Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Idegesítő nagymama?

Idegesítő nagymama?

Figyelt kérdés
Nagymamám egyedül és túlzottan unatkozik, mindennap 3x a nyakunkra jár, "megnézni minket" vagy éppen hozni akar valami hülyeséget... mit csináljak vele? elegem van belőle, elég lenne ha heti 1x találkoznánk... Olyanokat mond, hogy télre ideköltözik, mert nem akar tüzelni, stb. ELEGEM VAN BELŐLE, valaki segitsen, mert nem tudom mit csinálok vele
2016. szept. 4. 00:06
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
89%
Menjetek el otthonról.
2016. szept. 4. 00:25
 12/36 anonim ***** válasza:
81%
A leírtak alapján nekem az jött le, hogy a te nagymamád is hasonló, mint nekem az egyik nagymamám. Csak mihozzánk ritkábban jön, mert apukámmal nem nagyon bírják egymást. Én nagyon ritkán megyek el hozzájuk, csak ha nagyon-nagyon muszáj. Azt tudom javasolni, ha ennyire zavar, akkor olyankor lépj le a bolba, vagy menj el sétálni. Vagy vonulj be a szobádba, tettesd hogy alszol... (az mindig bejön :D )...szóval tényleg nem szép dolgok ezek egy nagymamával szemben, de viszont tudom azt is, hogy van(nak) olyan nagymama(k), akik tulzásba viszik a dolgokat. :)
2016. szept. 4. 00:34
 13/36 A kérdező kommentje:
A másik meg, hogy szép kertünk van, van aki rendezi.. És ha rájön a mamára a dolgozhatnék, neki áll gazolni a tuják közt, mikor senki se kérte meg rá. "Legalább ezért ne keljen fizetni" mondaná ő.. Ez mind szép és jó de a saját háza tájékát rakja rendbe, mi megoldjuk magunknak.. Pl. nálunk valamit csinál, aztán kitalálja h nála ez-az teendő van, jó lenne ha segitenénk... Na most én nem kértem tőle semmit, ő se csináljon nekem minden másnap programot...
2016. szept. 4. 00:43
 14/36 anonim ***** válasza:
41%

A szüleid hogy fogadják, ők mit szólnak hozzá?

Ezt azért jó volna tudni, mert felteszem, ővék a ház és velük élsz, szóval ők tudnának talán tenni valamit.

Egyébként meg ez jellegzetesen olyan helyzet, amiből nem nagyon jöhetsz ki jól. Adott egy helyzet, ami neked terhedre van, mégsem számíthatsz még megértésre és jó szóra sem (nem még segítségre), legfeljebb érzelmi zsarolásra: "Becsüld meg!" "Addig örülj, amíg jön, majd ha meghal, visszasírod még!" "Szívtelen vagy!" és egyéb értelmetlen f*sságok, amik csak arra jók, hogy az alapproblémád mellé még érezd is magad sz*rul. Én is voltam így, szóval megértem és át tudom érezni. És nem, nem sírtam vissza, dehogy sírtam vissza az illetőt, amikor végre meghalt, sőt, megkönnyebbülés volt, és még ma, évtizedes távlatból is az. Konkrét tanácsot viszont nem tudok adni sajnos.

2016. szept. 4. 01:02
 15/36 A kérdező kommentje:
Volt már mikor apa összeveszett vele nagyon durván, akkor azt mondta soha többet nem néz felénk, 2 nap múlva mintha mise történt volna... gondolom otthon majd megbolondult az unalomtól, de hát istenem... olyanhoz menjen aki hívja! engem ahova nem hivnak, oda nem megyek.
2016. szept. 4. 01:15
 16/36 anonim ***** válasza:
59%
Na pont erről beszéltem valamelyik nap egy külföldi kollégával. Gusztustalan nép lett a magyar. Bunkó és családközösség 0. Remélem majd amikor te leszel egyedül és az élő rokonaidra vágynál magányodban, senki le se fog sz..ni. Otthonban élj egyedül. Ezt éredemli a magadtajta.
2016. szept. 4. 05:49
 17/36 anonim ***** válasza:
79%
Szegény kérdezőt bunkónak gondoljátok, de aki nincs ebben a helyzetben az nem értheti ezt. Igaz, hogy mamám ritkán jár hozzánk, de amikor jön egyből elkezd rendezkedni, még a bugyijaimhoz is nyúlkál.. (22éves vagyok). Múltkor rászóltam, hogy nem kellene, és még visszaszólt, hogy csendben legyek, különben a szobámat is feltúrja... :D Van, hogy kimegy a ház elé, és elkezdi gazolni a parlagfüvet.. mert anyum allergiás és mennyivel jobb lesz így a környéken a levegő.. (WTF?) na meghát soha, semmi nem jó neki.. 2 napig kell takarítani, mire jön a rendszeres heti takarításon felül, mert szó szerint mindenbe beleköt, meg kupis, koszos stb neki és már kezdi is pakolni.. Szóval most ott tartunk, hogy amikor jön, nekem a szobámat kulcsra kell zárni, hogy ne rendezkedjen benne :D ja és mi nem hanyagoljuk el.. heti 2-3x megyünk hozzá haza + anyum minden nap beszél vele kb 1,5 órát telefonon
2016. szept. 4. 08:00
 18/36 anonim ***** válasza:
83%

miért nem mondod meg neki,hogy ne jöjjön?

nagymutter gyere egy héten egyszer,többször nem foglak beengedni!

miért engeded?

lehet,hogy bunkóságnak hangzik,de én nem engedném be.hadd csengessen,majd megunja és hazamegy.a harmadik ilyen után majd telefonál előbb,hogy jöhet-e.

2016. szept. 4. 08:53
 19/36 anonim ***** válasza:
90%
Én is átérzem, bár nálunk azért hála istennek nem ennyire "súlyos" a helyzet. Nagyon naív, aki azt gondolja, hogy azért jár át mert szeret, látni akar, félt stb., persze, biztosan vannak ilyen nagymamák is (ez lenne a normális), de az enyém és szerintem a kérdezőé sem ez a kategória. Keménynek, határozottnak kell lenni és meg kell szabni a határokat. A mi nagymamánkat már sikerült rászoktatni arra, hogy heti kétszer jár hozzánk, különben szerintem ő is minden nap itt csücsülne nálunk. Semmi bajom nincsen vele, de ez hosszútávon nagyon rossz és zavaró tud lenni. Ő nyugdíjas, nyugdíjas klubba jár, csekkeket fizet, eljár boltba, de ezeken kívül neki semmi más dolga nincsen és egyszerűen nem érti meg, hogy mások dolgoznak, tanulnak és nem mindig érnek rá ott ücsörögni vele. Mikor meglátogat minket, akkor kb. megáll az élet, senki nem tud a saját dolgával foglalkozni mert folyamatosan ott kell ülni vele, hallgatni, amiket mesél (persze, már 5x), de nem lehet magára hagyni mert akkor megsértődik, hisztizik. Ha leül újságot olvasni, akkor is ott kell ülni mellette mint valami őrkutya. Valamint régebben neki is szokása volt, hogy mindenbe belebeszélt, rendezkedett a lakásban, a kertben, de erről is le lett állítva. Egyszer apám szólt neki és akkor nem jött pár hétig, de végül elfogadta, hogy ez nem az ő dolga és a saját házával, kertjével foglalkozzon. Szerintem őszintén meg kell neki mondani, hogy ez titeket zavar és mondjuk heti egyszer látogasson meg mert nektek nincs mindig időtök, energiátok, kedvetek vele foglalkozni. Esetleg az is segíthet, ha mondjuk elmegy egy ilyen nyugdíjas klubba vagy valamilyen társaságba (nálunk a városban rengeteg ilyen program van az időseknek) és akkor picit lefoglalja magát.
2016. szept. 4. 09:06
 20/36 anonim ***** válasza:
14%
Addig örülj, ameddig nem éri utol az időskori demencia. Nem tudom hogy hány éves a nagyid, de szerintem ha te is sokat éltél volna egyedül akkor tudnád milyen rossz lehet neki. Főleg ha látná hogy más családokban milyen jól kijönnek egymással.
2016. szept. 4. 09:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!