Anyósotokkal szoktatok egymást megajándékozni
szülinapra és karácsonyra, szokás egyébként ez?
én mindig kaptam anyósomtól ajándékot szülinapra/karácsonyra. Az elején figyelt arra minek örülnék, aztán jött a sógornő és olyan ruhákat kaptam innentől, ami inkább sógornőnek lett volna jó(nagy mellem van, sógornő meg elöl-hátul dezska, szóval a ruhákat fel sem tudtam venni), holott tudta előtte már a méretem... Az elején örültek az ajándékaimnak, a sógornő után meg már megköszönték,de látszott, hogy sógornő ajándékának húúú de örülnek. Azóta nem erőltetem meg én sem magam.
2017. dec. 2. 16:17
hozzá kell tennem, hogy így is örültem az ajándékaiknak és jól esett hogy bármit is kapok tőlük. 2 év után meg szerintem illik valamit adniuk akár egy csokor virágot.
2017. dec. 2. 16:18
nalunk mindenki ajandekoz unnepekre mindenkinek, ez a termeszetes.
2017. dec. 2. 16:28
Mi párként ajándékozzuk a többi családtagot, nem egyénileg, hogy én is veszek az anyósomnak, meg a férjem is.
Ugyanígy van visszafelé is, anyós-após együtt ajándékoz, de valójában az ajándéknak kicsi a szerepe.
Volt olyan, hogy nem tudtunk ajándékozni, vittünk egy szál virágot, vagy az anyósom volt kórházban és felhívott a szülinapomon.
2017. dec. 2. 16:35
5/22 A kérdező kommentje:
Akkor úgy tűnik, hogy a párom családjában ez nem divat. Én vettem volna valamit anyósom szülinapjára jövő évben,de szereintem nem fogok,mert ő sem vett,így meg szerintem nem fogok.
Ha családtagnak érzed magad, akkor adsz, ha családtagnak tekintenek, akkor adnak.
Persze ha sajnálatos módon úgy alakult, hogy az összeköltözés után jött az anyós szülinapja és nem köszöntötted fel, akkor ő sem fog.
Vagy fordítva.
2017. dec. 2. 16:40
Én sem értlek Kérdező!
Hogy van ez nálatok?
A barátod, akivel együtt élsz, elmegy felköszönteni az anyját, te meg otthon maradsz? Vagy elmész, de nem mondasz neki egy "Isten éltessé"-t sem?
Simán csak kíváncsi vagyok, hogy a jövőre nézve is így tervezed? Mert az nagyon gáz lesz, ha egyébként normális a viszonyotok.
2017. dec. 2. 16:49
Még 4 hónapja voltunk együtt a férjemmel akkor már a szülinapomra náluk is készült Anyósom egy ebéddel, tortát rendelt és kaptam ajándékot közösen a párom szüleitől meg a sógoromtól. Én is mindig vettem nekik míg külön éltünk is, mióta meg együtt élünk ez amúgy is természetes a számunkra. (karácsony, névnap, születésnap, anyák napja)
2017. dec. 2. 17:11
Ha valaki, aki nem a fiam felesége anyósként hivatkozna rám, tuti nem kapna semmit. Rendes ember ilyet nem tesz. Persze ez elég elméleti helyzet, mert gyermektelen férfi vagyok, de akkor is.
2017. dec. 2. 17:12
Ja és mi sem különcködünk, párban adunk és párban kapunk. A gyetekünknek sem külön veszünk, hanem Anyától és Apától kapja közösen. (írom ezt amiatt, hogy a napokban kérdezte valaki mit vegyen a feleségének és a lányának)
2017. dec. 2. 17:14
Kapcsolódó kérdések: