Melyik lehetőséget választanád? Szerinted nem nagy
kérés egy rokontól?
Figyelt kérdés
Mozgáskorlátozott vagyok, jelenleg a szüleimmel élek. Sajnos ők sem lesznek fiatalabbak és egyre inkább foglalkoztat a gondolat mi lesz velem, ha egyedül maradok. Nincs és azt hiszem nem is lesz saját gyermekem, az unokatestvéremnek viszont van két kisgyereke. Elég jó a kapcsolatunk, de személyesen viszonylag ritkán tudunk találkozni. Egyedüli vagyonom, egy viszonylag nagy ház lesz. Ezt esetleg később ki lehetne adni, vagy eladni és venni belőle kb. 2 panelt és úgy kiadni. Mit tennétek a helyemben? Vennétek magatoknak egy kis panelt és kiadnátok a másikat, amiből ápolót fogadnátok magatok mellé, vagy mindent kiadnátok és beköltöznétek egy gondozóotthonba? Az ügyek intézésében unokatestvéremre, illetve a gyerekeire lennék utalva, szerinted nem nagy kérés, hogy segítsenek a szervezésben, kiadásban (utánam pedig megörökölnék az ingatlant).?
2014. okt. 17. 11:09
1/10 anonim válasza:
Mennyi idős vagy? Férfi vagy nő? Mennyire vagy mozgáskorlátozott? Honnan gondolod, hogy nem lehet gyereked/társad?
2014. okt. 17. 11:15
2/10 anonim válasza:
Én otthonba költöznék, mert nagyon ki lennék szolgáltatva akkor annak az egy embernek, aki velem lakna.
Unokatestvéreddel szemben szerintem ez így korrekt dolog. Csak írjatok róla szerződést, hogy később ne legyen ebből vita. Írjátok le pontosan mit vársz el, minek az intézését és akkor halálod esetén övék a tulajdonjog.
De mindenképp kérdezzetek meg ügyvédet, lehet jobb lenne pl. h most átiratod és tied marad a haszonélvezet v ilyesmi. Van szerintem több jogi variáció is, eltartási szerződés stb...
Én mindenképp két kis lakást vennék, ha egyikkel történik valami, akkor is ott a másik. Meg kicsi ingatlant könnyebb kiadni. Illetve akkor később egyből osztozhat rajta a 2 gyerek.
2014. okt. 17. 11:15
3/10 anonim válasza:
esetleg köss vele egy eltartási szerződést...
és inkább vennék két kisebb lakást
az egyikben laknék a másikat kiadnám - ez plusz bevétel ami mindig jól jön :-)
2014. okt. 17. 11:17
4/10 A kérdező kommentje:
Nő vagyok 30+, és tulajdonképpen nem tudom magamat ellátni.
2014. okt. 17. 11:17
5/10 anonim válasza:
"Én otthonba költöznék ... Én mindenképp két kis lakást vennék" - akkor most döntsd el ... ugyanis a ház árából vagy-vagy
kérdés, hogy hány éves vagy, és milyen szinten mozgáskorlátozott ... aztán számolni is kell, hogy az otthont várhatóan hány évig fizeted, és lesz-e rá kereted ... viszont ellátás szempontjából az otthon a jobb ... panelben egyébként is nehéz egy mozgássérült élete
2014. okt. 17. 11:21
6/10 anonim válasza:
Az hogy elég jó a kapcsolatotok az unokatesóddal az mit is jelent konkrétan? AZ hogy havonta egyszer felhív és megkérdi mi van veled? Azért ez alapján még nem biztos hogy vállalná a gondozásodat. Mivel azt írtad gyakorlatilag nem tudod magad ellátni így azért kb egész napos segítségre lenne szükséged, ami akárhogy is nézzük elég nagy "szívesség".
2014. okt. 17. 11:34
7/10 A kérdező kommentje:
11:34 (#6) félreértettél... Csak annyit gondoltam,segítsen intézni, hogy bekerüljek valahová, vagy ápolót szerezni és esetleg mellettem legyenek, ha lakáskiadásról van szó! Természetesen nem várom el, hogy ő ápoljon! Hetente többször beszélünk amúgy.
2014. okt. 17. 12:28
8/10 anonim válasza:
Pszzichológus-szociális munkás vagyok. Mindenképp otthonba költözz, több okból is. Az egyik a saját egészséged. egy nem szakember nem fogja tudni azt az ellátást nyújtani neked, amire később szükséged lehet.
2014. okt. 17. 12:38
9/10 anonim válasza:
én is az otthont javasolnám, ahogy az előttem szóló leírta amiatt is, mert ott a teljes ellátásod biztosítva van, úgymond senkire nem vagy a családból ráutalva, az otthonban találkozhatsz esetleg egy hozzád hasonló férfival is akivel utána szépen kialakíthatjátok a közös jövőtöket.. sose tudhatod! :)
2014. okt. 17. 12:48
10/10 anonim válasza:
5-ös: a 2 lakást kiadja és a bevételből fizeti az otthon havidíját.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!