Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Az öregeknek mindent el kell...

Az öregeknek mindent el kell nézni?

Figyelt kérdés

Maga a nagyim is ilyen mentalitás szerint él. Ha valamit elbarmol vagy valakit sérteget, akkor rögtön jön azzal, hogy ő nem kér bocsánatot, mert ő már öreg. Reggeltől estig oszta az észt, szerinte mindenre csak egyféle megoldás van, az övé, minden más megközelítést lehurrog sértő módon, amitől totál ellenszenves lesz.

Na, de elég a picsogásból. Érdekelne a véleményetek, hogy szerintetek ha már valaki öreg, akkor bármit megtehet és mondhat büntetlenül, illetve minden öreg ilyen csőlátású, mint az én nagyim? Sokszor találkozom ilyen idős emberekkel. Korábban egy nagyon okos, kedves nő volt, az ügyfelek imádták a melóhelyén, és ilyen már-már hozzá-szólni-sem-akarok típusú ember lett belőle. Nálatok a családban van ilyenre példa?

2016. okt. 27. 01:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
73%
Hát az én családomban is voltak furcsaságok... Meg amikor vkinek FOGALMA SINCS vmiről, de okoskodik, meg 2 vélemény van: az övé meg a rossz.
2016. okt. 27. 01:54
 2/11 anonim ***** válasza:
54%

Az öregeknek nem egyszerűen azért nézek el sok mindent mert öregek, hanem azért ami a korukkal jár.

Egy: Többet láttak, jobban átláthatják a dolgokat mint én.

Kettő: Ahogy idősödik az ember, úgy alkalmazkodik egyre nehezebben, úgy válnak egyre fontosabbá a saját berögzült kis szokásai. Egyszer mi is leszünk öregek, és akkor a fiatalok jó esetben türelmesen viselik majd a dolgainkat.

És a harmadik: Egy idős embernél már számolni kell olyan dolgokkal mit az agy-érelmeszesedés. Nem biztos hogy tehet a saját viselkedéséről. Én is juthatok oda ahol most ők vannak, ezért igyekszem úgy viselkedni velük, ahogy remélem egyszer majd velem fognak.

2016. okt. 27. 05:43
 3/11 anonim ***** válasza:
82%
Igen a mi családunkban is van ilyen sajnos,és nekem is azt mondják hogy el kell nézni neki! Én ezzel nem értek egyet. Neki tényleg csak az a jó amit ö csinál,de közben mindenbe bele okoskodik. Neki kell hogy igaza legyen mindig mindenben. Egy hónapba egyszer fürdik de engem megszól hogy épp milyen ruhába megyek a faluba,mert szájára vesz a falu. Csak bologatni kell és kész aztán lesz@rni amit mond. Ja és folyton beszólogat,de ha meg vam neki mondva hogy mi a szitu akkor úgy megsèrtödik hogy csak kapkodja a vérnyomi csökkentöt és hogy megfogjuk ölni egyszer,jaj így bánni szegény öregekkel. Egyszer elszólta magát hogy régen a fiataloknak kuss volt az öregek parancsoltak,milyen kár hogy elmúltak azok idök!
2016. okt. 27. 05:50
 4/11 anonim válasza:
23%
Szerencsére már meghaltak az öregek, szóval ilyen problémám nincs :).
2016. okt. 27. 08:25
 5/11 A kérdező kommentje:
Az én mamámnak nem lehet baja az agyával, ha egyszer pontosan tudja, hogy sértő, amit tesz/mond és csak azért sem kér bocsánatot...úgyhogy vannak, akik ezekkel a betegségekkel vagy berögződésekkel takaróznak, holott csak önkényesen döntenek úgy, hogy mostantól le ... mások érzéseit. Soha ne mondd, hogy soha, de én nagyon nem szeretnék ilyenné válni.
2016. okt. 27. 09:26
 6/11 anonim ***** válasza:
75%

Sajnos nálunk is van ilyen.

Már mindenkivel megszakította mamám a kapcsolatot, mert rajta kívül mindenki h*lye. Hol az egyiket szidta a másiknak, hol a másikat az egyiknek. Szerinte senki sem dolgozik, csak neki van sok dolga, csak ő a fáradt, neki senki nem segít, holott azt se tudtuk hova kapkodjunk.

Sose elég jó az ember!

2016. okt. 27. 12:18
 7/11 anonim ***** válasza:
28%

Közöttetek nincs egy normális ember, aki tisztelné az időseket? Milyen öregek lesztek Ti, has már most, fiatalon ennyire selejtesek vagytok?

Szerencsére már meghalt? Éder Istenem, ekkora paraszt nem lehetsz!

Csöppnyi tolerancia, bunkókáim, jah, ahhoz meg csöppnyi intelligencia kellene! Reménytelen!

2016. okt. 31. 05:44
 8/11 anonim ***** válasza:
14%
Köszönöm utolsó, pont ez járt a fejemben.
2016. okt. 31. 07:00
 9/11 A kérdező kommentje:
7-es, szerintem örülj, ha normális öregek vesznek körül. Vagy ha te képes vagy kinyalni a valagukat csak azért, mert sikerült életben maradniuk X évig, az már a te dolgod. :) ja, hogy te is ilyen lesz 70-80 évesen? Előre sajnálom a környezeted. Az empátia már most hiányzik belőled az itteni hozzászólókkal szemben, mert látom, nem bírod elképzelni, hogy egy öreg is lehet bunkó, semmirekellő, "selejtes" stb. Én csak azt tisztelem, aki meg is érdemli.
2016. okt. 31. 14:15
 10/11 anonim ***** válasza:
85%

Akkor hol van a tolerancia, amikor egy ilyen öregasszony pokollá teszi a családja életét? Benne van egy kis csepp tolerancia?

Ne szálljunk már el egymástól, mert öreg.

Nekem is vannak nagyszüleim. Anyukám anyja egy vén banya és remélem egyedül fog meghalni. Amikor apukám elhunyt, azt mondta, hogy nagyon örül ennek. Utána jöt azzal, hogy mert ő öreg. Ne hatagudjon meg senki, de ez nem mentség a bunkóságra.

Apukám szülei és nagyszülei ellenben zseniális emberek. Imádom őket, mert egy percig sem várják el senkitől sem, hogy tiszteljék a kora miatt, pedig a dédi 90+-os már.

2016. okt. 31. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!