Mit lehet ilyenkor tenni?
Figyelt kérdés
Megpróbálom röviden, lényegre törően felvázolni a helyzetet. 34 éves nő vagyok, van egy öcsém, alig fiatalabb nálam. Anyukánk egyedül nevelt fel bennünket, apu régen meghalt. Anyu mindent biztosított nekünk, nem volt sok pénzünk, de átlagos életet éltünk. Panel lakásban laktunk, ahonnan én költöztem el először 20 évesen. Miután öcsém összejött a most már feleségével- és szóba került hogy összeköltöznek, anyu kiköltözött a lakásból, kiment vidékre, a szüleinek a házába (már nem élnek). Állítólg tervezetten tesóméknak babájuk lett tavaly. Anyukám végtelenül örült neki. A sógórnőmmel azonban sajnos sehogy nem lehet kijönni. Az összeköltözésük óta teljesen irányítja a tesómat, és a tesóm, szerintem azért hogy kerülje a házastársi konfliktusokat engedelmeskedik neki. Anyuhoz nagyon ritkán mennek, most 14 hónapos a kisgyerek, de eddig háromszor vitték ki anyuhoz, egyszer a tesóm úgy, hogy a sógornőm nem is tudott róla. A sógornőm szülei mintegy 300 km re laknak tőlünk, ők elég gyakran jönnek hozzájuk, és a tesómék is évente többször mennek oda, 7-10 napra. Rám sem bízták még egyszer sem a kisgyereket, holott szinte szomszédok vagyunk a tesómékkal, és én szakképzett is vagyok, több mint 10 éve gyerekekkel dolgozom. Hozzájuk fel lehet menni, anyukám ha teheti bejön faluról, és meglátogatja az unokáját. Ezt a sógornőm megengedi. Mikor ott vagyunk, próbál kedves lenni de látszik rajta hogy alig várja hogy elmenjünk. Mndenért rászól anyukámra, -ne mondja az unokájának, hogy kisfiam, - ne puszilja meg arcát, ne érjen a kezével a kezéhez, az arcához - ne simogassa a hasát -ne mondja el annyiszor hogy szereti stb. Ezekhez anyukám próbál alkalmazkodni. A tesómék most elköltöznek, most is pl. inkább elvitték ügyintézéskor a gyereket magukkal, eladta nekik a bankot úgy sírt. Én az elején felajánlottam hogy bármikor vigyázok rá, sohasem éltek vele, és már nem is fognak gondolom. Én még kiheverem, bár nem esik jól, mert a tesómmal igazi testvéri kapcsolat volt a miénk. Viszont anyut nagyon megviseli, hogy ritkán láthatja az unokáját. Ezt viszont nagyon rosszul viselem, tudom, hogy ma este is sírt otthon, mert a sógornőm anyja egész nap a kisgyerekkel van, mert ők az új lakásukban takarítanak. Mikor a sógornőm szült akkor is anyu eljött, aznap mikor jöttek haza a kórházból ebéddel várta- ezt is jelezte neki a tesóm előre, mégis óriási hisztit rendezett, hogy neki senki nem szólt, hogy lesz ebéd. Mikor az esküvőjük volt az ő szülei itt voltak napokig, anyukám meg busszal ment haza, az esküvői ebéd után. (Mi nem tudtuk hazavinni aznap) Én párkapcsolatban élek, de évek óta küzdünk a babáért, lehet, hogy mostanában másik unokája nem lesz, hogy enyhítse a hiányérzetét egy kicsit. Biztosan van neki is hibája, de nem egy házsártos anyós, én pedig nagyon tehetetlennek érzem magam. Tudom, hogy az a sógornőm anyukája, és nyilván rá szívesebben bízza, ( amúgy ő nagyon aranyos, kedves közvetlen), de én úgy gondolom túlságosan ellenséges anyuval, és ő nem ezt érdemli.2015. nov. 8. 20:23
11/16 A kérdező kommentje:
Mint írtam nem róluk szól az életem, van sajátom. Most sem láttam őket több mint egy hónapja. Csak ugye anyukám nekem panaszkodik, hogy nem láthatja a kisgyereket, és vélemyénem szerint ha én nem bírom az anyósomat akkor sem annyira rohadt megterhelő egy hónapban egyszer egy ebédre kimenni hozzá. Vagy ha annyira nem akarom látni, akkor is figyelembe venni, hogy egy hónapja nem látta az unokáját, és mondjuk "kiengedem" a férjem a gyerekkel hozzá egy vasárnap délutánra. Nem putriban lakik, nem koszos, értelmes, normális nő, aki egyedül felnevelt két gyereket, és nem is olyan szar eredménnyel.És tudom, hogy a tesóm szívesen menne hozzá, hiszen mint írtam, volt olyan hogy kivitte magával a gyereket, és tök jól elvoltak, mindegyikük jól érezte magát.De ezt az esetet a sógornőm nem is tudja, nem meri elmondani neki. Nekem is épp elég a problémám, orvoshoz járkálunk, most műtik a páromat, hogy gyerekünk lehessen, és igenis megterhel, hogy azért mert a tesóm nem képes a sarkára állni és megmondani a feleségének, hogy ha ő elviseli hetekig a nem éppen könnyű eset apósát, és eleget tesz szinte minden kérésüknek, akkor egyezzenek meg már abban, hogy havonta egyszer kimennek egy nap anyánhoz, vagy csak egy délután is. Kb. 15 perc autóval. És innentől az én dolgom is mert rohadtul szenvedő alany vagyok így ennek a helyzetnek, hogy én hallgatok miatta. Anyámnak meg nem fogom mondani hogy ne nekem panaszkodjon, mert akkor kinek. A tesóm inkább felőrli magát, és szőnyeg alá söpri a témát , mert a sógornőm nem enged.
2015. nov. 9. 13:19
12/16 anonim válasza:
Ha anyád kiváncsi a gyerekre, akkor miért nem látogatja meg öket?
Nehogy már az öcsédéknek "kelljen" a gyerekkel odautazgatni havonta! Valószínüleg van egyéb elfoglaltságuk is.
13/16 A kérdező kommentje:
Meglátogatja. Felhívja őket, hogy mikor van ittbenn, erre sógornőm megkérdezi mikor megy a busza, és mond neki egy buszindulás előtt levő másfél órás időpontot, hogy akkor mehet. Amúgy meg ha 300 km-t nem megterhelő utazgatni, akkor 20 km-t se annyira.
2015. nov. 9. 13:59
14/16 anonim válasza:
Te meg anyud a két mártír :)
Talán amit itt leírtál, azt tesóddal vagy sóginővel kéne megbeszélni nem?
15/16 A kérdező kommentje:
Nem szokásom mártírkodni. Igen valóban. És köszönöm a válaszokat.
2015. nov. 11. 13:02
16/16 Kitty Tailor válasza:
Kedves Kérdező!
Sajnálattal olvastam, hogy itt valahogyan senkinek nem esett le a kérdés lényege. Én a helyedben őszintén megmondanám a véleményem a a tesónak és sógornőnek is. A helyzet ugyanis rosszabb nem lehet, csak annyi hogy most a felszín alatt rohad a kapcsolat és nem pedig látványosan. :(
Sok sikert neked és kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!