Hogyan viseljem el nagymamám?
A párommal összeköltöztünk, mivel nagyszüleimnek eléggé nagy házuk van, két generációs, és az anyagi helyzetünk sajnos nem olyan jó egyelőre hogy egy saját lakást fent tudjunk tartani bérleti díjjal, ezért ide költöztünk. Minden rezsit kifizetünk, amit mi használunk, mégis folyton megkapom nagymamámtól, hogy így magas lesz a számla ha nem spórolunk... Mivel mi fizetjük a részünket, ami igaz magasabb mint amit ők fizetnek, de ennyit megér nekünk hogy ne keljen spórolni, ním is értem a miértjét, hogy ebbe miért szól bele... A másik az, hogy folyamatosan kíváncsískodik, mit csinálunk, hogyan csináljuk, és folyton tanácsokat akar adni, már tiszta hülyének érzem magam, mert folyton úgy bánik velem mint egy kisgyerekkel... Hogy leget ezt elviselni, más is van ilyen helyzetben? Ugyanakkor persze hálás vagyok nekik, de azt reméltem hogy éljük a külön kis életünket nem azt hogy folyton bélé szól mindenbe... Engem marhára zavar még akkoris ha jo indulattal csinálja.
23f
Azt ugye tudod, hogy te tudod "szabályozni", hogyan reagálsz erre?
Ha tényleg gyerekként kezelnek és jóindulattal teszik ezt, az csak túlaggódás meg túlszeretés :), hallgasd végig, bólogass, aztán mindenki mehet a dolgára. Ha kérdeznek valamit, nem muszáj válaszolni, lehet terelni, nem kell mindent megosztani velük. Ha szól, hogy spórolj pl. a vízzel, mondd hogy oké, de ezt és ezt csinálod, a következő alkalommal amikor tudsz, kevesebbet használsz. Magyarázd el, mit miért csinálsz, ha erre is van válaszuk, akkor meg csak nyeld le, köszönd meg a tanácsot, ennyi. Egyébként te szoktad őket kérdezgetni? Érdeklődni, tanácsot adni mondjuk műszaki témában? Talán elterelnéd a figyelmet magatokról :D
Idősek, türelem kell hozzájuk.
Mondjuk nyilván besokall az ember, ha folyamatosan nyaggatják, de próbáld meg nem rajtuk levezetni. Nekem a leírtakból nem úgy tűnik, hogy elviselhetetlenek, csak te vagy picit fáradt ettől. Amíg csak így tudtok "lakni", úgysincs más választásod, kénytelen leszel alkalmazkodni, mert nekik a saját házukban nem kell.
Külön mérőóráitok vannak, vagy felezitek a rezsit? Mert nem mindegy.
De ha mindennap fürödtök, nem csak tusoltok, vagy nagyon meleget taftotok a lakásban, akkor okosabb ha rá hallgattok.
Abban is igaza van, hogy ha előbbre akartok jutni, akkor nem kellene pazarolni.
"A magasabb rezsi ennyit megér nekünk, hogy ne kelljen spórolni?" Ezért jogosan kritizál.
"Összeköltöztünk a párommal. A nagymamámhoz."
:D :D :D :D
Viccnek jó, komolynak elég nevetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!