Jogosan szól bele nagymama ezekbe a dolgokba?
Szülinapomra álmaim kutya fajtáját kaptam. Nagyi szerint lakásba nem való kutya és kár ilyen drága, kényes "dögöt" venni. Szomszédjától ingyen kaptam volna. Amúgyis kibeszélik miattam falujában. Egyedül neki van hitetlen unokája. Sok pénzt ajánlott nekem bérmálásért. Nagyon idegesíti, hogy KÜLFÖLDI apámat papának hívom. Direkt kihangsúlyozza az apu szót és megszíd. Apám a papát szereti. Ő tanította így. Nagyi szerint túlterhel engem. 2 anyanyelvem van, 2 másik nyelvet tanulok (egy nyelvcsalád) és ovitól kezdve angol kéttannyelvűbe járok, de én szeretem és hasznosnak érzem. Nagyi belém akarja beszélni, hogy fárasztó. Ami már nevetséges : miféle férfi papa, hogy nem szereti a magyar házi pálinkát. Hiába kínálja. Nagyzoló is papa, mert 3. diplomát akar. 1, 5 éves Msc. Tudná használni és érdekli. Magyar tudását is folyton kritizálja. Jobban beszélhetné. Sértésnek vette, hogy legkisebb unokája nem magyar vagy legalább magyaros nevet kapott. Mások (magyar emberek is) szépnek találják egyébként.
Beleszól még néhány dologba nagyi, de ígyis kisregényt írtam. Bocsánat.
ezt a dolgot anyádnak kéne leállítania,mivel az ő anyja.
neki kéne a férjét megvédeni,meg nem hagyni,hogy a gyereke agyát mossa a nagyi.
ez anyád sara,ha nem hagyná,akkor a nagyi nem csinálhatná a hülyeségeit.
Nincs beleszólása ezekbe. Persze a véleményét elmondhatja néhány dologról, pl kutya, de ha nektek volt rá pénzetek és ellátjátok az állatot nem az ő dolga. Hogy milyen nevet kaptál kizárólag a szüleidre tartozik, valamint az is, hogy szólítod édesapád és itt még véleményt se illene közölni. Kétnyelvűnek lenni pedig inkább szerencse, mint megterhelő, de ezt ő úgyse fogja megérteni, azt pedig nem hiszem, hogy neki van csak hitetlen unokája a faluban. Ha ő igaz hívő lenne, nem pénzt ajánlana a bérmálkozásért, hanem imádkozna érted és már kicsi korod óta hitre nevelt volna. Gondolom már anyukádnál is elszúrta ezt a hitre nevelést és most a falusi barátnők előtt nem tud dicsekedni veled. Sajnos ezzel pont az ellenkező hatást váltja ki. Megvan az ő hitéről is a véleményem.
Szerintem csak légy hozzá kedves, ha a neved vagy a papa megszólítás miatt pampog, állítsd le, ez kizárólag a ti családotok ügye.
Még valami, ha megint beleüti az orrát bármibe, válts témát, beszélj másról, érdeklődj az egészsége felől, vagy tégy úgy, mintha nem hallanád a mondókáját.
Hát, kell türelem a nagyanyádhoz!
Igazi kotnyeles, tanulatlan, rosszindulatú, buta falusi öregasszony.
Próbáljatok meg kevesebbet találkozni vele és kevésbé beavatni az életetekbe.
Más megoldás nincs!
Nem jogos.
1. a kutya ügyéhez konkrétan semmi köze, nem neki kell egy fedél alatt élnie vele.
2. a francot se érdekli, mit mond a FALU.
3. apádat úgy szólítod, ahogy neked tetszik, nem úgy, ahogy ő szeretné hallani.
4. a kétnyelvűség hatalmas előny az életben, de ezt sosem fogja megérteni.
5. ha apád nem szereti a pálinkát, az csak rá tartozik
6. a diploma miatti puffogás jellemzően a tanulatlan emberek irigysége.
7. a magyar nyelvtudást kritizálni egy külföldinél k. nagy bunkóság
8. a gyerek nevéhez szintén semmi köze
Ezek alapján nagyanyád egy kibírhatatlan, okoskodó sárkány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!