Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Miért erősködnek mindig a...

Miért erősködnek mindig a nagyszülők, hogy bízzuk rájuk az unokát? Mi változik, ha a szülő nincs jelen?

Figyelt kérdés
Ebből arra következtetek, hogy csak szerepet játszanak és majd ha eltűnök, akkor tök máshogy fognak viselkedni. Ettől csak még inkább nem szeretném ott hagyni a gyerekem.
2015. júl. 1. 15:28
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
51%

A fene az ilyen ragaszkodó, mániákus szülőkbe, akik 1-2 órára nem bírják rábízni a gyereket a saját nagyszüleire...

Az ilyenektől menekül el úgy 18 éves korában a gyerek, hogy aztán majd vissza se néz, mert megfojtod a ragaszkodásoddal.

2015. júl. 1. 16:42
 22/25 anonim válasza:
86%
16 éves vagyok a fél gyerekkorom a nagyszüleimnél töltöttem 3 éves koromtól folyamatosan ott is aludtam náluk.. persze volt, hogy sírtam, hogy hiányzik Anyu stb..de a nagyszüleim a lehető legjobb gyerekkorra törekedtek és sikerült. Sajnos most lesz egy éve, hogy Papám meghalt és nagyon rossz. Hiányoznak a vicces beszólásai ebéd közben, szánkózgatások, a sok autózás és maga a légkör.Na mindegy a lényeg, hogy hagyd, hogy a pici (mármint a gyereked) is élvezze azt amit én élvezhettem,mert legjobb élmény volt az életemben. És amúgy hallottam valahol, hogy a nagymamáknak pl jól esik ha van megint kit tutujgatni, nevelgetni.
2015. júl. 1. 16:51
 23/25 anonim ***** válasza:
45%
Lehet, hogy arra vár, hogy eltűnj, és lehessen zsírral tömni a gyereket.
2015. júl. 1. 17:20
 24/25 anonim ***** válasza:
17%
Ha nem megfelelő emberrel van a gyerek, az ember nagy lelki sérülést okozhat a gyereknek, ami egy életen át vele tud maradni. Ha nem fullra megbízhatók, meg ez a sörös dolog is jájj má, előbb láttam itt komiban, szóval én nem hagynám ott velük a gyerekemet, a gyereknek sincs ínyére, hogyha felveszik őt, akár akarata ellenére. Csak olyannal szabad otthagyni a gyereket, akinek fontos is a gyerek, és aki a testi-lelki épségét teljesen megőrzi.
2015. júl. 1. 20:24
 25/25 anonim ***** válasza:

Szerintem nem kell következtetni, hanem el kell beszélgetni a nagyszülőkkel (nem olvastam végig nem tudom szüleid vagy anyósodék). Azt viszont nem teszed jól, ha semmiért nem szólsz nekik, 1 éves gyereknek sört adni, mert nem lesz semmi baja, azért durva, én őszintén még a 7 évesemnek sem adtam sosem ilyet, mert nem neki való még egy korty sem. Nyilván nem lesz baja tőle, de miért kéne????

Ilyenekért szólj vagy szóljon a férjed.

Illetve meg kéne tudni beszélni ezt. Lehet, hogy a nagyszülők érzik rajtad azt, hogy figyeled őket, mit tesznek (még akkor is, ha nem szólsz érte) és ezért nem szeretik, ha te is ott vagy. Ha nem vagy ott, akkor "szabadabbnak" érzik magukat, talán újra szülőnek. Nem tudom, de velük kéne megbeszélni ezt.

2015. júl. 2. 10:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!