Van beleszólása?
Még gyerek vagy, persze, hogy megmondhatják, hogy kivel mehetsz el és meddig.
A papád miért akar apukáddal beszélni? Ezt nem értem. Anyukádhoz kerültél, akkor anyukádnak kéne szólnia, hogy jobban vigyázzon rád.
Már bocsi, aki lepontozott kifejtené miért?
Egy gyerek nevelése NEM a nagyszülő dolga. A lányomat sem a szüleim, vagy anyósék nevelik hanem a férjemmel mi.
Még ha valamelyikőnk szüleinél is élnénk ideiglenesen akkor sem hagynám, hogy ők neveljék. Amit én és férjem engedünk/ tiltunk abba nagyszülőnek nincs joga beleszólni. Max tanácsot adhatnak amit meghallgatok/tunk, de a mi szavunk a döntő.
Az más kérdés, hogy ha nyaral a gyerek és rájuk van bizva, de ott is van alapvető szabály (ismeretlen városban egyedül nem mehet, ha bulizni szeretne akkor idősebb unokatestvérrel..)
A nagyszülők már felneveltej 1,2 vagy több gyereket, és a nevelést hagyják meg a szülőknek.
Kérdező nem tudtok elköltözni papádéktól akár albérletbe?
Bár én nem pontoztalak le Lina63 de gondolom azért vagy lepontozva mert butaságot írtál.
Igen van a kérdezőnek anyja és apja, de ahogy írta külön élnek. Ettől függetlenül az apukának is van beleszólási joga a gyereknevelésbe. Ahogy a nagyszülőknek is ha az anyja és a lánya az ő házukban él.
Ha az anyuka dolgozik de a nagyszülők otthon vannak, és az idejük nagy részében ők vannak a gyerekkel akkor ők is felelősséggel tartoztak a gyerek felé, így van beleszólásuk, hogy kivel barátkozik, kivel csavarog, kit hív meg a házába.
"Ott élsz a házukban, így be kell tartanod a ház szabályait ha tetszik ha nem. "
na ezt a választ kéne lepontozni, mert ez az ostobaság.
értem én, hogy a turbó HTB-k itt gyorsan magát a megtestesült internetes szent Teréz anyát akarják játszani, de a gyereknevelés és a ház szabályai között van bőven különbség.
majd ha az anyja azt mondja nem mehet, akkor nem megy sehová.
és kedves mindenki, olvassátok vissza a válaszaitokat, mikor feltesznek egy kérdést amiben arról írnak, hogy anyós, nagyszülő bele szólhat e a gyerek dolgaiba...?
mindenki egyöntetűen habzó szájjal fröcsögve azonnal mondja a magáét, hogy semmi köze hozzá.
erről ennyit.
persze egy 14 éves gyereket könnyű félre vezetni az ilyen válaszokkal, remélem ez örömet és kielégültséget okoz a válaszolóknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!