Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Szerintetek ez normális?

Szerintetek ez normális?

Figyelt kérdés

A nagyszüleimmel élünk együtt anyukámmal. Régebben még a nagyszüleimet nevezték ki a gyámomnak, és ez nem változott. (Anyukám régen elkövetett egy hibát, amiért én elköltöztem, ő is elköltözött, visszajöttem aztán ő is de most erről nem szeretnék hosszan írni mert nem is ez a lényeg.) Reggel anyum kel fel hozzám, hogy tegyen kaját, innivalót a suliba. Azt kell tudni erről a "családról" hogy nagypapám nagyon szeret kocsmázni, és majdnem minden nap este (munka után) kocsmába ül. Mivel mamám nem dolgozik, csak nyugdíjat kap, így ő nem igazán tudja egész hónapban biztosítani, hogy minden nap legyen kajám abból a kevéske pénzből, de az sem elég erre amit apum küld vagy anyum ad neki. Tehát már 1 hét alatt elfogy mamám össze pénze a reggeli kajámra, ebédre, meg persze arra ami kell a hűtőbe. Ezzel szembe papám semmit nem hajlandó a házba venni, max. hétvégén néhány csirkecombot meg tésztát. Mamámnak egyáltalán nem hagy pénzt, max. 2000 Ft-ot néha, amiből 500 Ft elmegy a kajámra, amit a suliba viszek, 1500 Ft-ból meg nem igazán lehet főzni, plusz ha még kell egyéb dolog (tusfürdő, sampon stb.) akkor végképp nem. Ma pl. olyan volt, hogy pénzt sem hagyott nekünk, még annyit sem amennyit szokott. Ráadásul mamám vásárolt be apa és anya pénzéből, valamint az utalványból amit kapott karácsonyra is. Bezzeg ha mama ugye ha kap pénzt, rögtön telepakolja a hűtőt kolbásszal, szalonnával stb. (amiket ő szeret). Szerintetek rendben van így? Már nagyon kezdem unni az emiatt lévő folyamatos veszekedést...

Ja és annyit elfelejtettem írni, hogy anyum is dolgozik, csak elég keveset kap a régen felhalmozott adósságai miatt.

2017. jan. 31. 20:52
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Nem, nincs rendben. Hány éves vagy? A suliban nem kapsz enni?
2017. jan. 31. 20:58
 2/16 anonim ***** válasza:
35%

Anyukád keressen egy másik melót, amivel ő is jobban keress és tud segíteni mamádnak!

Az nem mormális, ha egy szegény nagyid tartja el a családot, abból a kis pénzből...

Te hány éves vagy? Mehetnél diák melózni, vagy simán dolgozni hogy tudj segíteni nagymamádnak!!

2017. jan. 31. 21:06
 3/16 A kérdező kommentje:

15 éves vagyok és nem mehetek diákmunkára.

Jól fizet anya állása is, csak az a baj mint írtam a végén hogy felhalmozott egy "kis" adósságot és ez miatt tűnik kevésnek a fizetése...

2017. jan. 31. 21:08
 4/16 A kérdező kommentje:
1: nálunk csak ebéd van, tízórai nincs, én pedig pont arra viszek kaját. Ebédre hazaérek.
2017. jan. 31. 21:08
 5/16 anonim ***** válasza:
88%
Tízórai 500 ft...pazarlásnak érzem. Csinálj szendvicse(ke)t, olcsóbban jöttök ki.
2017. jan. 31. 21:13
 6/16 A kérdező kommentje:
Mert a szendvics nincs pénzbe? Azt viszek. Az innivalóval együtt számoltam.
2017. jan. 31. 21:18
 7/16 anonim ***** válasza:
60%

A múltkor a nagymamádat ekézted és a kutyát, most a nagypapádat.

Akkor azt írtad, hogy anyád készül egy pasihoz költözni, de te nem mehetsz vele.

Nézd kislány, én nagyon sajnállak, de nem a nagyszüleid miatt, hanem amiatt az élet miatt, amit a szüleid jóvoltából tapasztalsz.

És végtelenül sajnálom a nagyszüleidet, akiknek a gyerekük(anyád) miatt nincs nyugodt öregségük.

Én azt mondanám, hogy ne elégedetlenkedj az öregekkel, fogadd el őket olyannak, amilyenek, szeresd őket, mert megérdemlik!

3 év múlva nagykorú leszel, aztán mehetsz a saját utadra, addig tanulj és érd be annyival, amennyit az élet osztott a felelőtlen szüleid miatt.

2017. jan. 31. 21:34
 8/16 A kérdező kommentje:
7#es, te valamit nagyon félreértettél. Nincs kutyánk, anyumnak barátja sincs.
2017. jan. 31. 21:39
 9/16 holnaptegnapja ***** válasza:

Városban, vagy faluban laksz?

---

Egyik válaszolónak:

- diák munkának a jövedelmét ki fogja vajon majd hasznosítani?

(szerinted?)

---

Az "innivalót", mindig megvásárolod?

Mert ahogy itt mondta egy hozzászóló, azon sokat lehet takarékoskodni.

Tudom, hogy a sulis társak egymást másolják abban, hogy mi a menő.

Otthon egy palackba tett tea, még egészségesebb is.

--

Tehát városban laktok?

---

A fő probléma, hogy a kassza nem annak a kezében van, akinek kéne.

Tehát bármennyi pénzt is megtakarítotok anyukáddal, elfolyik a pénz.

Nincs az a pénz, ami összegyűjthető lenne egy hónapban, mert ha kevés van az se jó, ha több van az sem marad meg.

Anyuddal keressétek fel a hozzátok legközelebbi Családsegítő Központot és Á-tól Z-ig mindent sorban meg kellene beszélni.

Valszeg kimennének egy terepszemlére is: "állapot felmérésre".

Nekem úgy tűnik a helyzetetek addig álló víz, és semmit nem fog javulni.

2017. jan. 31. 21:40
 10/16 A kérdező kommentje:

9-es.: kisebb városban élünk. 2 literes innivalót vásárolunk, az elég 2-3 napig.

Köszönöm a tanácsot.

2017. jan. 31. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!