Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Temetésre színesben? Lent

Temetésre színesben? Lent

Figyelt kérdés

Meghalt a nagymamám. Soha nem ismertem, bár nem lakott messze tőlünk. Nem mennék a részletekbe, mert hosszú lenne, a lényeg, hogy semmi közünk nem volt egymáshoz, az utcán köszöntünk egymásnak, nem utáltam, nem szerettem, mint egy idegen.

Hamarosan lesz a temetése. Viszont nekem csak színes kabátom van ( az átmeneti világoszöld, a téli piros, tehát mindegy milyen idő lesz, csak ezek vannak).

Nem akarok csak ezért kabátra pénzt kiadni, és nem csak hogy nem akarok, nem is nagyon tudnék. Anyámék ragaszkodnak ahhoz, hogy elmenjek. Mit tegyek?

2015. nov. 13. 17:58
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
32%
Le lehet pontozni, de felnőtt nőként nem illik pirosban temetésre menni. Ha gyerek lennél, azt mondanám, nem rikító színű elmegy, de 24 évesen egy piros kabát nem. Sajnos voltam már pár temetésen, de még nem láttam élénk színű ruhát viselő embert.
2015. nov. 13. 23:03
 22/41 anonim ***** válasza:
25%
Azért látszik, hogy az van lepontozva, aki nem azt írja, amit hallani akar. Csak akkor minek kell kiírni a kérdést?
2015. nov. 13. 23:08
 23/41 A kérdező kommentje:

azért pontoztam le, mert nem a kérdésre volt válasz. egyébként meg csak egy választ pontoztam le, a többi nemén voltam. ( de egyetértek velük )

piros és piros között is van különbség. az enyém sötét meggypiros. egyáltalán nem mondaná élénknek, persze feketék között az lesz. ez van.

2015. nov. 13. 23:54
 24/41 A kérdező kommentje:
akinek nem tetszik majd vesz nekem egyet. ha lenne rá pénzem nem filóznék. per pillanat nincs.
2015. nov. 13. 23:56
 25/41 A kérdező kommentje:
különben valamilyen szinten én is zavarban vagyok emiatt, és örülnék ha lenne egy idevaló cuccom, majd veszek is egyet, ha lesz rá módom. de most ez van.
2015. nov. 14. 00:23
 26/41 anonim ***** válasza:

nem értem, miért hihetetlen egyeseknek, hogy valakinek 1 télikabátja van.

nekem volt, amikor volt 3-4 is, momentán egy sincs.

még jó, hogy nincs is igazi tél.

az előzőt 3 évig hordtam, nincs is semmi baja, mert nem volt gagyi, de felszedtem pár kilót, és már nem tudom összegombolni.

hiába járom a várost (az ország 2. legnagyobb városa, nem egy kis falu) hetek, sőt hónapok óta, ha rászánnám a pénzt, akkor sem találnék, de nem is tudok 20-30 ezret költeni rá. de őszintén mondom, 20-30 ezerért sincs semmi, amit szívesen hordanék, mindenhol a parkák vannak még mindig, ami jól áll a fiataloknak, de nőiesnek nem mondható, magassarkúval nem hordható. az olyan szövetkabátból is van sok, aminek a vállán meg az ujján műbőr van, hát hagyjuk... kiadsz rá 20 ezret, de 2 év múlva már divatjamúlt lesz, nem mellesleg pedig most se tetszik... minek fizetnél érte?

szóval én a mai napig vastag pulcsiban + átmeneti kabátban megyek dolgozni, eddig még nem fáztam. jövő hónapban megyek külföldre, abban bízom, ott találok valamit. addig meg marad az ilyen idő, nem lesz -20 fok.

2015. nov. 14. 09:39
 27/41 anonim ***** válasza:
Én sem értem, hogy miért olyan hihetetlen az, hogy valakinek egy darab télikabátja van és az sem fekete....Egyrészt nem engedheti meg magának mindenki, hogy több kabátot is vegyen, másrészt meg szerintem mindenki a saját igényei és ízlése szerint vásárol magának. Nekem van három darab kabátom jelenleg (összegyűlt az évek alatt és még mind hordható mert egyébként nem vennék ennyit mert feleslegesnek tartom) de egyikük sem fekete mert önszántamból sosem vennék fel feketét. Nincsen sem fekete kabátom, sem csizmám, sem pulcsim....semmi fekete ruhám mert egyszerűen nem szeretem azt a színt. Szerintem a meggypiros egy szép szín és egyáltalán nem csak a fekete az elegáns, semmi baj nincsen vele. Mindenkinek más a véleménye, de én személy szerint utálom azt a felfogást, hogy úgymond ki kell mutatni a gyászt. Szerintem az ember belül gyászol és úgy ahogyan szeretne, nem pedig azzal hogy felvesz egy fekete összeállítást és abban jár. Van, akinek ez fontos én ezt elfogadom, de azt nem szeretem mikor valakire ezt megpróbálják ráerőltetni. Én nem akarnám bizonygatni senkinek, hogy mennyire fáj az illető elvesztése meg gyászolok mert szerintem ez nem tartozik másra. Én sem tudnék elmenni fekete ruhában egy temetésre mert nincsen fekete ruhám, de ezért biztosan nem vennék egy kabátot, amit később úgyse hordanék és lehet, hogy megszólnának vagy mutogatnának rám, de egyáltalán nem érdekelne mert szerintem semmi közük nincsen hozzá, hogy én milyen ruhában jelentem meg a temetésen.
2015. nov. 14. 10:29
 28/41 anonim ***** válasza:
20%
Mar ne is haragudj felnott dolgozo no vagy, el ne merj menni pirosban! a temetesre! Tolmacskent nem hiszem h nem futja egy kabatra, amit nem csak 20ezerert lehet venni. Es ha vkinek egy kabatja van, akkor legyen semleges szinu, leginkabb fekete, pont az ilyen alkalmakra. Egy elegans ruhahoz mondjuk balba mit veszel fel? Ja, hogy nem jarsz olyan helyekre...
2015. nov. 14. 12:59
 29/41 A kérdező kommentje:

igen, én is olyan vagyok, h ki nem állhatom a feketét!

nem is áll jól, nem is szeretem, meghalnék, ha olyan kabátban kellene lennem.

hidd el nem futja. tolmácsként sem.de hát annyira korlátolt lehetsz ha ennyiből ítélkezel, kedves utolsó, hogy inkább nem alacsonyodok le a szintedre. és kedvem sincs részletezni a miérteket, hisz a kérdéshez nem kapcsolódik. a normálisabbja megérti h most nem futja ilyenre aki meg nem, az rágódjon csak rajta mint a kutyák a koncon. soha jobb szórakozást nekik.

2015. nov. 14. 14:51
 30/41 A kérdező kommentje:

egyébként pedig just for fun: óóó igen ééén szégyenltelen! hogyan is merészeltem! színesben temetésre. Még akkor is ha nem is imertem jóformán az illetőt mit szól majd hozzá az a sooook derék tisztességes ember? akikkel olyan szoros a kapcsolatom és aaannyira de annnyira adok a véleményükre? veszek is magamnak egy fekete kabátot! igaz, hogy úgy nézek ki benne a sábadt bőrömmel és a vörös hajammal mit valami gótikus rocker, és utálom is azt a színt, de hát az emberek véleménye szent. nehogy már megszólnjanak! majd nem eszek, nem fizetem be a hiteltörlesztőrészletet, a kocsi műszakija is ráér, majd megyek gyalog, a másik városba is akár. ha oda hívnak. mert hát hívnak ám! annyi de annyi megbízásom van, hogy nem is tudom, hová legyek. pedig milliomos vagyok ám, most bevallom, ezzel az én sok megbízásommal! csak hát fekete kabátra arra nem futja. mert elverek minden pénz a bálokon! ahová illetlen módon mindig alulöltözök, mert még mindig nincs fekete kabátom!

...

2015. nov. 14. 15:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!