Mit tennétek, ha a nagyszülők nem fogadnák el, hogy ti, hogy neveztétek el a gyereketek?
A Hunor tök normális, szerintem szép név.
Olyat én is ismertem, akit Lujzinak becéztek, de tök más neve volt :D
"normál magyar név egyébként, csak feléjük tájnyelven egy használati eszköz elnevezése is." na ez furdalja az oldalam, hogy mi lehet :D
Nekem nem tetszik a Hunor név, de a ti dolgotok eldönteni, ha nektek tetszik akkor nincs vele gond. Biztosan nem szólnék bele hogy a gyerekem milyen nevet ad a saját gyerekének. Ha valami Dzsenifer lenne, akkor elmondanám a véleményem, érvelnék, de ha ragaszkodnának hozzá akkor elfogadnám természetesen.
Mondd meg nekik, hogy ez lesz a neve mert nektek ez tetszik. Teljesen normális név.
"Mit mondjak neki,ha újra elkezdi?"
Na nézzük csak:
1. egyik fülön be, másikon ki
2. ábrándosan, komolyan : Felmerült, hogy Radamesz/Robinson, Romuald,Romulusz, Ráfis,Réva,Romvald legyen, azután mégis a Hunor mellett döntöttünk az apával.
3. anyós neve:"..... "- is felmerült, de hát fiú lett, ezért a Hunor mellett döntöttünk.
Ilyesmi.
"Nem az a gond, hogy nem kapja a baba a nagymama nevét, mert hát nem mindenkinek tetszik a "Margit". De azért sokan tényleg erősen elvetik a sulykot."
Saját gyermekének mindenki olyan nevet ad, amilyent akar, ez egy jog. Csupán az a feltétel, hogy szerepeljen a Magyar utónévkönyvben. Ez egy szubjektív dolog, nincs jogod megkritizálni azt sem, aki ritka, szokatlan, csúnya, vagy akármilyen nevet is választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!