Más is nőtt fel úgy, hogy a nagyszülei nem vettek tudomást róla?
Az elmúlt 5 évben 1x látogattak meg, telefonon egyszer sem hívtak. Én voltam 6 alkalommal. Az apám mindig engem hibáztat, hogy sosem érdeklődök felőlük, pedig kiskoromtól kezdve nem ápoltak velem kapcsolatot. Az apám testvérétől született unokákkal viszont tartják a kapcsolatot és pénzelik is őket.
18/F
A jó felnőtt-gyerek kapcsolat kialakítása mindig a felnőtten múlik. Ha valaki szeretettel fordul egy gyerek felé, a gyerek is szeretettel fog fordulni őfelé, mert a gyerekek ilyen egyszerűen működnek.
Ha benned nem alakult ki kötődés feléjük, az azt jelenti, hogy ők nem úgy viselkedtek veled, hogy ez elvárható legyen. Hogy kinek a hibájából, az más kérdés, tőlem például anyám eltiltotta az apai nagyszüleimet a válás után, nélkülük nőttem fel, már kamasz voltam, amikor újra találkoztam velük, és a kapcsolatunk megérezte azt, hogy kiesett több, mint 10 év... Itt elsősorban anyám volt a hibás, aki nem látta át, hogy attól, hogy ő elvált apámtól, nekem még ugyanúgy szükségem van nagyszülőkre. Ő csak a saját sértettségére hallgatott.
Persze mondhatnánk, hogy a nagyszüleim is lehettek volna talpraesettebbek, kérhettek volna láthatást, de nem hiszem, hogy egy ilyen esetben megítélt havi 1 felügyelt alkalom számított volna...
Én az apai nagyszüleimmel vagyok így. Illetve a nagyanyámmal, nagyapám kicsit több, mint két éve elhunyt.
Nagyanyám már egészen kicsi koromban kitagadott minket féltesómmal, kissé felfoghatatlan okból kifolyólag. Ezért neheztelek rá egy kicsit. Egyébiránt meg nyáron beszéltünk telefonon egy 10-20 percet, én hívtam fel. Már vagy 5 éve nem láttam. Unokatesóimmal tartja a kapcsolatot elvileg. Velünk nem. Ez van. Apám szerint természetesen az én hibám, mert miért nem keresem meg... Nyáron felhívtam. Nem én tagadtam ki, neki kell lépni.
Anyai ágról csak nagymamámat ismerem, nagypapám kb. 25 éve meghalt sajnos. Nagymamámmal nagyon jó a viszonyunk, legutóbb tegnap találkoztunk, ő látogatott meg. Egy életvidám, kedves, segítőkész néni, igazán jó társaság. Mindig is jól megértettük egymást, jól kijöttünk egymással. Párhetente találkozunk.
L
Tavaly halt meg öregapám úgy, hogy élete során egyetlen mondatot se váltott velem, azt se tudta, hogy nézek ki. Nagybátyám gyerekei iránt pár évig érdeklődött, de aztán az is abbamaradt. Egyébként pár ismerősöm családjában ugyanez a helyzet.
Azzal viszont egyetértek, hogy soha nem a gyerek(unoka) tehet róla, hogy ilyen a kapcsolat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!