Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit tennétek, ha a nagyszülők...

Mit tennétek, ha a nagyszülők nem fogadnák el, hogy ti, hogy neveztétek el a gyereketek?

Figyelt kérdés
Az anyukám teljesen kiborít ezzel a dologgal. 2 hete született meg a kisfiam, és minden látogatáskor ezt kell hallgatnom, hogy miért nem máshogy neveztük el, vagy miért nem adtunk neki jobb nevet. Miért nem tudja fel fogni, hogy nekünk ez tetszett?
2016. júl. 20. 08:58
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Azt azért nem hiszem,hogy a nevelésbe beleszólna, van 2 nővérem akiknek már vannak gyerekeik, és őket sem próbálja irányítani.
2016. júl. 20. 14:57
 22/28 anonim ***** válasza:
90%
Hunor szerintem egy teljesen normális, ősi magyar név. Azt hittem már valami Dzsásztin vagy ilyen neve a gyereknek. Mivel változtatni nem tudnak rajta, majd beletörődnek.
2016. júl. 20. 20:00
 23/28 anonim ***** válasza:
87%

A Hunor tök normális, szerintem szép név.

Olyat én is ismertem, akit Lujzinak becéztek, de tök más neve volt :D

"normál magyar név egyébként, csak feléjük tájnyelven egy használati eszköz elnevezése is." na ez furdalja az oldalam, hogy mi lehet :D

2016. júl. 20. 20:14
 24/28 A kérdező kommentje:
Szóval szerintetek csak hagyjam rá ? Mit mondjak neki,ha újra elkezdi?
2016. júl. 21. 14:45
 25/28 anonim ***** válasza:
94%

Nekem nem tetszik a Hunor név, de a ti dolgotok eldönteni, ha nektek tetszik akkor nincs vele gond. Biztosan nem szólnék bele hogy a gyerekem milyen nevet ad a saját gyerekének. Ha valami Dzsenifer lenne, akkor elmondanám a véleményem, érvelnék, de ha ragaszkodnának hozzá akkor elfogadnám természetesen.

Mondd meg nekik, hogy ez lesz a neve mert nektek ez tetszik. Teljesen normális név.

2016. júl. 21. 14:51
 26/28 anonim ***** válasza:
91%

"Mit mondjak neki,ha újra elkezdi?"

Na nézzük csak:

1. egyik fülön be, másikon ki

2. ábrándosan, komolyan : Felmerült, hogy Radamesz/Robinson, Romuald,Romulusz, Ráfis,Réva,Romvald legyen, azután mégis a Hunor mellett döntöttünk az apával.

3. anyós neve:"..... "- is felmerült, de hát fiú lett, ezért a Hunor mellett döntöttünk.

Ilyesmi.

2016. júl. 21. 17:32
 27/28 anonim ***** válasza:
85%
Mi a Csongort választottuk a fiúnknak és mama rendesen nem bírta elviselni, hogy miért Csongor lett, mert a családba még senki nem volt az, a férjem családjába mindenki László konkrétan ( a párom 2.neve, a párom bátyjáé,az apjuké, a nagybátyjukat is így hívják) , és megmondtam anyósomnak hogy köszönöm NEM LESZ László hiába szép név, mi akkoris a Csongi mellett döntöttünk és PONT. Erősködtek, hogy legalább a 2.neve legyen valami hagyományos. megmondtam második keresztnév nem kell. A férjem sokáig heccelte Anyósomat , hogy Vérbúlcsu, vagy Cvi lesz a neve...Egyből megbékélt a Csongorral.:D
2016. júl. 22. 14:24
 28/28 anonim ***** válasza:
35%

"Nem az a gond, hogy nem kapja a baba a nagymama nevét, mert hát nem mindenkinek tetszik a "Margit". De azért sokan tényleg erősen elvetik a sulykot."

Saját gyermekének mindenki olyan nevet ad, amilyent akar, ez egy jog. Csupán az a feltétel, hogy szerepeljen a Magyar utónévkönyvben. Ez egy szubjektív dolog, nincs jogod megkritizálni azt sem, aki ritka, szokatlan, csúnya, vagy akármilyen nevet is választ.

2016. júl. 27. 16:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!