Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit tegyünk, ha a nagymama...

Mit tegyünk, ha a nagymama felhizlalta az unokát, aztán pedig a háta mögött ledagadtozza, illetve minket okol?

Figyelt kérdés
A nagymama velünk lakik és a 11 éves fiunk a nap egy jelentős részét vele tölti míg mi haza nem érünk. Mindig ad neki extra tízórait és kajapénzt, epédre pedig többet eszik a gyerek mint az apja. Utánna pedig végig nassi míg haza nem érünk. Aztán pedig mi vagyunk a hibásak, hogy a gyerek elhízott, mert rá kéne szolni, hogy mozogjon többet. Illetve dagadt disznónak nevezi a háta mögött. Egyébként már 63kg 154cm.
2016. okt. 4. 19:45
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
33%
Valamelyik szülő vegye rá magát, hogy este munka után, amikor fáradtan hazamegy, akkor elviszi a gyereket valahová sportolni (és még talán ő is reszt vesz benne).
2016. okt. 4. 19:55
 2/21 anonim ***** válasza:
58%

Este sportoltatni a gyereket?

neked nincs gyereked, ugye?

nem az lesz, hogy elfárad, és jobban alszik, hanem felpörög, és nem tud aludni.

Szerintem ez még nem a hű de dagadt kategória.

11 éves, most fog majd megnyúlni, néha a nyári szünet alatt annyit nőnek, hogy csak pislogunk.

Ti magasak vagytok a férjeddel?

Gondolom van neki heti 5 testnevelés, ez nem kevés sport.

A nagyival nem lehet beszélni? Nem fogja fel a tettei súlyát?

Hogy tudja egy kisiskolás a nap jelentős részét a nagyoval tölteni?

4 óráig suliban kéne lennie, onnan hazaérni is idő.

Ha közel is van a suli, ti hányra értek haza?

Az az 1-2 óra nem a nap jelentős része.

2016. okt. 4. 19:58
 3/21 anonim ***** válasza:
44%

Minden hétvégén 1 órára vigyétek el futni a gyereket. A nasi adagot pedig csökkentsétek nála. Egyébként az is jó, ha gyakrabban eljárnátok kirándulni. Illetve megszeretetthetnétek vele a biciklizést és az úszást. Talán ezek azok a sportok, amik még pénztárca kímélők.

Egyébként a távolkeleti harci sport aleghatásosabb. Én kung fuztam és tényleg nagyon jó.

2016. okt. 4. 20:13
 4/21 anonim ***** válasza:
98%
Túlsúlyos, így nem ajánlatos ízületeket terhelő sportot erőltetni. Nullázzátok le a nasit, ebédre meg normális adagokat egyen. Most még nőni fog, el fogja nyúlni ezt a túlsúlyt, csak nem szabad hagyni, hogy visszajöjjön.
2016. okt. 4. 20:22
 5/21 anonim ***** válasza:
33%

Aki viszi a gyereket suliba az ne adjon neki pénzt/tízórait.

És irassákbe valamijen sportra suli után.

2016. okt. 4. 20:39
 6/21 anonim ***** válasza:
91%

Beszélj a gyerekekkel!

Mondd meg, hogy miért nem jó ennyit enni, kövérnek lenni, stb. Hogy miből mennyit egyen, mit kerüljön.

A plusz zsebpénzét gyűjtse valami nagyra. Tízórait tegyetek be ti.

Minden leadott kiló után kapjon jutalmat, hogy motiválva legyen. 3 kg leadása elég, azt is csak lassan. Aztán tartsa, és szépen hozzánő.

A nagyi biztos hisztizni fog, ha nem eszik. Maximálisan állj ki a gyerek mellett!

Ha pedig nasit akar adni, adjon gyümölcsöt vagy répát.

2016. okt. 4. 20:43
 7/21 anonim ***** válasza:
93%
amelyik nagyi dagadt disznónak nevezné a gyerekemt,már költözhetne is a bánatba,és meg is szűnne a további hízlalás.
2016. okt. 4. 20:52
 8/21 anonim ***** válasza:
4%

"Utánna pedig végig nassi míg haza nem érünk"

Vagyis te is tömöd édességgel minden nap hazafelé menet a gyereket.

Erről is a szegény nagyanyó tehet?!

2016. okt. 4. 23:26
 9/21 anonim ***** válasza:
95%

Aki a sportot ajánlja, az tisztában van azzal, hogy 2 km futás mennyi kalóriát éget el? Elárulom, hogy úgy 200 körül van a dolog és a gyerek ehhez képest a folyamatos nasival és extra uzsival alaphangon napi 500-1000 felesleget eszik. Ha elkezd sportolni, akkor jó eséllyel, csak lassabban fog hízni... Ettől még támogatom, hogy sportoljon, de itt az étrend az elsődleges probléma.

Nagymamát le kell állítani a folyamatos nasiztatásról. Ha megsértődik, akkor megsértődik, majd lenyugszik, de itt a gyerek egészségével játszik, szóval nem kéne a családi békét előrébb tolni. Párhuzamosan a gyereknek is el kell magyarázni, hogy ez így nem lesz jó. Ha megvan az elhatározás és a kompromisszum, akkor sem lesz könnyű, mert a nagy mennyiségű cukor pl enyhe függőséget csinál. Nem vészeset, rövid idő alatt le lehet róla jönni, de készüljetek fel, hogy az első 1-2 hét kemény lehet az életmódváltásban. Én is jöttem már le ipari csokievésről/folyamatos nasizásról, ami pár napig rossz és hiányzik, de aztán elmúlik. Én vettem egy csomag répát és azt ropogtattam helyette.

2016. okt. 4. 23:37
 10/21 anonim ***** válasza:
51%
Talán nem szabadott volna hagyni, kedves anyuka... Lehet, hogy a nagymama hizlalta fel, de ti ugyanolyan hibásak vagytok mert végignéztétek, és a mai napig nem tesztek ellene.
2016. okt. 5. 07:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!