Az öregeknek mindent el kell nézni?
Maga a nagyim is ilyen mentalitás szerint él. Ha valamit elbarmol vagy valakit sérteget, akkor rögtön jön azzal, hogy ő nem kér bocsánatot, mert ő már öreg. Reggeltől estig oszta az észt, szerinte mindenre csak egyféle megoldás van, az övé, minden más megközelítést lehurrog sértő módon, amitől totál ellenszenves lesz.
Na, de elég a picsogásból. Érdekelne a véleményetek, hogy szerintetek ha már valaki öreg, akkor bármit megtehet és mondhat büntetlenül, illetve minden öreg ilyen csőlátású, mint az én nagyim? Sokszor találkozom ilyen idős emberekkel. Korábban egy nagyon okos, kedves nő volt, az ügyfelek imádták a melóhelyén, és ilyen már-már hozzá-szólni-sem-akarok típusú ember lett belőle. Nálatok a családban van ilyenre példa?
Az öregeknek nem egyszerűen azért nézek el sok mindent mert öregek, hanem azért ami a korukkal jár.
Egy: Többet láttak, jobban átláthatják a dolgokat mint én.
Kettő: Ahogy idősödik az ember, úgy alkalmazkodik egyre nehezebben, úgy válnak egyre fontosabbá a saját berögzült kis szokásai. Egyszer mi is leszünk öregek, és akkor a fiatalok jó esetben türelmesen viselik majd a dolgainkat.
És a harmadik: Egy idős embernél már számolni kell olyan dolgokkal mit az agy-érelmeszesedés. Nem biztos hogy tehet a saját viselkedéséről. Én is juthatok oda ahol most ők vannak, ezért igyekszem úgy viselkedni velük, ahogy remélem egyszer majd velem fognak.
Sajnos nálunk is van ilyen.
Már mindenkivel megszakította mamám a kapcsolatot, mert rajta kívül mindenki h*lye. Hol az egyiket szidta a másiknak, hol a másikat az egyiknek. Szerinte senki sem dolgozik, csak neki van sok dolga, csak ő a fáradt, neki senki nem segít, holott azt se tudtuk hova kapkodjunk.
Sose elég jó az ember!
Közöttetek nincs egy normális ember, aki tisztelné az időseket? Milyen öregek lesztek Ti, has már most, fiatalon ennyire selejtesek vagytok?
Szerencsére már meghalt? Éder Istenem, ekkora paraszt nem lehetsz!
Csöppnyi tolerancia, bunkókáim, jah, ahhoz meg csöppnyi intelligencia kellene! Reménytelen!
Akkor hol van a tolerancia, amikor egy ilyen öregasszony pokollá teszi a családja életét? Benne van egy kis csepp tolerancia?
Ne szálljunk már el egymástól, mert öreg.
Nekem is vannak nagyszüleim. Anyukám anyja egy vén banya és remélem egyedül fog meghalni. Amikor apukám elhunyt, azt mondta, hogy nagyon örül ennek. Utána jöt azzal, hogy mert ő öreg. Ne hatagudjon meg senki, de ez nem mentség a bunkóságra.
Apukám szülei és nagyszülei ellenben zseniális emberek. Imádom őket, mert egy percig sem várják el senkitől sem, hogy tiszteljék a kora miatt, pedig a dédi 90+-os már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!