A "nagyi" vagy "mama" megnevezést használjátok/használtátok a nagymamátokra? Írjátok le azt is, hová valósiak vagytok.
Figyelt kérdés
Kíváncsi vagyok, van-e földrajzi összefüggés a megnevezést illetően. Budapesten a "nagyi" és "nagymama" gyakoribb, Szegeden viszont a "mama". Kíváncsi vagyok az ország különböző részeiben melyik a népszerűbb.
Annak is örülnék, ha leírnátok, hogy tősgyökeresek vagytok-e, akárhol is éltek (csak nagy vonalakban, azaz a szülők is a megyéből valóak-e). Köszönöm a válaszokat!
2016. szept. 8. 18:29
1/65 A kérdező kommentje:
Nyitom is a sort: budapesti vagyok debreceni szülőkkel, mi nagyinak hívjuk mindkét nagymamát.
2016. szept. 8. 18:31
2/65 anonim válasza:
Nagymamának hívjuk, Kecskemétről költöztünk a Balatonfelvidékre :)
3/65 anonim válasza:
Mama, nagyszüleim is budapestiek.
4/65 anonim válasza:
Budapest. Nagymama. Én az anyukámat hívom mamának
5/65 anonim válasza:
mama
vidék: debrecen melletti kisváros
az ősök ittenkörülről származnak, de én min. debrecenbe fogok élni(vagy csövezni/közmunka)
6/65 hisztynka válasza:
Mi a nővéremmel mamának hívtuk azt a nagymamánkat, aki a környékünkön lakott, (Bonyhádiak vagyunk azok is voltunk mindig) a másikat szekszárdi mamának.
7/65 A kérdező kommentje:
Ne pontozzatok le senkit légyszi! Én mindenkinek zöldet nyomok.
2016. szept. 8. 18:42
8/65 anonim válasza:
Mamának hívjuk mind a két nagymamát.
Nyíregyházán élek, itt is születtem. Anya és Apa is Szabolcs megyei.
22L
9/65 anonim válasza:
Apukám anyukája mama, anyukám anyukája mami. Pest megye :)
10/65 anonim válasza:
Mama - Budapest.
(Már bocsánat, de ezen aztán tényleg mi a lepontozható? :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!