd megbékél.
2018. jan. 22. 09:30
 3/18 anonim ***** válasza:
18%
1,5 óra nem távolság, ti meg nem fogtok egy újszülöttel minden második hétvégén wellnessezni, vagy kétnapos kirándulásra menni. Nem értem, mi akadálya van annak, hogy ők látogassanak meg benneteket egy-egy szombat vagy vasárnap délután, 2-3 órára unokázni. Nem kell egy egész hétvégét ott tölteni senkinél havi szinten, se lakodalmat tartani vendégség címszó alatt, a nagyszülők meg néha mehetnek akár egyszerre is.
2018. jan. 22. 09:31
 4/18 anonim ***** válasza:
78%
Minek kell előre ennyire konkrétan tervezni? Mèg meg sem született az a szegény gyerek, máris vitáztak rajta! Teljesen felesleges! Úgyis majd menetközben fog kialakulni a rendszer!
2018. jan. 22. 09:35
 5/18 anonim ***** válasza:
85%

Hát én még ebbe se mennék bele, hogy gyakorlatilag minden harmadik hétvége csak a közös, mert am

gy szülőknél kell csücsülni.

Minek? De, a beugranak 2-3 órára párhetente nagyon is opció!

Mé MOST húzzátok meg a határokat, különben arra eszméltek, hogy egy pillanat időtök nem lesz kettesben, és előbb-utóbb szétmentek.

2018. jan. 22. 10:10
 6/18 anonim ***** válasza:
77%

Én sem értem a tervezést. Ez nem munka :)

- Másfél óra nem nagy távolság egyáltalán. Ők is mehetnek hozzátok. Nem mindig nektek kell menni.

- Mehettek együtt is kirándulni a nagyikkal.

- Ha kicsit nagyobb lesz a gyerek, akkor lehet ő a nagyikkal, ti meg tudtok kettesben programot csinálni a pároddal.

- Nem kell megtervezni ilyen katonásan minden hétvégét, hogy 1. hétvége itt, 2. ott, 3. otthon, 4. otthon. Majd ahol jól esik. Nem vagyunk gépek. Lehet, hogy jól fog esni a nagyikkal lenni egymás után többször is. Valamikor meg nem.

- Nemcsak hétvégén lehet találkozni. Főleg, ha otthon leszel egyedül, szerintem, jól fog esni, ha időnként valamelyik nagyi rád néz.

2018. jan. 22. 10:11
 7/18 anonim ***** válasza:
62%
egyik nagyszülő elvárása, hogy minden hétvégén találkozzunk. Kozolném h hol lehet elvárni,huzd meg a határvonalat most,mert sose lesztek a családoddal kettesben,és megmérgezi az ilyen a mindennapokat mert most engedsz mindig tobbt akar a végén akar a nyakatokra is koltozik h majd segithessen unokázni nevelni, aztán csodálkozol mikor jon a válás mert szét mart titeket.
2018. jan. 22. 10:48
 8/18 anonim ***** válasza:
87%
Ebbe untam bele,hogy szinte minden hétvégén a férjem hugánál vagy bátyjánál kellett lenni, szinte nem volt közös program a gyerekeinkkel.A férjem szülei nem éltek, igy a hugi és abratyó,egy idõ után azt mondtam,hogy stop,sajnos eléggé késõn.Vagy õk jõttek hozzánk,mindig hulla fáradt voltam.Oda-vissza 120km. volt mindig és az anyagiak sem voltak rendben.
2018. jan. 22. 10:48
 9/18 anonim ***** válasza:
92%

Hasonló a szitu, nálunk csak tervben van még a gyerek, de én már előbb ráuntam erre.

Minden vasárnap anyósnál ebéd, sógorom is jön a két lányával. Meguntam a húsleves-rántott hús-rántott cukkini-sajtos hús-krumplipüré kombinációt is (néha Bakonyi szelet befigyelt).

Egy hónapban egyszer megyünk, ennyi kibírható.

Amúgy is találkozunk néha hétközben is, a lányokkal is, mert egy városban lakunk.

2018. jan. 22. 11:40
 10/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Nem terv, csak jelzés értékű, ki van zárva, hogy minden hétvégén ott legyünk vagy ők legyenek nálunk.

Azért írtam, hogy vannak másik nagyszülők is + más rokonok és barátok. Nem beszélve arról, hogy vásárolni, főzni stb. Is kell. Így azért elég kevés idő marad.

Oda-vissza 3 óra, azért nem kevés főleg gyerekkel.

2018. jan. 22. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!