Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Másnak is vannak ilyen szocial...

Másnak is vannak ilyen szocializmusban leragadt nagyszülei?

Figyelt kérdés

Akik szerint egy tanár minél nagyon körmöst ad, annál nagyobb a tisztelete és a gyereket igenis meg kell verni, ha nem vislkedik jól. Akik szerint az állam az emberek szolgálatában áll és össze szorított foggal kell tűrni akkor is beledöglesz. Akik szerint ha a gyerek nem követi a szülei által kitűzött célt, akkor nem hogy nem kell neki segíteni, de még akadályozni is kell, bukjon el az a büdös kölyök és vegye észre, hogy csak is a szülőknek lehet igaza. Akik szerint magán élet nem létezik és minden lehetséges módon bele kell szólni a gyerek életébe. Meg még sorolhatnám.

A ti nagyszüleitek is ilyenek? Ti hogyan kezelitek?

2016. máj. 7. 18:55
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
57%
Igen, ilyesmik, csak negédeskedő, "kedvesen" fontoskodó stílussal. Próbálom minimálisra redukálni a találkozók számát, és nem túl komolyan venni őket.
2016. máj. 7. 19:59
 12/19 anonim ***** válasza:
83%

Az én nagyszüleim hálistennek nem ilyenek. Az apai ágon mindketten meghaltak 11 éves koromban, de imádtak és én is őket. Anyai ágon nagyapám alkoholista, ritkán látom szerencsére. Nagyanyám csak kicsit bolondos :)

Viszont a párom nagyszülei olyanok, amit leírtál. Magánélet természetesen nem jár, a "gyerek" (24 éves) ne vezessen, mert rutintalan (!!!). Egyszer megsértődtek rám, mert Jónapottal köszöntem. Nekik senki ne kívánjon jó napot. Úgy kell köszönni külön mindkettőnek, hogy Csókolom Pista bácsi, Csókolom Juli néni!

Páromat belekényszerítették egy olyan szakmába, amit gyűlölt -tény, hogy nagyon tehetséges volt benne, de a vizsga után egyből az eredetileg kiszemelt szakmát kezdte el dolgozni-.

Már nem kell velük állandóan találkozni, ha meg igen, akkor nyelünk egy nagyot. Máshogy nem megy :)

2016. máj. 7. 21:18
 13/19 anonim ***** válasza:
93%
Nem, sajnos nekem egyáltalán nincsenek nagyszüleim.
2016. máj. 7. 22:06
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Hála istennek nekem normális,kedves nagyszüleim voltak,nagyon szerettem őket,de sajnos már nincsenek köztünk.Erre a gyerek verésre viszont van egy nagyon szomorú példám az ismeretségi körömből: Általános iskolában az osztálytársamat rendszeresen verték és megfélemlítették a szülei.Nagyon nagy lelki sebeket okoztak neki ezzel,egy roncs lett lelkileg.Mindig azt várta hogy a szülei öregek és magatehetetlenek legyenek,hogy bosszút tudjon állni.Nem mutatta feléjük hogy gyűlöli őket,pedig ez volt a helyzet.Most a szülei 75 felett vannak,az apja tolószékes az anyja fekvőbeteg.Úgy kínozza őket ahogy tudja,az anyját órákig koszos pelenkába hagyja,sőt van hogy csak akkor van tisztába téve a néni amikor az ápoló jön napi egyszer.Az apukája kedvenc dolgait,mint a keresztrejtvény vagy a távkapcsoló,felrakja a felső polcra,és azt mondja neki hogy "Majd megkapod ha viselkedsz tata!".Mind ezt olyan sátáni vigyorral meséli,hogy az embernek megfagy a vér az ereiben.Több mint 20 éve erre készült.Ez egy szélsőséges példa,de sajnos ha a hajlam benne van valakiben,nagyon könnyű belőle agresszióval komplett pszichopatát csinálni.Az erőszak erőszakot szül!Én (már csak az ismerősöm példája miatt is) sosem emelnél kezet a gyerekeimre.
2016. máj. 8. 12:36
 15/19 anonim válasza:
Szia! Hát, sajnos az enyémek is leragadtak a szocializmusban, de én inkább az elengedésben vagyok hadilábon velük. Nagyon nem szeretnék, hogy a kis unokák felnőjenek, és ők neveltek engem, az apai nagyszüleim, anya beteg, apa meg túl sokat dolgozik, és ez volt a biztosabb alap. Most dolgozom azon, hogy önállósodjak sértődések nélkül :) A veréssel én se értek egyet, bár néha van, hogy kell a fegyelmezés, de veréstől és ordibálástól még senki se lett okosabb. Embere válogatja, ne szállj vitába velük :)
2016. máj. 20. 14:13
 16/19 anonim ***** válasza:
Inkább a katonás és levente képzökben lehetett divatos az ilyen. Bár apáék most 55 évesek az ö idejükben falun még fegyelmezett a tanár de ha nyoma is maradt rejtegették mert otthon kaptak mégegy kört azért amiért az iskolában. Nem kell lepontozni, mert én csak tényeket írtam.
2016. jún. 2. 22:06
 17/19 anonim ***** válasza:
14: remelem feljelentetted azt a beteg allatot
2017. júl. 21. 10:33
 18/19 Krecc15 válasza:
Engem is anyám vert jó darabig,és aztán amikor rákos lett mint a kámfor,eltűnt az életemből,mellette kellett hogy legyek,de nem nagyon érdekelt,lassan 2 hónapja hogy meghalt,és olyan érzés mintha nem is lett volna.
2018. febr. 21. 17:35
 19/19 anonim ***** válasza:
"Akik szerint ha a gyerek nem követi a szülei által kitűzött célt, akkor nem hogy nem kell neki segíteni, de még akadályozni is kell, bukjon el az a büdös kölyök és vegye észre, hogy csak is a szülőknek lehet igaza." => A többi nem, de ez a rész tükrözi a nagyszüleimet. 2 éve nem tartok velük semmilyen kapcsolatot, nem véletlenül...
2018. júl. 8. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!