Anyósom úgy tesz, mintha kedves lenne, csak én érzem úgy, hogy valójában rátelepszik az életünkre?
Nincs anyósoddal semmi baj. Szeret titeket, csak egy másik korban szocializálódott, amikor még máshogyan neveltek gyereket, és kicsit szereti osztani az észt, mint még sok másik anyuka.
Tudom milyen ez, külső szemlélőként csak mosolygok rajta, amikor anyám és húgom közt látom a véleménykülönbségeket, és az ebből kialakuló indulatos vitákat.
Egyébként meg szerintem is egy-két dologra az ő korukban figyeltek jobban. Pl. nem szoptattak úgy babát, hogy előtte nem fertőtlenítették a mellbimbót, nem szoptatták túl a csecsemőket dagadtra, jobban ügyeltek arra, hogy a gyerek napirendhez szokjon.
Megértelek Kérdező! A túlzott segítés igenis nagyon terhes tud lenni. Gondolom ez a had'csináljam én, had'csináljam én, majd én, majd én, majd én típus.
A férjed beszéljen az édesanyjával, ne te!
Meg kell húzni a határokat, hogy eddig és ne tovább. Egyszer csak bejelenti, hogy megy veletek nyaralni...?? Vicc.
Szóval a beszélgetés megvolt.- Akkor ne engedd be, ha nem akarod. Ha nyomja a csengőt, akkor nyomja (igen, tudom, hogy kellemetlen, a gyereknek is, de nehogy már bejöjjön, ha te nem akarod. ha egy idegen nyomja a csengőt, azt is beengeded? ugye nem), de ha engedsz, akkor sose lesz nyugtod.
Remélem, a nyaraláskor elküldtétek finoman a csudába...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!