Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Miért vár el magyarázatot...

Miért vár el magyarázatot folyton?

Figyelt kérdés

Mamámról van szó, akivel együtt élek. Ha a megszokotthoz képest túl korán/későn fekszem vagy kelek, plusz még néhány esetet ideértve, mindig szóvá teszi, és várja a magyarázatot. Pár példa, hogy el tudjátok képzelni:

1) Későn fekszem és másnap reggel: "De kialvatlanok a szemeid!" Ennyit mond, és addig állja el az utam kérdő tekintettel, míg nem adok valami magyarázatot.

2) Hamarabb érek haza valahonnan: "Ilyen korán itthon vagy?!" Ugyanúgy követ, mintha beszámolóval tartoznék neki. Egy "igen" nem elég válasz. :/

3) Ha később érkezem: "Mit csináltál, késett a vonat?" Kénytelen vagyok válaszolni valamit.

A dolgaim általában nincsenek időhöz kötve, se az egyetem, se a melóm, se a házi munka, úgyhogy elég változatosan kelek, fekszem vagy megyek el itthonról. Nem egy hatalmas probléma, csak kissé idegesítő ez a számon kérés, holott nem zavarjuk egymást semmiben, anyagilag is függetlenek vagyunk egymástól. Nem a féltés miatt csinálja, ez is biztos, hiszen nincs köztünk szeretet, csak megszokás.

Apám semmiben nem kér számon, pedig, ha úgy nézzük, ő a szülőm, több joga lenne hozzá.

Amikor azt mondtam mamámnak egyszer egy kérdésére, hogy lefeküdtem valakivel, a srác lakásáról jövök, cseppet sem hatotta meg, másnap folytatta a kérdezősködést, hogy mit miért stb. :DD

23/N

2016. nov. 27. 19:19
 1/8 A kérdező kommentje:

Ha belegondolok, azt is megjegyzi, ha szerinte normális időben fekszem le aludni, és firtatja azokát, hogy pl. keveset kellett tanulnom vagy untam a filmezést?

Hogy honnan tudja: nincs küszöböm, úgyhogy látszik a lámpafény az ajtóm alatt.

2016. nov. 27. 19:23
 2/8 anonim ***** válasza:
31%
Ha erről nem tudod leszoktatani, vagy magas ívből les.zarni, hogy mit csinál, akkor nem 23/N az, csak L.
2016. nov. 27. 20:20
 3/8 A kérdező kommentje:
Bizonyára te ilyen kis semmiség miatt is lesz rod és megbántod a családtagjaid, de csak te vagy ilyen önző, nálunk nem szükséges felesleges konfliktust generálni. Kibírom, és nem sérti a jogaimat, csak érdekelne az oka.
2016. nov. 27. 20:33
 4/8 anonim ***** válasza:
Szerintem azért mert ellenőrizni akar.
2016. nov. 27. 20:38
 5/8 anonim ***** válasza:
53%
Az oka: kíváncsi, az ő szemében még nem felnőtt, a kicsi unokája vagy. Nehezen bírja elviselni, hogy felnőttél, és nem tud minden lépésedről, nem tud kontrollálni.
2016. nov. 27. 20:39
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. :)
2016. nov. 27. 21:09
 7/8 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem meg marhára unatkozik, és úgy akarja egy kicsit a te fiatal életedet élni, hogy kikérdezi a programjaidat és az élményeidet.
2016. nov. 28. 09:11
 8/8 anonim ***** válasza:
46%

Ez nem számon kérés, hanem érdeklődés.

Még csak családtag se kell, hogy legyen valaki, egyszerű lakótársak is érdeklődnek a másik iránt. Főleg, ha a rutintól eltérőt látnak.

Igazából illene kérdés nélkül mondani valamit, ha pl. korábban-későbben ér haza valaki, mint szokott.

Az ember társas lény, minden ok nélkül is beszélget azzal, akivel találkozik, főleg., ha együtt is lakik.

2016. dec. 4. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!