Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Szerintetek ez normális?

Szerintetek ez normális?

Figyelt kérdés

A nagyszüleimmel élünk együtt anyukámmal. Régebben még a nagyszüleimet nevezték ki a gyámomnak, és ez nem változott. (Anyukám régen elkövetett egy hibát, amiért én elköltöztem, ő is elköltözött, visszajöttem aztán ő is de most erről nem szeretnék hosszan írni mert nem is ez a lényeg.) Reggel anyum kel fel hozzám, hogy tegyen kaját, innivalót a suliba. Azt kell tudni erről a "családról" hogy nagypapám nagyon szeret kocsmázni, és majdnem minden nap este (munka után) kocsmába ül. Mivel mamám nem dolgozik, csak nyugdíjat kap, így ő nem igazán tudja egész hónapban biztosítani, hogy minden nap legyen kajám abból a kevéske pénzből, de az sem elég erre amit apum küld vagy anyum ad neki. Tehát már 1 hét alatt elfogy mamám össze pénze a reggeli kajámra, ebédre, meg persze arra ami kell a hűtőbe. Ezzel szembe papám semmit nem hajlandó a házba venni, max. hétvégén néhány csirkecombot meg tésztát. Mamámnak egyáltalán nem hagy pénzt, max. 2000 Ft-ot néha, amiből 500 Ft elmegy a kajámra, amit a suliba viszek, 1500 Ft-ból meg nem igazán lehet főzni, plusz ha még kell egyéb dolog (tusfürdő, sampon stb.) akkor végképp nem. Ma pl. olyan volt, hogy pénzt sem hagyott nekünk, még annyit sem amennyit szokott. Ráadásul mamám vásárolt be apa és anya pénzéből, valamint az utalványból amit kapott karácsonyra is. Bezzeg ha mama ugye ha kap pénzt, rögtön telepakolja a hűtőt kolbásszal, szalonnával stb. (amiket ő szeret). Szerintetek rendben van így? Már nagyon kezdem unni az emiatt lévő folyamatos veszekedést...

Ja és annyit elfelejtettem írni, hogy anyum is dolgozik, csak elég keveset kap a régen felhalmozott adósságai miatt.

2017. jan. 31. 20:52
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
46%

7-es vagyok

Nem értettem félre semmit és ezt te is nagyon jól tudod.

Tessék itt a link, majd a válaszolók eldöntik:

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__nagyszulo..

Az egyetlen különbség, hogy akkor 16 lettél volna, most 15 múltál. :)

2017. jan. 31. 22:00
 12/16 holnaptegnapja ***** válasza:

# 11

Tehát a korsó, és a kút esete nem Tóth Marival.

Értve.

2017. jan. 31. 22:15
 13/16 anonim ***** válasza:
77%

Nekem is ismerős volt a történet, a stílus.

Kérdező, én is azt mondom, mindkét kérdésed elolvasása után, az egyetlen tanácsom, hogy anyáddal az élen naponta járuljatok kézcsókra a nagyszüleidhez, hogy nem hagynak elkallódni.

Ne elégedetlenkedj, az anyagi lehetőségeik szerint maximálisat nyújtják nektek, holott ez nem lenne kötelességük!

2017. jan. 31. 22:26
 14/16 kovpet ***** válasza:
100%
Nálunk az innivaló a csap megnyitásával készül, neked is ezt javaslom.
2017. febr. 1. 09:52
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Szendvicses vagyok. Persze, hogy az is pénz, de nem tudom elképzelni, hogy költhetsz csak arra heti 2500 ft-ot. Hány zsemlére van szükséged egy délelőtt?
2017. febr. 1. 09:54
 16/16 anonim ***** válasza:
Egyébként meg nem kéne telepakolni minden jóval a hűtőt, mikor van pénz. Inkább a plusz pénzt tegyétek félre és ha legközelebb nem lesz, akkor lesz mihez nyúlni. Inkább legyen egy biztos színvonal amit tudtok tartani, mint egyik nap semmi, másnap sonka, szalonna... (leegyszerűsítve írtam).
2017. febr. 1. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!