Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » 84 éves mamának ajándék...

84 éves mamának ajándék karácsonyra?

Figyelt kérdés

Sajnos már nem lát olyan jól, így a keresztrejtvények kiesnek, főzni, sütni azért még szokott. Kimozdulni nem tud a lakásból. Enni sok mindent nem szabad neki diéta miatt, szóval csoki, dió, stb kizárva. Digitális képnézegetője van. Dédunoka részünkről még nincs, az könnyítene :)

Eddig kapott : virág, specko sütik, teaválogatás.

2017. dec. 6. 22:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Párom nagymamája 86 éves, cukorbeteg, rosszul lát, már csak kerettel bír járni és semmi pénze nincs, mert anyósom kezeli a nyugdíját, hogy tudjanak félrerakni a temetésére meg orvosokra. Emiatt nagyon rosszul érzi magát, mert semmit nem tud nekünk venni, hiába mondjuk, hogy nincs szükségünk semmire. Kivinni a házból nem engedik és tusfürdőtől kezdve a kenőcsökig mindenét anyósom ossza be. Én ezért gondoltam, hogy csak nyomtatunk magunkról egy képet párommal és beletesszük egy keretbe. Így nem érzi rosszul magát, hogy nem vett nekünk semmit, mert ez is szinte ingyen van és amúgy sincs rólunk képe, csak páromról egy ovis kori. Meg ezt nem fogják tőle elvenni, beosztani, stb. Én szinte minden nap náluk vagyok vigyázni rá, ha nincs otthon senki és szoktam vele beszélgetni, kártyázni szóval nem foglalkozás helyett akarjuk kiszúrni a szemét egy fényképpel.
2017. dec. 7. 09:16
 12/16 anonim ***** válasza:

"főzni, sütni azért még szokott. Kimozdulni nem tud a lakásból. "

Mivel már a nagyinak mindene meg van, felesleges dolgokra meg semmi szüksége, ezért én megpakoltam a kocsi hátulját, hiszen már nem tud cipekedni.

Tehát vittem hozzá egy-egy karton:

-kristálycukrot,

-lisztet,

-tartós tejet,

-üdítőt,

-ásványvizet,

-savanyúból és lekvárból vegyesen többfélét.

A hűtőbe meg vajat, szalámit, tojást, sajtot.

Vagyis az volt a karácsonyi ajándékom, hogy feltöltöttem a spájzot, meg a hűtőt.

Ezeknek van értelme ilyenkor.

2017. dec. 7. 17:30
 13/16 anonim ***** válasza:
* Bocs. Minden évben ezt teszem, és meg van az öröme.
2017. dec. 7. 17:32
 14/16 anonim ***** válasza:
55% Tökéletes!
2017. dec. 7. 18:34
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Van vele foglalkozva, heti 2x minimum látogatja a fia és a menye is, legalább heti 1x elhozzák magukhoz is hétvégén, ebéd, másik részről dédunokákkal játék is. Én is sokat szoktam beszélgetni vele (férjem mamája), de olyan egészségügyi probléma van aki, amivel mosdó közelben kell lennie, szóval ezért nem megoldás a "valahova elvinni", ami nem a saját lakása vagy aposoméké.
2017. dec. 8. 07:24
 16/16 anonim ***** válasza:
A mi családunkban is van két ilyen korú mama. Ez a korosztály tapasztalatom szerint igen takarékos nem vesz „flancos„ dolgokat, de mindketten nagyon megszerették az ajándékba vitt datolyaszilvát, kivit, mandarint, narancsot, banánt, különleges szaloncukrot. Persze ha megyünk mi is feltöltjük a kamrát olaj, cukor, liszt, tartós tej, vaj, szalámi, sajt, fagyasztóba hús stb. Ebben a korban fázékonyak, nálunk jó ötletnek bizonyult a belül szőrmés benti lábbeli, finom meleg bolyhos zoknikkal. A fűthető takarót érdekes módon egyikük sem használja. De szeretik a gyapjú takarót.
2017. dec. 8. 18:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!