Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Van értelme bármit is hazudni...

Van értelme bármit is hazudni papámnak?

Figyelt kérdés

Papám 98 éves elmúlt, harcolt a II.világháborúban, és az 56-os forradalomban is részt vett a szabadságharcosok oldalán.

(rendőrtiszt volt, és fegyvereket osztogatott - ezért jó pár évre el kellett hagynia az országot)

Róla azt kell tudni,hogy nagyon, de nagyon erősen hazafi, ebben nem ismer tréfát.

Nagyon mélyen tiszteljük őt is, és büszkék vagyunk a tettire.

A magam nevében viszont sajnos, nem sajnos, de nem vagyok olyan erősen hazafi mint ő.Természetesen a nagy átlagnál jobban tisztelem én is a történelmünket, és az országot.

A helyzet az,hogy megismerkedtem egy erdélyi fiúval, aki 1/4-ed magyar,3/4-ed román.Román neve van, és bár tud magyarul, de erős akcentusa van, a román jobban megy neki.

Ott tartunk,hogy papám kivételével az egész család ismeri.

Papám viszont nem tud róla semmit, csak annyit,hogy van.

Ha megtudja,hogy "román" akkor ki fog térni a hitéből, és ez nekem azért is probléma, mert úgy érzem,hogy a kora és az egészségügyi állapota miatt neki már nincs sok hátra.Nagyon félek attól,hogy szinte "gyűlölni" fog, és nem szeretném ha tüske lenne benne a halála előtt irányomba.

Régen mindig azt mondta,hogy "csak magyar legényhez menjek".

A fiú egyébkét románnak vallja magát, de nem érdekli a politika.

A szüleim is erősen jobboldali beállítottságú emberek, már ami a férfi tagokat illeti.Apukám vicceskedve annyit mondott,hogy magyarosítsam el, és nyertünk.Illetve,hogy sok sikert az öreghez (papámhoz).

Viccet félretéve kedvelik, szimpatikusnak tartják a barátom.

Szánalmasnak érzem, de arra is gondoltam,hogy hazudunk valamit papámnak...hogy a barátom magyar, csak "elrománosított" területről jött.Még talán ez áll a legközelebb az igazsághoz, de ez is szánalmas.

Viszont ezt megértené papám. (mondjuk előtte meg kéne tanítanom neki a magyar vagy a székely himnuszt, mert az öreg simán számonkérheti, és csak akkor hiszi el)

Elhiszem,hogy furcsa kérdés, főleg annak aki nem ismeri papámat, de nekem ez nagyon fontos, én ezt a fiút szeretem, és papámnak is be kell mutatnom, de nem akarom,hogy haragudjon rám.

2018. jan. 17. 17:24
1 2
 11/17 anonim válasza:
0%
Szerintem mond papádnak mert elvégre nem szólhat bele mert a te életed
2018. jan. 17. 18:04
 12/17 anonim ***** válasza:
8%
de ha úgy sincs sok neki hátra akkor nem m1?
2018. jan. 17. 18:31
 13/17 anonim ***** válasza:
15%
Én sem értem, nincs sok neki már hátra, mit kell ezen nagy dobra verni?
2018. jan. 17. 18:45
 14/17 anonim ***** válasza:
86%
Bár nem értek egyet a rassziszmussal, azaz a papáddal, de ez esetben, mivel már ilyen idős, nem terhelném azzal, hogy megtudja, hogy román a barátom. Nem mondanám el neki, nem mutatnám be, tekintettel arra, hogy ez hogyan hatna rá mint nagyon idős emberre.
2018. jan. 17. 19:11
 15/17 anonim ***** válasza:
19%

Én tuti nem mondanám el! Ilyen lelkivilágú "matuzsálemkori" öregembernél tuti valami nagyon rossz következne!

Szerintem ha elmondod szívinfarktust fog kapni.

2018. jan. 17. 19:22
 16/17 anonim ***** válasza:
79%
Nem mondanam el. Ennyi idosen megvaltozni nem fog, csalodas lenne neki. Nem ertek egyet az o felfogasaval, de o igy gondolkodik en nem zaklatnal fel ezzel. Minden embernek van hulyesege, ha neki ez, hat ez. Ezt a par evet had elje nyugalomban. Nem olyan nagy hazugsag ez, talalj ki valamit. Neki csalodas lenne, teged bantana a reakcioja, a fiunak is rosszul esne. Mindenkinek csak rossz erzese lenne.
2018. jan. 17. 19:57
 17/17 anonim ***** válasza:
21%
Elmondanám, papád élhet még 10 évet simán, ha komolyra fordul a kapcsolatotok, akkor mit teszel? Amúgy meg ha a saját unokája döntését és szerelmét nem tudja tiszteletben tartani, akkor ő sem érdemel semmi tiszteletet, függetlenül a korától.
2018. jan. 18. 05:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!