Az édesapám túlságosan elkényezteti a gyermekimet. Hogyan állíthatnám le, ha a normál megbeszélés nem használ?
Együtt élünk az édesapámmal és a feleségével. Édesapám folyamatosan azt lesi, hogy miben járhatna a gyerekek kedvében, ami viszont mostanra több hátránnyal jár mint előnnyel. Ha megkérem, hogy fogja vissza magát akkor megsértődik és nem foglalkozik velük napokig, akkor a gyerekek sírnak folyamatosan, apám meg csak azt mondogatja, hogy anyátok akarja ezt. Utána titokban kezdi el megint és végül visszaáll minden a megbeszélés előtti szintre.
Hogyan értessem meg vele, hogy ne a két végletet válassza, hanem az arany középutat? Miért nem érti meg, hogy a viselkedésével kárt okoz?
Köszönöm a normális válaszokat!
Ez nekünk tényleg nagyon nagy probléma.
Elköltözni nem fogunk. A ház az édesanyámé volt, itt nőttem fel, én örököltem a halála után. A férjemmel átépítettük és 50-50%-ban vagyunk a tulajdonosai. Az édesapámék háza elúszott, mert túl sok hitelt vettek fel és a nyugdíjukból már nem tudták fizetni. El kellett adniuk, így legalább jut a megmaradt hitelre. A törlesztés mellett nem tudnának még albérletet is fizetni. Fél éve élünk együtt.
A felesége is próbál rá hatni, neki is vannak unokái, sőt már egy dédunokája is. Ő pontosan látja, hogy mi a baj, de apám rá sem hallgat.
A gyermekeim lassan az édességeken kívül mást nem is hajlandóak megenni. Az óvodában/bölcsiben is panaszkodnak, mert semmit nem esznek meg csak, ha édesség van és sajnos mindhárman hajlamosak a hízásra. A legnagyobb 5 kilót szedett fel az utóbbi néhány hónapban. Eddig is nagyobbak voltak a kortársaiknál, de nagyon odafigyeltem arra, hogy mit esznek, most viszont tehetetlen vagyok. Itthon hiába főzök, maximum a tésztát eszik meg, de se zöldséget, se húst, se semmi mást.
A játékaikra, ruháikra nem vigyáznak, hiszen minek, a papa vesz újat... Például kikönyörögték a papától a duplo állatkertet (25E Ft volt) és már a fele eltűnt, elhagyták stb. Régen vigyáztak a játékaikra, most meg szétdobálják, szétszedik, széttörik, mert majd kapnak másikat.
A papa meg engedelmesen apasztja a hitelkártyáját, mert a nyugdíjával ő sem bírná már a lépést tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!