Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mit lehet tenni egy a lejtőn...

Mit lehet tenni egy a lejtőn állandóan lefelé súllyedő családtaggal?

Figyelt kérdés
Bátyánkról van szó, tele van adósággal. Bár dolgozik és van élettársa, arra megy el a fizetése, hogy az előző két nőjének fizeti a neki felvett hitelt, anyunk házán levő jelzáloghitelen is van neki is része, most van ennél a nőjénél is adóssága, sokat cigizik is, kávézik, költi a pénzt. Hiába megbeszélik, hogy ezt és ezt a hetit kinek adják meg, ő hírtelen gondol egyet és elkölti másra, így tovább halogatva a rengeteg pénz megadását. Cserélgeti, üzleteli a telókat, hazudozik az egész családnak. Én tudom, hogy nem kellene alá adni a lovat, mindenkinek ki kellene állnia mellőle. De akkor mi lenne? Gyógyszereket szed, epilepsziás, az ember fél, hogy valami ha lenne vele mi volna így velünk, az örökös bűntudattal.... Mit lehet tenni szerintetek? Mert már nagyon túlzás évek óta amit csinál. Nemhogy egenesbe sosem nem fog jönni, de mást is húz magával..... Másnak a pénzével gazdálkodik, amihez semmi köze.... Vélemények?
2012. szept. 19. 12:07
 1/6 anonim ***** válasza:

Miért segítenél neki? Nem gondolkozott akkor mikor a két nő elvette az eszét, és hitelt vett fel nekik, jah hogy még cigizik és kávé is megy? Akkor nem kell rá se nézni, oldja meg

A bátyád volt a hülye hogy nagylábon élt, most ebben a világban próbáljon meg vissza kecmeregni normális adósság mentes életre, igen nehéz lesz.

Ha nem adtok neki pénzt, semmi károtok nem származik belőle

A minimum lenne hogy a cigit befejezi, az elvisz egydobozzal 6-700 forintot is és még nem is olyan márkás cigiről beszélek

20/F

2012. szept. 19. 12:31
 2/6 A kérdező kommentje:
Félreérteszz. a nők voltak annyira bele szerelmesek, hogy ők vettek fel a saját nevükre neki.... cigit meg vesz olcsón, de két három doboz elmegy egy nap... Érted? ha nem fizeted néha helyette a jelzálogot elviszi a házat a bank.
2012. szept. 19. 13:05
 3/6 anonim ***** válasza:

Nekem is rengeteg adósságom van és én is a lukakat tömködöm (egyiket a másik után) és igen én is szórom közben a pénzt (nem cigire, hanem éttermi kajákra).

Várom a csodát, hogy előbb utóbb be kell jöjjön valami.

Nincs segítség ilyenkor. Én várok és küzdök és reménykedem, hogy az egyik üzletem csak beindul előbb-utóbb...

2012. szept. 19. 14:05
 4/6 A kérdező kommentje:
Hármas: De közben az ilyen emberek figyelitek azért, hogy milyen áldozatokat hoz a többi családtag? Mert pl nálunk már több százezret ebben az életben csak úgy oda lett adva, helyette kifizetve, amivel esetleg saját életét is építhette volna öcsém vagy anyánk is. Bátyánk is még ő az áldozat, hogy dolgozik és nincs semmije. Na de minek? mert nem osztotta be, elverte, ész nélkül vette a hiteleket a nyakába. Erről ki tehet? Akárki csinálhatná ezt, ugyanúgy mindenki vágyna a csillogásra, csak vannak határok. Határok, amik nincsenek betartva minden embernél, és így húzza magával a családtagokat is. Ez az igazság.
2012. szept. 19. 14:12
 5/6 anonim ***** válasza:

4-es kommentre

Az igazság az, hogy nincs igazság. Miért keres egy programozó 500 ezret egy ápolónő 80 ezret?

De igen, értem amit mondasz. Én azoktól a családtagoktól kaptam/kapok segítséget, akik mellényszebből fizetnek ki százezreket. Ettől persze nagyon is értékelem a segítséget, nélkülük már az utcán lennék, de nem érzem annyira igazságtalannak. Azt annál inkább annak érzem, hogy napi 8 órás kórházi szoláglattal hatodát keresem annak, mint az informatikus nagybátyám vagy a bankos nővérem.

2012. szept. 20. 09:00
 6/6 A kérdező kommentje:
Figyi. Van a versenyszféra, és van az állami, ahol tudod jól, attól függ, hogy mennyi a bevétel. Persze, hogy jobban keresnek ők, ezt senki nem tagadja, hogy nincsenek megfizetve a kórházi dolgozók. De ez más tészta. Attól még így sem tiszta, hogy másét költi az ember, de ha adják akkor okés. De itt olyan adásról van szó, ami megvan ígérve, hogy csak két három hónap.... és ... közben meg látja az ember, hogy megy el másra, én saját pénzem mellett bontsam fel a letett pénzem, stb stb...
2012. szept. 20. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!