Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Te melyik lehetőséget választa...

Te melyik lehetőséget választanád?

Figyelt kérdés

1. Eltűröd a családod hülyeségeit, hogy piszkálnak, csesztetnek, kibeszélnek, hülyének néznek és megvernek, cserébe tiéd az örökségük egy jelentős része! (30 millió ft felett)

2. Lelépsz, nem alázod meg magad többé és hagyod, hogy az örökséged elvesszen!

2016. jún. 25. 23:04
 1/10 anonim ***** válasza:
89%

Évekig hagytam, hogy a volt férjem beleszóljon az életembe, ugyanúgy alázott (gyerek előtt), számonkért, csak azért, mert a megítélt összeg négyszeresét adta oda havonta.

Én tűrtem,mert a pénz jól jött, de egy éve elegem lett.

Épp, hogy kijövök a pénzemből, de szabad vagyok és boldog.

2016. jún. 25. 23:08
 2/10 anonim válasza:
74%
Én valószínűleg a másodikat választanám, nincs az a pénz amiért hagynám, hogy ennyire megalázzanak.De igazából ez teljesen a te döntésed,helyetted nem tud senki sem dönteni. Én nem tudom milyen anyagi helyzetben vagy most, mennyire volna rá szükséged,esetleg nem bánod majd meg a jövőben...stb.A lényeg, hogy dönts úgy , hogy azt a soha ne bánd meg és neked a legjobb legyen!(ha az elsőt választod pénzed lesz az tuti, de az önbizalmad földig tiporják és ezt a rengeteg rosszat amit át kellett élned semennyi pénz nem tudja eltörölni) Remélem sikerül jól dönteni, tuti nehéz lesz.Kitartást! :)
2016. jún. 25. 23:24
 3/10 anonim ***** válasza:
70%
Egyszeri pártízmilliós összeg nem sokat változtat az életeden. Pláne úgy, hogy isten tudja, mikor jutsz majd hozzá. A szükségképpen kialakuló pszichés problémáid miatt valószínűleg többet is vesztenél kimaradt jövedelmekben, mint az örökséged.
2016. jún. 25. 23:36
 4/10 anonim ***** válasza:
3%
Attól függ, hogy mennyi ideig. Ha 1-2 hónap, akkor sem biztos, mert először is nem vagyok álszent, ha valakivel nem vagyok jóban, akkor nem kell a pénze sem. Már büszkeségből sem. Ha több idő, akkor végképp nem. 30millió felett? az mit jelent? lehet 500 millió is. 30milliót én jelenleg keresek egy év alatt olyan 9 hónap alatt. Ha kapok 1-2 hónap alatt 30-50milliót akkor elviselném, ha több idő alatt akkor akkor biztos nem.
2016. jún. 25. 23:45
 5/10 A kérdező kommentje:

Közben szarul állsz anyagilag, nem egyszeri pénzben kapod meg, hanem mondjuk földekben, ingatlanban, tehát befektetheted, vállalkozást nyithatsz.

Várakozás időtartama, míg meg nem hal az illető, akitől öröklöd (cserébe gondozod, stb)

2016. jún. 25. 23:52
 6/10 anonim ***** válasza:
28%
Az egyszeri pénzt is befektetheted, nem az a baj vele, hogy pénz, hanem az, hogy egyszeri.
2016. jún. 25. 23:53
 7/10 anonim ***** válasza:
58%

ha nyominger vagy élni az örökségel se tudsz majd mit kezdeni

aki türi hogy alázák az mégis hogy akar vállalkozást müködtetni

és ki biztositja hogy te leszel az örökös

magyar jogban legfeljebb köteles rész van és lúzerek nem is kapnak többet

2016. jún. 26. 01:29
 8/10 anonim ***** válasza:
14%

nem értem a kérdést

hallottál már törvényről? kisemmizni nem tudnak, ha még el is adnák az ingatlanokat, a kötelesrész még akkor is ott marad

és ha tényleg annyira rossz a kapcsolat, akkor még ki is lehet velük szúrni...

azért ne legyünk már ennyire életképtelenek

2016. jún. 26. 09:19
 9/10 anonim ***** válasza:
56%

8-as, eltartási szerződést köt, és máris nincs kötelesrész és kész. Csak hogy tudd.

Egyébként 2-es opció. Nulláról is élhető körülményeket teremtettem magamnak, nem áldoznám fel a boldogságom némi pénzmagért.

2016. jún. 26. 12:00
 10/10 A kérdező kommentje:
és ha végrendeletet ír és téged pont kihagy belőle? Akkor is van kötelesrész?
2016. jún. 26. 23:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!