Mamámon lehet segíteni vagy végleg megkeseredett?
A legutóbbi erre utaló dolog,hogy ki akar maradni a karácsonyozásból. "Anyagi hozzájárulásnak" tekinti csupán, hiába magyaráztuk el neki, hogy az ajándékozás egy kedves gesztus (mindenki saját készítésű dologgal vagy valamilyen aprósággal készül a másik számára, de ő az, aki a kezembe nyomja a pénzt, és menjek, vegyek magamnak belőle asztalterítőt.) Csak a gyerekeket hajlandó ajándékozni, és csak olyat vesz, amire szükségük van, sosem olyat, amire vágynak.
Egyéb dolgai: a gyerekeit, unokáit nem szereti állítása szerint, csak kötelességből nevelte/segített rajtuk; nagyon sértődékeny és borúlátó; a szexet is csak kötelességként fogta fel annak idején; állandóan hangoztatja, hogy meg akar halni.
Hogy lehet, hogy valaki egész életében ilyen volt? Neki van a legnyomorúságosabb élete, akit ismerek (a hozzáállása miatt). Nem tudom, hogy ezek mellett mi motiválja, hogy reggel felkeljen és hogy lehet-e rajta segíteni még.
Az anyukád beteg. Úgy is lehet mondani, hogy megkeseredett, de szerintem sokkal jobb szó rá a (nagyon-nagyon) depressziós.
Ezen a gyógyszerek segíthetnek, a terápia, egy jó szakember, de még inkább az emberek (családja, rokonok, barátok - ha vannak) szeretete, elfogadása, türelme.
Egy idő után mindenki 'elfogy' az ilyen ember mellől, mert utálatos, túlságosan szókimondó, kritikus lesz - minden mindegy alapon kommunikál, ill. kerül mindenkit (legfeljebb várja, h. közeledjenek felé, és ha hívják, akkor sem megy).
A legtöbb ember ezt a fajta negatív hozzáállást, pesszimizmust, kritikus magatartást nehezen v. egyáltalán nem tudja el-/befogadni, főleg nem (a miértjét, a mechanizmusát) megérteni.
Úgyhogy ezek az emberek többnyire magányosan, depressziósan tengetik mindennapjaikat. Sokszor szenvedélybetegekké válnak, v. lejjebb csúsznak a társadalmi ranglétrán (magukhoz képest), vagy öngyilkosok lesznek. Kitartást!
Januártól egy jó szakember felkeresését ajánlom - de nem 'bedrogozni', 'bezárni', mert az még csak ront a helyzeten. Sok-sok türelem, megértés, támogatás, szeretet - és ha lehet, erről biztosítani!
Az előbbi voltam. Lehet, h. a nagymamádról van szó?
Ez esetben Neki minden jót!
Szerintem egyértelműen depressziós. Idősekre ez elég jellemző sajnos.
Esetleg próbáld meg elvinni egy pszichiáterhez, pszichológushoz. Depresszió kezelésére már rengetek megoldás van, hiszen népbetegség.
Biztosan sokat csalódott.Ez sem jó megjegyzés,amit irtál:"és csak olyat vesz,amire szükségük van,sosem olyat,amire vágynak.
Ha egy autóra vágynak a gyerekeid,akkor azt is meg kellene vennie?!
Nagyon sajnálom. Ha nem megy pszichológushoz, ez csak egyre rosszabb lesz. Szörnyű ilyen emberrel és neki is.
Esetleg ha az egész család leülne vele beszélgetni?
De ne kritizaljátok, mert akkor csak még jobban elmérgesedik.
Nem lesz könnyű...
A karácsonyi ajándékozás rossz. Bálványimádók nem öröklik Isten országát. Mi a baj azzal hogy hasznos dolgokra költ. Ha hasznos dolgokat vesz az jó, nem? A karácsonyi ajándékozás egy pogyány vallási közösség rituális szokásából ered. (Az ókori rómaiak gyakorolták ez. Tehát hogy pont december 25-én ajándékot adnak egymásnak a szeretet kifejezéseként, csak a helyzet az hogy a bibliai nem írja hogy kéne ilyet csinálnia egy kereszténynek.)
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!