Mit tegyünk, ha a nagymama felhizlalta az unokát, aztán pedig a háta mögött ledagadtozza, illetve minket okol?
Este sportoltatni a gyereket?
neked nincs gyereked, ugye?
nem az lesz, hogy elfárad, és jobban alszik, hanem felpörög, és nem tud aludni.
Szerintem ez még nem a hű de dagadt kategória.
11 éves, most fog majd megnyúlni, néha a nyári szünet alatt annyit nőnek, hogy csak pislogunk.
Ti magasak vagytok a férjeddel?
Gondolom van neki heti 5 testnevelés, ez nem kevés sport.
A nagyival nem lehet beszélni? Nem fogja fel a tettei súlyát?
Hogy tudja egy kisiskolás a nap jelentős részét a nagyoval tölteni?
4 óráig suliban kéne lennie, onnan hazaérni is idő.
Ha közel is van a suli, ti hányra értek haza?
Az az 1-2 óra nem a nap jelentős része.
Minden hétvégén 1 órára vigyétek el futni a gyereket. A nasi adagot pedig csökkentsétek nála. Egyébként az is jó, ha gyakrabban eljárnátok kirándulni. Illetve megszeretetthetnétek vele a biciklizést és az úszást. Talán ezek azok a sportok, amik még pénztárca kímélők.
Egyébként a távolkeleti harci sport aleghatásosabb. Én kung fuztam és tényleg nagyon jó.
Aki viszi a gyereket suliba az ne adjon neki pénzt/tízórait.
És irassákbe valamijen sportra suli után.
Beszélj a gyerekekkel!
Mondd meg, hogy miért nem jó ennyit enni, kövérnek lenni, stb. Hogy miből mennyit egyen, mit kerüljön.
A plusz zsebpénzét gyűjtse valami nagyra. Tízórait tegyetek be ti.
Minden leadott kiló után kapjon jutalmat, hogy motiválva legyen. 3 kg leadása elég, azt is csak lassan. Aztán tartsa, és szépen hozzánő.
A nagyi biztos hisztizni fog, ha nem eszik. Maximálisan állj ki a gyerek mellett!
Ha pedig nasit akar adni, adjon gyümölcsöt vagy répát.
"Utánna pedig végig nassi míg haza nem érünk"
Vagyis te is tömöd édességgel minden nap hazafelé menet a gyereket.
Erről is a szegény nagyanyó tehet?!
Aki a sportot ajánlja, az tisztában van azzal, hogy 2 km futás mennyi kalóriát éget el? Elárulom, hogy úgy 200 körül van a dolog és a gyerek ehhez képest a folyamatos nasival és extra uzsival alaphangon napi 500-1000 felesleget eszik. Ha elkezd sportolni, akkor jó eséllyel, csak lassabban fog hízni... Ettől még támogatom, hogy sportoljon, de itt az étrend az elsődleges probléma.
Nagymamát le kell állítani a folyamatos nasiztatásról. Ha megsértődik, akkor megsértődik, majd lenyugszik, de itt a gyerek egészségével játszik, szóval nem kéne a családi békét előrébb tolni. Párhuzamosan a gyereknek is el kell magyarázni, hogy ez így nem lesz jó. Ha megvan az elhatározás és a kompromisszum, akkor sem lesz könnyű, mert a nagy mennyiségű cukor pl enyhe függőséget csinál. Nem vészeset, rövid idő alatt le lehet róla jönni, de készüljetek fel, hogy az első 1-2 hét kemény lehet az életmódváltásban. Én is jöttem már le ipari csokievésről/folyamatos nasizásról, ami pár napig rossz és hiányzik, de aztán elmúlik. Én vettem egy csomag répát és azt ropogtattam helyette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!