Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Megkeseredett családtaggal...

Megkeseredett családtaggal mit kezdtek?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Nálatok volt e már ilyen,ami nálunk? Adott anyu, aki 18 évesen szült először, anyukája neki is hozzáment másodjára egy alkoholistához, aki zavargatta, mert zabi gyerek volt, ezt mondta rá. Ő nemrég vállt el mármint anyu a harmadik férjétől. Ez is ivott mint a mi faterunk is, állandóan ilyeket fogott ki. Most meg látni rajta 57 évesen, hogy megkeseredett. Kétségbeesetten keresgél neten párkeresőn. Nem ez a baj, majd ne erre válaszoljatok, hanem, mért nem fiatalon válogatnak? Ő mindet meg akarta változtatni, ha azok nem akartak, elzavarta őket, főleg az utolsót, mert ő csak hozzánk költözött. Tudom, anyu társfüggő volt, az. De amikor elmúlik az idő akkor kapcsolnak, hogy mire pazaroltam el az életem. És ilyenkor megindulnak lefele. Mi a teendő?
2013. jan. 11. 07:32
 1/2 anonim ***** válasza:
73%
Hát szerintem nem nagyon tudsz vele mit csinálni. A társfüggőség ugye egy betegség, magától nem múlik el. Korábban ha észrevette volna magán, még lehetett volna kezeltetni, és boldog fiatal kora lehetett volna. Talán most talál valami normálisat magának, ha ő is rájött mit rontott el, és tudja hogy beteg, vagy elhatározza magát, és változtat az életén. Esetleg ha rá tudnál világítani neki hogy nem is volt olyan borzalmas, megpróbálhatna a szép dolgokra gondolni, átértékelni a múltat, hogy ne érezze úgy hogy mindent elcseszett. Akkor a jövőbe is pozitívan tudna nézni. Fiatalon válogatnak, csak ha beleszeretnek valakibe, akkor nehéz lenne elhagyni. Mindenki azt várja hogy gyerekek után a párja megváltozik, nem fog inni, aztán ez általában nem történik meg.
2013. jan. 11. 08:16
 2/2 A kérdező kommentje:
Igen. de tod fiatalon, avval vannak elfoglalva, hogy dolgozzanak, kihajtják magukból a szuszt is, a melóhelyen konfliktusai vannak, mert minden rossz megjegyzésre anyu már kétségbeesett, otthol csak panaszkodott, melóba meg felvette a mosolygós, mindent eltűrök álarcot. És van egy társa, aki iszik, tehát függő, ő maga a lelki dolgait egy megváltoztatom úgyis stíulssal kkompenzálja, közben meg ő maga is függővé válik. Ha nem úgy volt minden amikor elzavarta a férjét haza ahogy ő akarta, akkor belénk is kötött, stb. Most meg ugye két szék között van, és sajnos ezredjére is visszavenné mert azt mondja, hogy szereti, mi elvettük tőle a boldogságot, mert nem engednénk hogy visszavegye azt, akitől elvállt egy éve már, és amúgy is valakivel lakik az az illető. Közben persze egyéb más dolgaink is vannak ami miatt örlődünk, és ő is.
2013. jan. 11. 08:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!