Én fújom fel, vagy tényleg bunkó kérés volt a részükről?
A férjemnek sajnos meghalt a nagypapája.
A temetés vidéken lesz, és anyósom megkérte, hogy vigye le magával az exnejét, mivel ő is szeretne menni.
Egyrészt miért nem fordul meg anyósom fejében, hogy esetleg én is szeretnék menni a temetésre? Másrészt miért kellene a férjemnek az exfeleségét hurcolnia bárhová is autóval? Semmi közük sincs efymáshoz, ha az ex menni akar, oldja meg egyedül, hogyan jut el oda. Harmadrészt meg miért akar elmenni a temetésre, amikor életében kétszer ha találkozott az elhunyttal, azt is már vagy 5-6 éve?
A férjem természetesen nem fogja cipelgetni az exneje fenekét. De maga a kérés az, ami felháborít, hogy ilyesmi egyáltalán eszükbe jut.
Én nem is tudom, hogy elmenjek-e. Mivel anyósom utál, nem szeretném az apukája temetésén idegesíteni a jelenlétemmel. És nem is ismertem személyesen a férjem nagyapját, csak telefonon beszéltünk néhányszor. Persze tudom, hogy ettől még ott lenne a helyem, és úgy illene, csak hát úgy érzem, bárhogy döntök, mindenképp megszólnak majd miatta. Nem tudom, melyik a kisebbik rossz a két lehetőség közül.
Azt hiszem, az lesz a legjobb, ha nem megyek el, de küldök koszorút vagy virágot, akkor talán nem bántok meg senkit.
"Mivel anyósom utál, nem szeretném az apukája temetésén idegesíteni a jelenlétemmel."
Anyósom apja halt meg, aki a férjem nagypapája. Szövegértés, általános iskola, második osztály.
Ja, én olvastam félre, nem az apja, hanem a nagyapja :)
Szerintem menj el, mert nem anyós miatt mész, hanem a férjed miatt. Biztosan örülni fog, hogy mellette vagy.
Az egyértelmű hogy anyósod az exnejt szerette jobban.
A te helyedben nyelnék egyet, félretenném az ellenérzéseim és azért is mennék. Ezzel mindenkinek a családból egyértelműsíted hogy te tartozol a férjedhez. Ha ott vagy érdemes kedvesnek lenni mindenkivel és ne kimutatni a nehezteléseid. Attól ő még bunkóbbnak fog látszani a rokonai körében. Azon túl ha rólad mond valamit mindenkinek az a kedves nő fog eszébe jutni aki a felesége a férjednek, és lehurrogják anyósod hogy rosszul gondolja.
Ha nem mész el, mindenkinek az emlékezetében a volt nő marad meg, rólad pedig azt fogják gondolni hogy érzéketlen vagy hogy távol maradtál a papi temetésétől.
Nem mindig a kényelmesebb megoldás a jobb. Ha kedves vagy és mindenki látja hogy szeretitek egymást és összetartoztok azzal anyós áskálódását teljesen aláásod. Olyankor édes a mosolygás is Nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!