Az gáz, én 15 évesen cikinek érzem apumat megkerni hogy tanítson meg borotvalkozni?
azon mit kell tanítani?
oda teszed a fejethez huzogatod mint masztizás csak nem fütyid van a kezedben.
szerintem gáz.
én csak borotvát kértem tőlle.
Nem gáz, ha normális ember az öreged.
Én mondjuk sose kérdeztem tőle, csak simán megfigyeltem hogy csinálja, amikor jöttem-mentem a fürdőszobában, miközben borotválkozott. Ja, és a Halálos Fegyver 3-ban is nagyon jól elmondja az öreg Murtaugh a fiának az alapokat, nekem az is sokat segített annó :D!
Nem ciki!
A kérdés esetleg abból ered, hogy a kérdező apukáját nem szokta látni borotválkozni, mosakodni. Gondolom, az a fajta szülő, aki bezárkózik a mosdóba és "kiteszi a belépni tilos táblát". Egy átlagos családban hozzátartozik a normál hétköznapokhoz, hogy a gyerekek látják szüleik tevékenységeit. A gyerekek elsősorban ebből tanulják meg az élet alapjait. Kivéve, akiket a szülők kizárnak a saját privát életükből.
Akárcsak a nemi felvilágosítás, nem egy konkrét pillanatra fókuszálódik normál esetben, hanem egy folyamat, a gyerek korának megfelelő infók átadásával.
Gyerekkoromban természetes része volt az életemnek apám borotválkozása. Kiskoromban néha eljátszottam, hogy én is borotválkozom. Odaálltam apám mellé és bekentem magam szappanhabbal, lehúztam az ujjammal. :-) Fiaim hasonlóan tettek 3-5 évesen.
Kamasz korban a borotválkozás tanítás mégis része volt az életemnek. Eleinte csak bajusz pelyhedzik, esetleg a pajesz. 13 voltam, mikor apám lement a fodrászhoz (borbélyhoz) és levitt magával. Úgy hittem csak hajvágás lesz. De közölte üljek be a borbély székébe, itt az ideje, hogy borotváltassak is. Rettentően büszke voltam magamra, kész férfinak éreztem magam.
Visszaemlékezve megmosolygom, de imádom az ilyen pillanatokért apámat!
Természetesen, nagy fiammal már túl vagyunk ugyanezen a jeleneten. Én is elvittem a borbélyhoz. /persze a bordélyba nem :-) /
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!