Miért erősködnek mindig a nagyszülők, hogy bízzuk rájuk az unokát? Mi változik, ha a szülő nincs jelen?
Ez a "csak maguknak akarják" nekem nagyon furcsa...
Semmihez nem kérik az engedélyemet.
Még csak egy éves, ezért nem szeretném.
Nem tudom mennyire megbízhatók, sok dolog nem tetszik, de nem szoktam szólni, pontosan azért, hogy élvezzék az együttlétet. Így a fiam ivott már sört is, mert mi baja lesz tőle alapon, szerintük ez vicces. Ekkor sem szóltam. Azért sem szólok, mert a gyereket folyton felveszik akarata ellenére és nem zavarja őket, hogy ezért sír. Ebből arra következtetek, hogy nem a gyerek boldogsága, hanem az ő akaratuk a fontos. Sok ilyen dolog van, de mondom nem szoktam hárpiáskodni és nem is vonom bele magam a játékukba, azt csinálnak amit akarnak.
Nekem nem kikapcsolódás, ha a gyerek nélkül vagyok.
Tényleg nem bántani akartam ezzel senkit, csak érdekelt, mert nem értem miért zavarom őket. Nyilván eljön az ideje, hogy rájuk bízom egy kis időre.
Azzal, hogy lebutázol, még nem segítesz.
Köszönöm a válaszokat, még nem győztetek meg. :)
Megint egy kérdező aki elvárja, hogy gondolatolvasók legyünk. Miért nem lehet a főkérdésbe leírni, hogy sörrel itatják a gyereket és stb.
Akkor a válaszok is másmilyenek lennének és nem mindenki téged nézne dilisnek.
Nem megsérteni akarlak, de a gondolkodásmódod nem egészséges. A gyerekre nézve nem lesz az. Túlzottan rá fogsz akaszkodni. Mindig legyen velem, én csak vele élvezem az életet, felügyelek mindent, amit csinál, mindenkinek mindenről be kell számolnia / engedélyt kérnie blablabla. Ez a majomszeretet (vagy magány?) életképtelen és szorongó felnőttet fog nevelni, aki nehezen fog kapcsolatokat kialakítani (én is ilyesfajta gyerek voltam, túlaggódós anyával, aki kb. mindent tiltott és mindenről beszámoltatott).
Amúgy meg jó kapcsolat akkor alakul ki 2 ember között, legyenek azok rokonok vagy barátok, ha minőségi időt tudnak együtt tölteni KETTESBEN. Ha te mindig ott lebzselsz és bámulod őket, nem fog kötődés kialakulni köztük, mert a nagyszülők tuti feszélyezve érzik magukat. Aztán majd csodálkozol, ha a gyerek nem kötődik a nagyszüleihez, és a nagyszülők sem tudják később hogy kezelni, ha esetleg szükség lesz rájuk, mert neked el kell utaznod pl. munkaügyben.
Nyilván nem mindig kell lepasszolni nekik, de azért 1-2 évesen 1-1 nap párhavonta, amikor a nagyi/papi és a gyerek csak kettesben van, az nem az ördögtől való. Maximum le kell szögezni, hogy neked milyen nevelési elveid vannak, és megmondani nekik, hogy tartsák magukat ahhoz, és pl. ne "kényeztessék el" túlzottan (tehát ne az legyen, hogy később van "takarodó" meg engedik majd később csokit enni vacsora helyett).
13: Mert tényleg csak arra voltam kíváncsi, amit kérdeztem, függetlenül a körülményektől. Sok szülőtől hallom, hogy ezt kérik a nagyszülők. Nem szerettem volna kibeszélni őket, meg sértegetni.
Nyilván nincs életveszélyben a gyerek velük, de nem érzem, hogy az ő érdekei számítanának. Nem szívesen hagynám ott, csak hogy sétáljak egy kört a gyerek nélkül.
Nyilván szüksége van a gyereknek más tarsasagra , de nem 1évesen....És azért ilyen korban sokat számít hogy 1v 2 éves egy gyerek... én nem feltétlenül hagynám másra, ez értelem szerűen ember függő.
De az ilyen gyerekkel sor itatas és társai nálam mindig kiverik a biztosítékot..én nem hagynám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!