Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Lehetséges az, hogy az anyósom...

Lehetséges az, hogy az anyósom sajnálja az anyukámtól a kislányomat?

Figyelt kérdés
Ö elvárná,hogy ne járjunk anyuékhoz és ök se nálunk.Egyszerüen látni rajta,hogy féltékeny rájuk. Múltkor megtudta,hogy apukám vigyázott a kicsire, teljesen elvörösödött.Múlt héten arra kért,hogy menjek vissza munkába és majd ö otthon marad az 1 éves babámmal. Nem türi,ha anyut felemlítem,vagy ha töle kérek tanácsot.

2017. dec. 9. 19:58
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Megkèrdeznèm tôle hogy fèltèkeny a màsik mamàra?Egyèpkènt ha ìgy viselkesik csökkentenèm a talàlkozàsokat èn ezt nem tűrnèm hiszen anyukàdnak a gyerekedhez annyira joga van mint anyosodnak
2017. dec. 10. 06:54
 12/15 anonim ***** válasza:

Anyósodnak nincs joga megszabni, hogy mennyit találkozzatok a szüleiddel, és kitől kérj tanácsot, segítséget. Kisebb-nagyobb mértékben igen sok családnál előfordul a "nagyivetélkedő", nálunk is volt, a tesóimnál is. Mi úgy oldottuk meg, hogy pl. az ünnepeket, szünidőket igazságosan felosztottuk, le is egyeztettük, mikor hová megyünk, egyebekben is igyekeztünk egyensúlyt tartani. A szüleimmel egy városban lakunk, úgyhogy anyósékhoz általában több napra mentünk, viszont én az anyámat is leszoktattam a napi látogatásról, arról, hogy csak úgy beugrik, mert épp arra járt. A tesóméknál pont fordítva volt, ők messze laknak, ott anyóst kellett finoman leépíteni.:-) Akárhogy csinálod, jó eséllyel akkor is marad féltékenység, ha a mama ilyen típus, de azt nem kell felvenni, egyszerűen ereszd el a füled mellett. A gyerekedet ti nevelitek az apjával, nem a nagyik.

Ezt a felajánlást, hogy menj vissza melózni, erősen megfontolnám. Jó dolog, ha a gyerek az otthonában, szerető környezetben van, ha kell a pénz és ezért mennél vissza, oké, de ha megteheted, hogy otthon maradj még egy évet, akkor inkább ne élj anyós ajánlatával. Kétévesen már mehet közösségbe, főleg, ha szép fokozatosan hozzászoktatod, ha nem muszáj, inkább ne vond be ennyire a mamát. Vigyázhat rá eleget majd szünidőkben, vagy könnyebb betegségek idején.

2017. dec. 10. 10:01
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Igen sajnálja tőle. Nyilván azt is sajnálja hogy el vetted tőle az ő pici fiát, és most a gyereken akarja újra kielni ezt. Mocskos emberek az ilyenek, sajnálja a másiktól az örömet, azt akarja hogy minden körülötte forogjon. Nyilván azért is mondta hogy menj vissza dolgozni ő meg majd neveli a kicsit helyetted, újra akarja élni az anyasagot, mert nem bírta feldolgozni még hogy a kicsi fia már kirepult. Nálunk ugyanez a helyzet, csak én leallitottam anyós mikor ezt kezdte, és a férjem is mellém állt.
2017. dec. 10. 11:31
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Ja és én is csökkenteném a talalkozasokat ezek után, tudja meg hol a helye, és hogy vannak határok amiket bizony meg kell húzni. Kisujjadat nyújtod és az egész karod kell.
2017. dec. 10. 11:33
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Lehet. Az én gyerekeim pl. minden nap sokat vannak anyósnál és azt vettem észre, hogy ha pl. cipőt veszünk nekik, anyós húzza a száját - "hát, ez nagy lesz" "hát, ez ilyen, hát ez olyan..." - mindig valami negatív dolog. :D Mintha azért esedezne magában, hogy ne legyen jó. :D Ő meg hozza a cuccokat szatyorszám. Beteg. :D
2017. dec. 11. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!