Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit csináljak, ha nem tudok...

Mit csináljak, ha nem tudok tanulni nagyim miatt?

Figyelt kérdés
Nyugodtan tanulok csukott ajtónál, amikor elkezdi nagyanyám rohadt hangosan nézni a TV-t, mert ő máshogy nem hallja. Ő egésznap itthon van, de eszébe nem jutna délelőtt TV-zni. Most kell neki. Én pedig most tudok tanulni, mert nemrég értem haza. Kimentem, hogy szóljak apának, hogy nem nlehetne-e halkabban ordíttatni a TV-t, de nem lehet. És közben anyum is mondja, hogy a ház közepéből hallja a műsort csukott ajtó mögött (anyum hallássérült). Most komolyan ekkora gond lenne lehalkítani azt a rohadt TV-t? Lehet, hogy túlreagálom valamennyire, de ez szerintem túlzás. Mit kéne csinálnom, hogy csendben tanulhassak? 16/F

2016. okt. 27. 18:45
 1/9 anonim ***** válasza:
97%
A mamának fülhallgatót, vagy a te füledbe füldugót.
2016. okt. 27. 18:49
 2/9 A kérdező kommentje:
Van füldugóm, de rossz hangosan tanulni azzal
2016. okt. 27. 18:52
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Én most vettem egy ilyet, 5m a kábele, szuper.

2016. okt. 27. 19:05
 4/9 anonim válasza:
74%
Próbáld meg szépen Megbeszélni a nagyiddal, hogy egy kis ideig halkítsa le a TV-t. Mondd, hogy muszáj tanulnod, mert nagy a tét. Említsd meg neki, hogy "Te is voltál tanuló, nemde?!" - Talán ez a mondat hatásos lehet.
2016. okt. 27. 19:08
 5/9 anonim ***** válasza:
91%
A nagyinak nem mondtad, hogy zavar? De ha menthetetlen a helyzet, keress egy könyvtárat a közelben és ülj be oda tanulni.
2016. okt. 27. 19:09
 6/9 anonim ***** válasza:
91%

Azért nem hiszem el ha odamész mamádhoz, hogy "Nagyi, ne haragudj, halkítsd le kérlek a tv-t, mert nagyon zavar a tanulásban" azt mondaná rá hogy nem...

Ha azt mondja akkor meg is rendelheted neki karácsonyra a fülest.

Plusz tanulhatsz könyvtárban is akár, ott idilli csend van!

2016. okt. 27. 20:40
 7/9 anonim ***** válasza:
57%

Ilyen hisztivel ne menj főiskolára, és nem kell a mamádra fogni.

Nekem két kisöccs mellett szerinted milyen volt a vizsgaidőszak? Folyamat ordibáltak egymással, vitáztak, néha verekedtek, ha tíz perc csend volt, már sokat mondok.

Mégsem hisztiztem, hanem szobaajtó becsuk, és 100%-ig a tanulnivalóra koncentráltam.

Ki KELL tudnod zárni az ilyesmiket, mertha pl. kolis leszel, ott megbolondulsz.

2016. okt. 28. 07:12
 8/9 anonim ***** válasza:
79%
Mamának vegyél egy fülhallgatót és vigyétek el hallásvizsgálatra, hogy kaphasson egy hallókészüléket.
2016. okt. 28. 08:11
 9/9 Metionin ***** válasza:
85%

Előző jól írja, nem ártana a mamának egy ivizsgálás és egy hallókészülék.

De! nem minden szülő/nagyszülő olyan, hogy belátja, ha nem hall /nem lát, orvoshoz meg nem lehet lekötözve elvontatni. Tapasztalatból mondom, nekem apám ilyen. Állandóan bömbölteti a tv-t, ha szólunk neki, üvölteni kezd és nem hiszi el, hogy az nekünk hangos. Egész gyerekkorom azzal telt, hogy anyám és apám üvöltöztek a tv miatt, mert nem tud a gyerek aludni, később tanulni, apám meg ordította, hogy ha nem tetszik, akkor lehet takarodni, ez az ő háza. Az eredmény az lett, hogy a könyvtárban kezdtem tanulni, amikor pedig gimis lettem, direkt későbbi busszal mentem haza, hogy ne kelljen ezt hallgatni és addig a könyvtárban vagy a folyosón lévő asztaloknál szépen megírtam a házit és vázlatot írtam a tananyagról, amit a buszon hazafelé (1 óra út) áttanulmányoztam és otthon így már csak át kellett nézni. A legszarabb az volt, hogy aludni sem lehetett a tvtől, mert fater éjfélig bömbölteti és nekem 5kor kelnem kellett, hogy beutazzak a gimibe. Hála az égnek már egyetemen vagyok kolis, ami itt van zaj, lópikula apám állandó tvzéséhez és az otthoni üvöltözéshez képest.

Szóval átérzem. Szerintem a szüleiddel kellene erről beszélni, és ha ők nem tudják/akarják leállítani a mamát, vagy a mama nem akar fülhallgatót használni, akkor neked kell szeparálnod magad ebből a környezetből, elmenni könyvtárba vagy más csendes helyre tanulni.

2016. okt. 28. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!